Каракачанов: Наш самолет може да лети за Теди!

МО има готовност да изпрати самолет за сънародничката ни
24
Каракачанов: Наш самолет може да лети за Теди!
Снимка: Архив

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди, че Министерството на отбраната има готовност да изпрати самолет до Турция, който да прибере у дома онкоболната Теодора Маджарова.

Тя и съпругът й ще летят в петък от Бразилия със специален медицински самолет.

Каракачанов обясни, че миналата седмица от Външното ни министерство е имало запитване дали може да се извърши полет до Бразилия и обратно с един от "Спартан"-ите.

По думите му разстоянието е голямо, също и разходите, но определящо е било това, че за презареждане на самолета са необходими 4 кацания, което според медици от ВМА не е добре за самия пациент. Лекарите ще решат и дали от Турция болната жена ще бъде превозена по въздух или по земя – с линейка.

32-годишната Теодора има рак на гърдата. Тя заминава със съпруга си Александър за Бразилия за лечение при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило.

Оттогава тя е на легло - не е в кома и диша самостоятелно, но никоя авиокомпания не искаше да превози семейството обратно у нас.

Още по темата

Историята на Теодора, която Bulgaria ON AIR първа разказа, трогна много българи и за два дни бяха събрани над 77 хиляди лева за транспортирането на младата жена до клиниката "Анадолу" в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
нина преди 5 години
Никоя пътническа авиокомпания няма да превози болната жена,защото тя има възпаление на мозъка и има опасност да не издържи на дългия полет.След като е наложително да лети,трябва да стане с медицинско оборудване и екип,който да се грижи за нея.
21
6
 
5
 
! Отговори
Qwerty Yop преди 5 години
До УчуденТ'ва е екстремен случай на човек в нужда на майната си, при това жената е в тежко състояние и сама в чужда държава! Парите които са събрани са от дарители и с цел осигуряване на пътя обратно и евентуално лечение. Ако се чудиш, значи в мозъчните ти гънки няма мисловна дейност като на бездушна твар! Дано не ти се случи на теб или някой от семейството ти, защото тогава ще пееш друга песен! Споко, за твоя рак ще има пари от държавата, т.е. пак от всички ни!
20
6
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Интересно, когато са пътували до Бразилия, кой е плащал? Какъв е този шум, какъв е този ПР сега? Естествено, че всеки е изпитвал нужда от пари за здраве, но хайде всичко с мярка! Защо за едни може, с за други не може? Супер евтин ПР за управляващите и друго нищо. От рак в България съм сигурен, че всеки ден умира човек, защо не се помогне първо на тези, в България?????????????????
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потресена съм, че хора умират всеки ден ВКл и деца защото здравната каса не покрива това и онова.Сега тая никой не я е карал да ходи в БразилияЯвно има пари да се оправя.Тук имаме наши деца и болни с надежда да живеят но без пари и умират.А за тая пишеше че ни приема ни предава за какво ще се харчат пари.Не съм злобна.Никой не иска да е болен.Но защо не помагаме на децата в България ?А на тези хукнали на майната си.
18
4
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Не е така *** , много е лесно да се съди и забравяш собствените грешки , то ти е за главата , всеки греши и ще греши това е живота , радвам се че им се помогна на семейството.
17
8
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
А защо нито една компания не желае да транспортира болната до България?! Въпросът е риторичен.След като според инструкциите на всяка компания, се отказва превоз на пътник със сериозен здравословен риск, как тогава се поема отговорност да се извърши същото и то, с транспортен самолет? Каракачанов може да разпореди полета, но как ще гарантира останалото? И ако то се случи, кого ще обвинявате?
16
1
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
"А от Бразилия до Турция с какво ще я докарат, защо не пишете?" Доста беше написано по въпроса. Имало е предложения от френска и турска авиокомпания. Турската е дала 2 пъти по-ниска цена, като турска болница осигурява и екип при транспортирането. Повече подробности в Нета...
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от Бразилия до Турция с какво ще я докарат, защо не пишете?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе по-добре с надежда по бразилските чукари или на някой плаж да си отидеш, отколкото без надежда в леглото на някоя болница. И още в случая не знам какво точно се помага на това момиче, та тя не е контактна от месец?
13
3
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
"Е това ли ви впечатли най много ? Че самолетът ще лети за държавна сметка...<br>Мен повече ме притеснява че няма доктори, няма болници, няма здравеопазване, недай боже човек да му трябва помощ... А няма защото парите за другаде....тоя самолет ви е последна грижа." Съжалявам, но имаме прекрасни доктори!!! Аз съм оперирана и излекувана успешно от рак, в Онкологията в София. Много е важно в кой стадий си. Най-страшни са разсейките. Лошото е, че докторите казаха, че тепърва ще усетим Чернобил.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е моментът де се изградят правила за здравословните ситуации, в които Държавата поема разноските за завръщане от чужбина. Тези услуги не са предвидени в здравните осигуровки. В чужбина има точно такива застраховки, но cе плаща допълнително. 30лв осигуровка не може да покрива и завръщате със самолет. Това не е първият и няма да е последният случай, затова трябват правила, а не ПР
11
16
 
2
 
! Отговори
baysando преди 5 години
Е това ли ви впечатли най много ? Че самолетът ще лети за държавна сметка...Мен повече ме притеснява че няма доктори, няма болници, няма здравеопазване, недай боже човек да му трябва помощ... А няма защото парите за другаде....тоя самолет ви е последна грижа.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako e vajna kle4ka ot gerb odavna samoleta da e oti6al i da se e varnal voenna bolniza da oriene jenata to v turzia e nai fibrata bolniza istanbul usa bolniza dano se opravi jenata na borisov sestrata se opravi
9
8
 
15
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Защо трябва да плащаме на хора вярващи в разни медиуми, врачки, баччки и всякакви други шарлатани?! Не съм съгласен от моите данъци да се плаща за тези хаховци. Разбирам го добре, че няма лечение за нея, но това не е причина да ходят при шарлатани. Всеки от ума си тегли - каквото са си надробили да си го сърбат.
8
5
 
7
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Това просто го предвидих.Нама по-предвидими хора от тиквените патриот-популисти!Жал ми е за жената, но колкото и да си болен и отчаян, не бива да си толкова глупав.И сега тиквите да си правят пиар на неин и наш гръб
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А самолета ще го шофира лично ПР-ската Тиква. Вътре ще е пълен с камери, микрофони и поDDмокрени журналистки.
6
7
 
13
 
! Отговори
маке преди 5 години
и що требе да се троши народна пара за изгъзиците на некой си екстрасенси вуду магия и тем подобни лошо е да си се разболел ама си има граници медицина наука
5
6
 
20
 
! Отговори
Вместо да се ... преди 5 години
....изгради клиника и да не бяга народът да се лекува по чужбините ей така парата изтича -било за самолетни превози или лечение в чужбина
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допълнително може да се влоши от 4 пъти смяна на климата и радиацията в самолета.
3
7
 
18
 
! Отговори
da преди 5 години
Самолета не е ваш хубаво, че лети но самолета е на всички скривайте се някъде и стига сте си правили ПиАр на гърба на умиращи и отчаяни хора.