Борисов иска: Българи да ремонтират военната ни техника

Внасят проектите за нови самолети и бойни машини в МС на 9 май
37
Борисов иска: Българи да ремонтират военната ни техника
Снимка: Правителствена пресслужба

"Амбицията ни е проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски да бъде реализиран в български предприятия и в процеса да бъдат ангажирани български учени, инженери, механици". Това обяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си във военноремонтния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище.

По думите му това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България, да се развива научният потенциал и да се повиши жизненият стандарт.

"За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците", коментира вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че желанието на правителството е да бъде ангажиран целият индустриален и научен потенциал на страната.

"Ако този потенциал бъде развит, той ще може да намери и други клиенти", посочи Дончев, цитиран от правителствената пресслужба.

В момента тече междуведомственото съгласуване на проектите за инвестиционни разходи за придобиване на основна бойна техника за Сухопътните войски и на нов боен самолет. Очаква се те да бъдат внесени за разглеждане от Министерския съвет на заседанието на 9 май, посочи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Проектът за бойните машини е разработен за времеви интервал от 12 години и е на стойност 1,22 млрд. лв. без ДДС. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

Според втория инвестиционен проект ще бъдат закупени 16 самолета на два етапа. През първия етап, който е финансово осигурен с 1,5 млрд. лв. без ДДС, ще бъдат придобити не по-малко от осем самолета, ще се осигурят средства за наземно обслужване, обучение на състава, първоначална интегрирана логистична поддръжка (за период от 3 години) и въоръжението.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 8 месеца
brawo имахме яки заводи.Вместо ненужна опасна нова бронирана машина БЪлгарските заводи могат да модернизират яко нашите хиляди здрави плаващи бронирани техники..
С икономисаните милиарди да с е обучат войници вкл младежи след 7 и 10 клас.
34
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 месеца
"Малко
е късно, трудно ще се върнат хилядите инженери прогонени от
предприятия, заводи и развойни институти !!! Новите са МНОГО ЗЛЕ, не че
са глупави, но нямат базата за развитие и нивото им е под бившите средни
техници........"
..........
Напълно съм съгласен,и с две ръце бих се подписал под думите ти!!!
33
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 месеца
Ако това е вярно, а не поза, браво!А къде дремахте толкова години, само не казвайте, че сте от ксоро във властта, и сега научавате за това???Друго мен ме изумява в цялата ситуация горе на снимката. Така боядисан, танкът в гора или поле, ще се набива на очи от километри. За къде го стягаме този танк? В коя пустиня нашата армия се кани да воюва с него, като верен и предвидим партньор в Нато, или пак ще го продаваме на някое правителство, а то натам-по каналния ред, на тези, които воюват срещу Асад
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Obo San

А за гащите - 30 години се опитваме да ги намерим и обуем, след като 45 години ни лашкаха
31
1
 
1
 
! Отговори
skatelite преди 8 месеца
До Obo San

От баба си си чул за плана "Маршъл", ама да беше и прочел за него, преди да говориш. Руснаците, а след тях и българските ***, сами се отказват от плана. Причината за това може да бъде само една - потресаваща простотия и недалновидност. А сега пак някой друг ви е виновен.
30
1
 
3
 
! Отговори
Obo San преди 8 месеца
До Анонимен 27 Пич , като ти чета коментара тотално , ама тотално не си наясно с нещата ! Като четеш попрочети и за плана Маршал , колко долари са наливани от ФАШ към западния свят .На руснаците не е имало коѝ са им даде 1 стотимка .Всичко са го постигнали сами !
29
0
 
4
 
! Отговори
Хйде бе преди 8 месеца
За да се откраднат още пари поръчката за ремонта ще спечели фирма близка до ГЕРБ .
28
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 8 месеца
Ей, льох ман, я не пипай народния так бе земеш го изцапаш с нещо!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 19
Малко ли германци, англичани, французи и пр. са емигрирали в САЩ още в началото на войната? Цели претъпкани кораби са отплавали и след края на войната.
Че не си чел, стана ясно на всички, ама гледай поне документални филми и се образовай, преди да пишеш глупости по форумите.
Германия се съвзема бързо след ВСВ, за разлика от СССР, която Сталин смазва до смъртта си чрез терор. ФРГ е била толкова добре, че има бягства от ГДР към ФРГ веднага след ВСВ. И Берлинската стена ли не знаеш?
26
2
 
4
 
! Отговори
Obo San преди 8 месеца
Нищо не можем да направим сами ! Единствено сами можем да си свалим ГАЩИТЕ ! То 30 години това и правим !
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Веско
"Извенете, това ли е танка който ни остана??? Много хубаво са го боядисали !!! Браво!"
---
Ами, като идва на посещение "правителствена делегация" (хи-хи!), винаги е така. :)
И подът измит, и дворът изметен ... Е, и масата подредена, де!
И суджуци ще има на изпроводяк ... :)
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>По думите му това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България, да се развива научният потенциал и да се повиши жизненият стандарт.

"За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците", коментира вицепремиерът Томислав Дончев>
Дончев , през последните године все ГЕРБ е на влас бре , какви са тея изказвания
Ха ха ха СМЕШНИЦИ
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бе що се излагат с тоз допотопен танк без динамична защита,без съвременни прицели и Каз си е чист скрап от първия изстрел със рпг.от Мт-лб не става бтр или бмп,не са му това функциите.Смешни са как гледат сякаш леопард 2а7 сме създали.
22
3
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 8 месеца
Нещо се е объркал Бацко ! Неговите избиратели не ремонтират,а разглобяват и предават на ,,Вторични суровини,,...
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-ценният капитал на един човек се намира в главата му!
А ти.кве.ни.ка как да разбере, че всеки, който си вдига шапката от България, всъщност си отнася най-ценния си капитал с него.
На колко хора този и 'началниците' му 'помогнаха' да се махнат от страната ни?
Сега ги търси..., ама тях ги няма. И няма да дойдат да му пълнят гушката за жълти стотинки.
Не виждам как един гербер с ганглий в главата ще свърши някаква полезна работа.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 18

Тоз "танк" със блажна боя и метла ли са го боядисали.

Това е танк все пак.Предполага се, че ще гази в кал и ще минава през храсталаци и шубраци.Няма да му се стараят да го боядисват като Порше я.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно как след ВСВ в разсипаните Япония и Германия хората не са избягали в други държави да работят за повече пари(особено за геманците това не е било никаква пречка), а са останали да работят за развитието на страната си?Значи бай Ганьо и добра заплата да получава тук ще отиде на друго място, защото ще получава повече.Значи какво?Ами продажно племе сме си!Никой не ни е виновен!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз "танк" със блажна боя и метла ли са го боядисали.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кои българи по-точно? Кой да им даде такова образование, къде да натрупат опит? Освен в някой от незаконните гаражи зад панделките да стане ремонта, иначе не го виждам? Дори да има талива специалисти те одавна са в чужбина и няма да се върнат тук за 600лв да го правят това.
16
1
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 8 месеца
Как гледа те.литу ,сякаш търси дей маркуча...