Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!

Президентът не е съгласен, че становището на КСНС се разминава с ЕС
Обновена: 20 апр 2018 13:06 | 20 апр 2018 11:20, Веселина Йорданова
271
Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Задочният спор между президента Румен Радев и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава.

След като Цветанов обвини тази сутрин в телевизионен ефир държавния глава в непрозрачно финансирана кампания, Радев му отговори в Монтана, че тя отдавна е осветлена.

Още по темата
"Всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов", каза президентът пред журналисти.

На въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: "Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават".

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

"Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното - търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

След заседанието вчера, Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и НАТО.

Румен Радев каза още, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили. "Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници", посочи президентът.

По думите му не е достатъчно само да рецитираш "това е нашият евроатлантически път", но да бъдеш лоялен към тези съюзници.

"Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от Брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници", заяви Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
3
 
23
 
! Отговори
gesh преди 6 години
Израза "'ще ви оставя само кундурджии да ви управляват", чува ли ли сте го.Питам и отговор не искам.Какво искате повече Антон, Спас, Тома и други знайни и незнайни кундурджии.Нека хак да ви е.Начело с най-големия КУНДУРДЖИЯ Винету или т.нар. Мазния.Не мога да повярвам, че това го е казал навремето един човек и се е случило.Не е за вярване. Не е за вярване, че наистина се случва това.КУНДУРДЖИЯ до КУНДУРДЖИЯ
212
36
 
7
 
! Отговори
льотчика президент преди 6 години
Просто нормалните хора недоумяват, льотчика президент на България ли е, или на някоя съветска република ?
211
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na gen radev bg president na bliji kato plevneliev nekadarnite gerberi popova i tja ne gi ponasaache no plevnata posnaava4 besche radev e intelugenten govori 3 esika zezo nito edin samo esika na boiko govori gimnas.lbrasovanie mvr paoki e rasnasal gen schopov na jivkov priatela mu pomogna sked kato baschtata bs zezko mu e bil schofiorr na gen schopov vse komunisti bkp na6 zezko boiko go isdgna da sluschka i papka ura bkp roda zetkoviza raboti li oschte v dans aleksei petrov da kaje
210
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв нов рунд , Цецо е вдълбок нокаут още от изборите за президент .
209
4
 
41
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Цц не чете той срича и фъфли за еврейски и цру ценности две думи на кръст не може да каже
208
49
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-*** Президент от шапкаря Радев, не сме имали досега
207
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа, не само Цв.Цв., огромната част от ГЕРБерасткото управление са нискочели, зле образовани и поради това с нулев професионален капацитет... Държавата се разпада не само поради корупцията в техните кръгове, но и поради липсата на административен капацитет в държавното управление и тотално неглижиране на законността. Ама какво да очакваш от кадри от Симеоново, Свищов, рабфак и т.н.?
206
39
 
10
 
! Отговори
акуд преди 6 години
радев е радио точка на алкохолиците от кремъл и селянката от крушовица
205
0
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименАми така е най-лесно да прехвърляме и разтоварваме личната отговорност от плещите си!!!Аз говоря за съпричастност и солидарност вътре в самото българско общество, а не между държавите, там става въпрос за компромиси!!!А ние не може да правим компромис с болката и незавидната съдба на други наши съграждани, защото това ни унищожава и унижава!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
204
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като става въпрос за съпричастност и солидарност:1.Защо сме извън ШЕНГЕН?2.Защо сме извън еврозоната?3.Защо се задейства БРЕКЗИТ?4.Защо след като има минимални данъчни ставки, няма минимално заплащане в ЕС?Що за солидарност и съпричастност е това?Когато трябва да ти дават и когато трябва да даваш???
203
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За които питат кой е радев? Радев е единственият мажоритарно избран политик у нас. Другте са на ясла и по списък.
202
1
 
43
 
! Отговори
Joko преди 6 години
"Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете"... Е...,Най-после някой да се престраши и каже на Цвъки в очите една истина ! Поздравления @!@!@!@
201
2
 
19
 
! Отговори
ха хи ху преди 6 години
Какъф е тоа Борисоф,премиер ли е ?Един анклицки не можа да научи-езикът на господарите...не мож разчита само на преводачи-могат да та подведат и вместо да преведат-не стреляй, да изтропат-стреляй..
200
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименТука ставаше въпрос за съпричастност и солидарност, а не за самовлюбен егоцентризъм и популизъм!!!Много е ясно , че Борисов не е виновен за съдбата на тези хора, но начина по който гледа властта отстрани, това показва че те са съучастници в престъпно безхаберие и непукизъм, а това не се прощава от Вселенския Всемогъщ Балансиращ Разум!!!Агент Мики Девъроу!ЦРУ!!!
199
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е този Радев? Президент ли е?! Толкова елементарен!
198
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ся,цвъци ша праи ли импийчмънт,че дедо боре се изтощи от това премиерство.Иска да си почине човеко на старини.Два мандата по 5 годинки и ...чукнал 70- така.
197
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката с детето ето сега понеже сме в ЕС може да му осигури по-добра социална помощ ЕТО ДРУГАРИ ПОЛЗАТА ОТ ЕС,на който не му харесва тук си заминава а на мен пък не ми харесва цялата държава да се занимава с една майка на дете,не е само тя в трудно положение.Пожелавам им всичко най-добро на майката с детето в Холандия,обаче Борисов да и се извинява лично ми идва твърде много вече.
196
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуууу най накрая малко подкрлепение,КЪДЕ СТЕ БЕ ХОРА ,тука само болшевики не се трае хахахаха
195
2
 
20
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Майката заминаваше с детето си в Холандия, болката бликаше от дълбините на душата й, никой не направи опит да се свърже с нея, да се извини или да се направи последен опит човещина да протегне ръка!!!Цялата власт и обществото гледаха студенокръвно безмълвни как две български души ощетени от съдбата , си заминават безвъзвратно от родината!!!Бог да ни прости!!!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
194
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 190Нема лошо.Кой е на Раковска,кой на Славянска,кой на Волов..А ти маай *** в Люлин и злобей.Бай си постегна къщето в Банки,прозолци не се виждат.Но това е за всеки случай.Къщето на щерката в ел ей-лонг бийч е за 1.5 млн.Адворецът за 350 млн е под прикритие-залог за верност към козата.