България без бъдеще: Родители обявяват война на държавата

Децата без родители – изоставени и от държавата
30 апр 2018 10:30,
154

На 1 май в 11 часа пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата и "ще почетат паметта на бъдещето на България". Това е част от мотото на протеста им. Според тях, ако държавата продължава по пътя, по който е тръгнала, ще престане да съществува.

Златина Хаджипанайотова, юрист и родител на 3 деца, които са полусираци, обясни за сетен път, че те са останали без наследствена и персонална пенсия. А причината за това са 4 месеца липса на необходим стаж за наследствената пенсия, защото починалият им баща е работил в трети страни от където стажът не се признава.

Още по темата

"Призовавам всички настоящи и бъдещи родители да застанат тук, пред тази сграда, за да подкрепят нашето събитие, защото ние тепърва ще изискваме от тази държава промяна на приоритетите ѝ. На първо място трябва да бъде българското дете и неговите права", каза Хаджипанайотова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Емили Михайлова е на 19 години и не получава никаква пенсия, защото преди да почине баща ѝ не е събрал необходимия трудов стаж.

"Баща ми почина през 2016 година, малко след това си пуснах документите в НОИ, където ми казаха, че нямам право да получавам, поради липса на стаж от страна на баща си, който когато почина беше направил 12 години с над 70% инвалидност, тоест той няма как да работи, но държавата това не я вълнува реално", разказа младата жена в ефира на "България сутрин".

Тя каза, че въпросът е чисто морален, защото става въпрос за малко над 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
29
 
11
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Едно време Баба Тонка родила и отгледала 6 деца, без детски, без пенсия, без парно, без топлофикация, без никаква помощ от държаватаА сегашните разглезени госпожици дори едно дете ги мързи да отгледат, мързи ги да работят, само реват за пенсии, за издръжки, искат някой друг да им гледа децата
48
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамина сладка! Умнициииии прочетете! Мъжът й е работил в трети страни!!!! Не си е внасял осигуровките тук!!!! А няма да се учудя и за данъците. Дамата иска някой да я издържа! Война обявила!? Много в България бъркат "помощ" с "издръжка". Както "демокрация" със "свободия". Всеки започна да иска! Добре облечени каки искат да им осигуряваме стандарта на който са свикнали!!!! Поне като някои шведи да си прикриват златните синджири под тениските.
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Ц.ървул недей да обиждаш всички българки.Жена ми е родила и отглежда две деца без и една стотинка помощ от държавата.И заплатата й на учител с 15 години стаж в елитна езикова гимназия е 800 лв.Много ли ти се виждат?Помощ от държавата нулева.Пък после искат да се раждат деца.
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знам, в САЩ няма детски. Просто след всяко родено дете ти намаляват от данъците.Не знам дали е така, но звучи много добре. Няма как да висиш на социалка, без да работиш.
45
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не раждайте бе, щом не сте доволни от държавата, не раждайте! Светът ще преживее и без България, да не мислите, че на някой му пука, че нямало да раждате, защото държавата не се грижила за вас. Нали това искахте, свобода и демокрация, държавта да не се меси- ама сега оооо, не се грижи държавата за нас, заминавайте Германия да се грижат за вас.
44
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвременната българка е всъщност диво, вулгарно словом и делом, невъзпитано, високомерно издание на холивудско-юдейския модел на все по-напълняващата и погрозняваща американка. Смята, че всички са и длъжни, трябва само да бъде обгрижвана, да и се купува козметика и да и плащат естетични хирургични корекции, а да роди дете това не е нормално, това е подвиг от вселенски мащаб и трябва да и падат в краката тогава.
43
4
 
28
 
! Отговори
Баща преди 6 години
До 37. Създай дете и ще си говорим пак. Баща съм от няколко месеца. Първият сюрприз от държавата беше, че личният лекар, който бяхме избрали ни таксува 30 лева за посещение на място, защото детето нямало още ЕГН, а пък посещението при новороденото било задължително. Нямаш право на детски, защото се осигуряваш на реален доход, нищо че не ти стигат парите.Яслата за детето е мираж, защото за 165 свободни места се борят 3000 деца, а частната е 400 лева ! Една хубава количка е 700-1000 лева и т.н.
42
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при демокрацията, който няма пари, да не ражда деца.
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В условията на капитализма българина продължава да живее със съзнанието на комунистическо недоносче !
40
0
 
25
 
! Отговори
дъртий преди 6 години
Не война на държавата а война на крадливи политици, олихарси и мутри!!! Когато започнте да търсите наказателна отговорност от политици, олигарси и мутри ще си дойдат нещата на мястото.
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавата на никого не е длъжна за нищо, който иска да виси като *** на площада да ходи да му се смеят хората"Ето заради този манталитет, никога няма да се оправим! Живеят в паралелен свят! Повярваха си че са европейци и са цъфнали! Ще предпочете да се кланя на тиранина си, но не да защити сънародник в беда! Предпочита да плюе хората мислещи и недоволни от смазващата мизерия, и да вика "ура" на палачите си! Масовата манипулация функционира в хора с нисък интелект! Голямо ДА за протеста
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа отидат да се пишат за роми и всичките им дертове ще изчезнат.Направо да си продадат къщите и да напуснат работа след като се заселят в някое гето.Направо живота им ще стане песен като на ромите нали така?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37 - Зора е, докато си ьагуш работата, защото "съкращения".
36
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖанаАз пък ако имам деца ще си гледам като нормалните хора без да мрънкам.Мен ще ме е срам да чакам подаяния от някой.Имам приятели с по две деца и нито са останали гладни, нито жадни, нито ходят скъсани.А те са обикновени работници със средни заплати.
35
8
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Държавата се грижи повече за кучетата, отколкото за децата!
34
4
 
15
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отидат да се пишат за роми и всичките им дертове ще изчезнат.И помощи и пенсии и безплатни лекарства и учебници.Иначе ако си работещ българин си плащаш за всичко.
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАП+НОИВсе повече младежи предпочитат да хвърлят семето на плочките, от колкото да правят деца. Просто не си заслужава! Заслужава си само ако си от малцинствата.Като направят дете ще трябва да го гледат пък те искат да ходят на кръчма и на дискотека да си покажат новия телефон, с който да се снимат в ***.Как да си заслужава като от това дете какво ще видиш?А Айфона си е друга работа!Ни вода иска, ни храна.Иначе малцинствата виж как охолно и щастливо си живеят.Направо са за завиждане
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дръжава пропада с всеки изминал ден все повече и повече.
30
7
 
10
 
! Отговори
Политически пророк преди 6 години
Протест и пред централата на БСП.Там е концентрирана мафията,която след подмяната обезкости спестяванията на обикновеният човечец,оостави го гладен,изкупи му апетитните имоти и земеделски земи на безценица и му прокуди децата в чужбина.Ревизия на целият т.н.мафиотски преход и доказване на милионите придобити по незаконен начин.Едва тогава ще станем уважаван народ и държава!