Дилемата: Живот под наем или кредит до гроб!

Състоянието на пазара с имоти у нас коментират в "Околосветско"
3 май 2018 21:30,
115

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
30
 
! Отговори
Лари преди 5 години
"Живот под наем или кредит до гроб" - защо да е така, катоима и друго решение.Просто си стойте по родните места и няма да имате финансови сблъсъци.Няма как, цяла България да се изсипе в София или Пловдив и цените на имотите да са по петарка квадратния метър.
50
4
 
53
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Що за глупости бръщолеви тази крава? В София е пълно с бабички които живеят сами и постоянно умират, а тези апартаменти отиват на пазара. Има огромно предлагана, амаа апартаментите са ***..
49
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основен фактор за покачването на цените на имотите са ниските лихви по депозитите.Хора със спестени пари предпочитат доход от наем(4-5% годишно)пред този от депозит(0,5%)Само в моята кооперация има двама човека с по 5 апартамента.Говорил съм с двамата-не са доволни от лихвите.Цените на имотите в големите градове няма да падат според мен
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
39 Гражданска война ? В България ? Кой срещу кого ? Хаййайайайайаййахахха .....
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все тая ...
46
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HdbxПри заем плащаш лихва и е по-скъпо от наем,
45
9
 
30
 
! Отговори
Наемател преди 5 години
До: HDBX А по-добре ли е да изплащаш ипотека, да ремонтираш и след време да то го вземат, защото нямаш пари за ипотеката. Плюс това разправии, кредитно досие и психологическия момент, че губиш твойто?
44
15
 
38
 
! Отговори
Hdbx преди 5 години
Заем се връща,наем се не връща! Като нямаш дом,по-добре ли е да плащаш на някой наем цял живот и след 20 години да си му налял в сметката 120 000лв?
43
1
 
28
 
! Отговори
Йода, преди 5 години
ако ходиш в Русе, приготви се да работиш за 900 лв нето.
42
0
 
45
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Нито едното, нито другото, а достойно заплащане за труда!
41
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няколко месеца ще лъсне схемата. Всички които изтеглиха ипотечни кредити в евро в последните три години и ги плащат с левови приходи да се приготвят да емигрират!
40
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напук на всеобщия песимизъм, мисля че положението в Бг ще се подобри. Държави не изчезват така лесно! Особено стари държави. Тая България е минала през много по-тежки времена, ще мине и през настоящето. Само ако е възможно народът да спре да сипе апокалиптични прогнози и да си съсипва битието с лошотия - тогава нещата ще потръгнат по-бързо отколкото си мислим. Така мисля.
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В младост наистина между панелките набутаха три пъти повече сгради, но за събаряне е нелепо да се говори.
38
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мястото на панелките могат да се наблъскат 3 пъти повече сгради. Добра идея за бизнесмените. Само трябва да платят на лобисти за промяна в закона и нататък по веригата.
37
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32, и как реши че панелните блокове ще бъдат срутени?! Като как си го въобразяваш, без това да не доведе до гражданска война? А за здравината им не се притеснявай. По всяка вероятност ще надживеят новото строителство в Манастирски ливади, построено над блато.
36
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живот в демокрация и капитализъм. Най-доброто в света. Има банани и тоалетна хартия, друго не е нужно на хората. Жилищата не са задължителни при капитализъма.
35
11
 
25
 
! Отговори
Йода преди 5 години
София е магнит за цяла България...След години в България ще идват да живеят от цяла Европа...с европейски пенсии се живее добре.Замислям се да взема 3стаен в Русе, отколкото гарсониера в София... Работя в чужбина,интернет, магазини и в Русе има... и жени...
34
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфраструктурата в новите квартали е под всякаква критика. Още в пуп-а е било заложено улиците да са широки по 4-5 метра. Трудно разминаване, липса на паркоместа, нeнopмална близост между сградите.... Аре нема нужда! В неделя се завъртях в квартала около мол Парадайс, там две коли няма шанс да се разминат. Няма тротоари и като вървиш пеша и дойде кола, става много кpeтeнско! Кой и как е приел тоя пуп, всеки се сеща. Да взеха кинти, ама ycpaха терена за столетие напред... Cepceми!
33
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То с това намаляване на населението, София след 20-30 години ще има квартали като Припят. Няма новородени, освен братята, които не работят рoмлянии, съответно няма как да си купят, няма студенти вече, те общежитията седят празни, пък квартири ли.... населението е застаряващо, умират хората, децата им или си имат жилище, или са в чужбина, други пък се женят. А то в момента колко полупразни кооперации има, какво остава след 20 години. Но нека да строят, после ще бутат, за да правят градинки...
32
0
 
24
 
! Отговори
Йода преди 5 години
чичо Чарли има 2 ипотеки на вилата в Малибу и затова пие човека... не е лесно.

Спонсорирани публикации