Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!

Президентът не е съгласен, че становището на КСНС се разминава с ЕС
Обновена: 20 апр 2018 13:06 | 20 апр 2018 11:20, Веселина Йорданова
271
Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Задочният спор между президента Румен Радев и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава.

След като Цветанов обвини тази сутрин в телевизионен ефир държавния глава в непрозрачно финансирана кампания, Радев му отговори в Монтана, че тя отдавна е осветлена.

Още по темата
"Всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов", каза президентът пред журналисти.

На въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: "Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават".

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

"Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното - търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

След заседанието вчера, Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и НАТО.

Румен Радев каза още, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили. "Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници", посочи президентът.

По думите му не е достатъчно само да рецитираш "това е нашият евроатлантически път", но да бъдеш лоялен към тези съюзници.

"Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от Брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници", заяви Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
26
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
КАКЪВ УНИЩОЖИТЕЛЕН ПОГЛЕД Е ОТПРАВИЛ ЦВЕТАНОВ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА.НАПРАВО ЩЕ ГО УБИЕ АКО МОЖЕ.. Я ЦВЪКИ ДА ВЗЕМЕ ДА ДОКЛААДВА В НС КАКВИ ГИ ДИРИ ВЪВ ВАШИНГОТ ВСЕКИ МЕСЕЦ И ЗАЩО ТРОШИ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА СИ ПРАВИ ЕКСКУРЗИЙКИ С НАРОДНИ ПАРИ. ТОГАВА АКО МОЖЕ ДА КОМЕНТИРА ПРЕЗИДЕНТА. ЯВНО НАБЛИЖАВАТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ТЯ ОСАТА ЖИЛИ КОГАТО УМИРА. А ЦВЪКИ ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ПОСЛЕДНОТО МУ ПРЕБИВАВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА. УЖАС . ЩЕ ТРЯБВА ДА ГРАБВА СВИРКАТА И РАЗ, ДВА В НЯКОЕ СТОЛИЧНО УЧИЛИЩЕ.
192
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как точно им се види края КРАС..ВАТА АРМИЯ СКОРО НЕ СЕ ОЧЕРТАВА ДА ДОЙДЕ НА ДУНАВА И ДА ВИ ВЪРНЕ ВАС ВЪШ..ВИТЕ СЕЛ..ЦИ НА ВЛАСТ???зАбрави другарю и бегай да дОиш козите че кое време стана,стига цапал клавиатурата с барабонки от под ноктите
191
23
 
9
 
! Отговори
президент на Русия преди 6 години
Все повече започвам да се обърквам. Радев президент на Русия ли е или на България?
190
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имали свидетели да са видяли като е бягал да иде на училище дали е умерял портата или е зацепвал компир в стените на даскалотоЦецо е добър тактик. Поемайки на сегбе си злостните коментари, той все пак доказва че Бойко е чел Винетутко а Радев е прочел самия Бойкос поведението си Цецо помага на Радев да избави България от оня дето му танцуваха със съджуците преди да го пуснат на епилатора и да го нагнетът-явно цецо е заснел целата ду.пеСага
189
20
 
8
 
! Отговори
Истина е ! преди 6 години
Вместо Радев получихме червената деполитизирана дебелана Йотова, ***(г-жа Лъжа) и дългата глуповата Деса в комплект.
188
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ли,герберушки,види ви се края.Не може простащина и лакомия до безкрая.Последин мандат,без да е довършен.А на басссс....
187
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПА БАДЖАНАКА НА ГАДЕВ Е ДУ..***...ТАТ ОТ БКП,хахахахаха менкат си ги по партийна линия,нали това им е в ГЕНОМА-СИЧКУДАЙОПШТУ хахахахахахаха........................
186
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадев на посещение в МОнтана ,Кнежа и Мизия,ТАМ ВИ Е СИЛАТА,*** при прозди
185
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,либовницата и баджаначка Цветелина Бориславова има само 5 апартамента,не 6,като цвъ.Но за сметка на това всички са в центъра.Горката,как ли им плаща сметките...
184
4
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Цвъки Цвък разбира от апартаменти, но не разбира от самолети и политика!!!Това е страшното, което се опитва за каже нашия целомъдрен президент Румен Радев!!!Агент Уди Гарисън!ЦРУ!!!
183
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се знае Гадев е "мъж"на Кремъл който пък казват е управлявани от евреи следователно ГАДЕВ Е СЛУГА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ФИНАНСОВИ МЕЖДУНАРОДНИ МОШЕНИЦИ НАЧЕЛО С РУСКИТЕ ПУТИНОВСКИ ОЛИГАРСИ ДРУГАРЮ ВАСИЛЧУК!!!!
182
2
 
14
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Цуци и Боци са слуги на еврейските финансови международни мошеници!!!Въпроса е затворен!!!Агент Чарли Джонсън!ЦРУ!!!
181
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т..По парче е Гадев,говори като опозиционер,не като пРезидент пък било и на МАЦКВА
180
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбогом ГЕРБ!
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е безнадежното положение на държавата на Ицо Стоте манекенки и Цецо -Стоте апартамента.
178
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобен човек е Цветанов.Такива хора не могат да бъдат водачи.
177
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале целото политбюро е на амбразурата да брани МЪЖО НА БЕСА
176
1
 
15
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
Ей,герберуги,на маймуни ни направихте,да ви вземе дявол с маскари!!!
175
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само у нас такъв ПРО,,,К НА ПОВИКВАНЕ може да е пРЕЗИДЕНТ НА КРЕМЪЛ.Някой трябва да го сритва тоя сел..яндур не да му се *** КАКТО БОРИСОВ,ако Цветанов и Симеонов направят партия хипотетично да речем БОРИСОВ ЩЕ БЪДЕ ОТСРЕЛЯН ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ГЕРБ!Пуиновщината на Борисов НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ГЕРБЕРИТЕ,тия които я харесват ГЛАСУВАХА ЗА КОРНА.
174
1
 
35
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Само у нас такава *** като Цветанов, може да е в политиката и да взима управленчески решения.