Никола Донев: Шокиращо е, че животните не спират да биват убивани!

"Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците", посочи той
Обновена: 7 май 2018 12:46 | 7 май 2018 12:34,
445

Вчера част от преминаващите през столичния булевард "Витоша" останаха шокирани от кървавите голи тела, увити в найлонови пакети. Всичко това е част от поредната акция на Българския вегански съюз, насочена срещу "масовото избиване на бебета агънца, както и срещу безчувствието и безсърдечието на техните убийци и поръчители, които ги консумират".
Още по темата
"Най-шокиращото за нас е, че животните не спират да биват убивани. Трябва да бъдем цивилизовани. Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците. За нас е крайност да прережеш гръкляна на едно животно. Нямаме толерантност. Тези животни искат да живеят, а хората не се съобразяват с това. Хората трябва да направят връзката между месото и убийството", категоричен бе председателят на БВС Никола Донев.

В студиото на "България сутрин" собственикът на ресторант Аспарух Аспарухов подчерта, че темата с веганството се преекспонира, а подобни крайни демонстрации нямало да доведат до нищо хубаво. 

"Човек трябва да даде избор на децата си да бъдат каквито искат. Хората трябва да могат да избират. По-скоро трябва да бъдат съветвани и когато решат да изберат дадена интервенция на своето тяло – тогава да им бъде помогнато да станат вегани. Светът ни все иска да бъде крайно справедлив, но това не е така", коментира ресторантьорът. 

За финал на разговора от ефира на Bulgaria ON AIR Никола Донев се обърна към всички собственици на ресторанти и ги призова да предлагат повече вегански варианти в менютата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, че не съм от София и не съм бил наоколо с мойте авери...
284
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 290 преди 6 години
Ти си хрупкай люцерната - пък аз сочна пържола!
283
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 289,ти тези които ядат трупове, нормални ли ги наричаш ?аз ги наричам некрофили.
282
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що пишете само за не.нормалници - хомота, вегани, някой изнасилил баба, некви отпадъци.. пишете от нормални хора за нормални хора
281
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на мнение на родители вегани да им се отнемат децата. В крайна сметка децата не са виновни, че имат родители психопати които ще увредят здравето им.
280
2
 
3
 
! Отговори
аптека преди 6 години
в природата когато тревопасните дразнят всеядните и хищниците, накрая нещата в най-добрия случай завършват с маратон.добре че човечеството мина на градска култура и принудителна толерантност към всякакви комитетници и свамигурута да се въртят рекламите за г.азове в транспорта
279
12
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
Аз съм на мнение да се въведе "данък месо". Така като поскъпне месото, хората ще спрат да го купуват, а ако не спрат да го купуват, поне ще го намалят. Това ще доведе 2 положителни промени. Хем от една страна по малко животни ще се убиват, хем ще има повече пари във държавният бюджет който да позволи държавата да има повече за образование, здравеопазване и за пенсии
278
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой колкото прасета е изял през живота си, толкова пъти ще се прероди като ***.бог забавя, но не забравя.
277
1
 
3
 
! Отговори
Циник до Професор преди 6 години
От келешлък - си купих "узрял стек" ( разбирай леееко към разваляне ) от масажирани аржентински телета ( добре мармориран - шарен )..Около 700гр. - 49 ?...метнах го на грила....за кратко от двете страни - супер вкусен...*** и скъп .А иначе - WAGYU steak от Япония - 1кг. 500?
276
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка му и баща му са го изтървали тоя. Трябваше да го пратят да бачка на някой строеж преди да са му влезли тия глупости в главата.
275
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та, веганите или консумират Б12 (с животиснки произход) - тоест, не са вегани или започват да страдат много бързо от болести вкл. и рак и си отиват бързо от тоя свят.Та ... веганите са лицемери и живи или вегани и мъртви.
274
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе е нужно веганите да бъдат малтретирани. Трябва да бъдат накарани да работят. Например хлебари, миньори, на полето и т.н. Лесно е да седиш пред компютъра или в офиса и да хрупаш трева.
273
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петър ДъновA за тези, които се хранят с трева не се ли е произнесъл Петър Дънов? Сигурно ще придобият характер на тревопасно. Ха ха ха. Шегата на страна. Нека всеки се храни с каквото му харесва. И да не натрапва вкусовете си на другите. Тези вегански протести обаче вече излизат от рамките на здравия разум и не зная защо останалите хора трябва да ги търпим.
272
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако прекарам с тоя пет минути в затворено помещение след това ще иска да яде само месо и нищо друго,сутрин.обед и вечер.Вервайте ми.
271
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Витамин Б12 може да се достави единствено чрез консумиране на месни продукти. Без този много важен за човека витамин настъпват сериозни промени в организма водещи до големи неприятности. Тоя 'веган' в блога си пише, невероятни глупости. Като например, че стомашните киселини унищожавали Б12 от месото и човешкия организъм сам си произвеждал Б12. Елементарната биология казва, че стомашните киселини всъщност спомагат за извличането на витамина от месото.
270
4
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Ако ме почерпят ям и кюфтета. Веднъж в Кауфланд изядох 3 кюфтета с хлебче и малко кетчуп и майонеза. Ама кюфтетата бяха много малки. По принцип ям и кебапчета ама на аванта. Пресни, сочни, топли и една студена биричка ако има не отказвам. Това ме вдъхновява и веднага почвам да пиша. Разбира се докато пиша пийвам водка с кисели краставички и кренвирши с шарена сол отгоре.
269
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 268ПРАВО В ДЕСЯТКАТА! РАСТЕНИЕТО Е ЖИВ ОРГАНИЗЪМ СЪЩО, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИЗПИТВА БОЛКА ИЗЯЖДАНЕТО МУ Е УБИВАНЕ СЪЩОТО КАТО НА АГНЕ!
268
1
 
10
 
! Отговори
Опера преди 6 години
Изключително слаби и неадекватни водещи, слаби събеседници... и резултатът - безсмислен разговор! А по темата има много какво да се каже.
267
1
 
8
 
! Отговори
дай лай лама преди 6 години
веганите работят за Монсанто, все пак по-печелившо е царевицата и другите растения масово да се пасат директно от крайния потребител, вместо да се плащат проценти и на месопроизводителите.кавбоите горките голяма битка ще водят, и торовете им скоро няма да изкупуват.от друга страна планетата ще се отърве от кравите, овцете, козите, камилите, кокошките и колко още домашни популации, освен по няколко бройки за зоопарка, две-три за домашни вегански любимци и шоколада Милка
266
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 267 преди 6 години
Апропо ..... акули!Доказано е, че въпреки " местната им диета " те не страдат от инфаркти и инсулти!