С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да се присмеятр на хората дето ги избират. Искат да им покажат колко са т ъ п и. Искат да покажат, че загробват всичко което могат, а останалото го крадат. И въпреки това пак ги избират...
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ми отиват данъците...
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай, 30 години евроатлантизъм и армията ни се състои от 50 годишна руска техника и ние се гордеем с това... Не е добре работата май. А като се има в предвид и че 80% от бюджета се пълни благодарение на руски суровини, направо сме трагедия... Защо така бе, драги евроатлантици, се гордеем с 50 годишни военни технологии? Защо за 30 години не сме мръднали?
1
23
 
18
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
бетер Северна Корея. Какво искате да постигнете с това?

Спонсорирани публикации