Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!

Президентът не е съгласен, че становището на КСНС се разминава с ЕС
Обновена: 20 апр 2018 13:06 | 20 апр 2018 11:20, Веселина Йорданова
271
Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Задочният спор между президента Румен Радев и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава.

След като Цветанов обвини тази сутрин в телевизионен ефир държавния глава в непрозрачно финансирана кампания, Радев му отговори в Монтана, че тя отдавна е осветлена.

Още по темата
"Всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов", каза президентът пред журналисти.

На въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: "Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават".

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

"Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното - търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

След заседанието вчера, Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и НАТО.

Румен Радев каза още, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили. "Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници", посочи президентът.

По думите му не е достатъчно само да рецитираш "това е нашият евроатлантически път", но да бъдеш лоялен към тези съюзници.

"Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от Брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници", заяви Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ зае същата позиция по случая "Скрипал",като на Русия-"няма доказателства"?!
232
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каква беше позицията на ГЕРБ по случая "Скрипал",също като на Москва?Все повече българи си казват:"мразя комунистите/социалистите ,срамувам се от президента,който е руски слуга,не вярвам на управляващите и не искам да живея в такава страна.
231
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четящ милиционер, това е оксиморон!
230
0
 
0
 
! Отговори
Krautgo преди 6 години
Uuuuuuu, christianski bg teroristi. Prahosaha bg jeliazoto, bg zastavite i bg kazarmite. Uuuuuuu. Kolko bg armeiski jertvi ima prez poslednite 50 godini?!
229
19
 
6
 
! Отговори
до призидента Радеф преди 6 години
Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем.......................Кажи си най-после мнението за анексията на Крим ?! Кво мълчиш като п..... ?!Това е много тежък международен проблем , но на тебе не ти се говори за него за да не обидиш шефа си от Кремъл !
228
18
 
6
 
! Отговори
жалко преди 6 години
Унизения пРезидент го избива на агресивност.Ама в погрешна посока.
227
12
 
3
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Да хубаво нещо е образованието, но като започнат да се оплитат в корабни въжета и падат във водата или катастрофират самолети на пистите се питаме кому са нужни такива ВВС ?На земята им е трудно а се оплакват от липса на часове във въздуха....Още чакаме резултатите от разследванията....
226
4
 
19
 
! Отговори
браво- преди 6 години
ЦЦ е живо доказателство ,че не е срамно да се образоваш...стига да имаш поребност. А той няма такава..стига му помощно училище ..Уж Гражданин Европейско Развит...но под липсващата коса липсва и онова с което се мисли. Е то не е лесно да ти е зает акъла с комисионни и да намираш наематели за апартаментите. Хем *** хем обра тъщата..Ноооо пък втори човек в ГРОБ .... е то първият не е много по умен / една книга /
225
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този ПРЕЗИДЕНТ в казармата им викахме фатма.
224
3
 
29
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
Ама как само ги храни :))) ЕВАЛА бе президенте. Дава им да ядът вафлите напряко, а тея убитаци дори не се усещат хахахахаххахаахахах
223
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
масковскии мужик
222
0
 
21
 
! Отговори
Пиша ти бавно преди 6 години
"Асане,пиша ти бавно,защото знам,че четеш бавно...."от стар виц за Асан и Дуда
221
3
 
29
 
! Отговори
cia преди 6 години
Нещата с американското посолство са почти финализирани.Асфалт паша са му преброени дните. Кот беше беше. Това е.Има още една среща на президента с американския посланик и работите ще си дойдат на мястото.
220
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ход е кампания за дискредитиране на президента. Крайна цел - отстраняване от длъжност, избори, Баце Президент, Цвъко министър-председател. И както на всички вече е ясно, ако е необходимо, ще му спретнат и на него постановка, или ще си гласуват някакво недоклатено законче, та да го махнат по-лесно. Народе???
219
2
 
32
 
! Отговори
ЦвЪ е ПрЪв преди 6 години
Дружеството за защита на обезапартаментизираните тъщи е издало заповед за награда на г-н ЦвЪ за дейността му с която е спомогнал да бъдат разкрити всички методи за ограбване на тъщите.Освен това Дружеството е класирало ЦвЪ на първо призово място като награде а 14 дневна разходка из софийските клинити за Суджукова проверка на хемероидите и простатите
218
8
 
57
 
! Отговори
111 преди 6 години
Цветанов,затова ли ти плаща народа,да плюешпрезидента ни? Той единствен е избран директно от нас,българския народ. Всички останалисте в листи и сте на хранилка!Така че млък! Не щем да те слушаме! Нито пъкБорисов! Съсипахте държавата ни!
217
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е че 1 човек - ген. РАДЕВ СЪБРА ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ - отколкото цялата партия герб
216
1
 
14
 
! Отговори
ШОП преди 6 години
СРЕЩАЛ ЛИ СЯ Я БАЦ ЗАВЧЕРА С МАДЖУ?!
215
5
 
6
 
! Отговори
льотчик или кочегар преди 6 години
Това е въпросът !/кочегар в превод от руски-пожарникар/
214
23
 
11
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.