Близки на Боян вярват, че е изкачил Шиша Пангма

Може да се е укрил в цепнатина, надяват се те
8 май 2018 11:00, Петя Славова
44

Елисавета Първанова от Българската федерация по катерене и алпинизъм, която е и приятел на изчезналия преди дни алпинист Боян Петров, смята, че той е изкачил връх Шиша Пангма, но развалянето на времето му е попречило да се върне към последния си лагер. Тя смята, че Петров може да е намерил укритие в някоя цепнатина преди самия връх.

Още по темата

"Той първоначално е с един ден преди другите хора и когато са отишли момчетата на лагер 3, те виждат палатката, но Боян не е там. Това не значи, че той не е жив", обясни Елисавета Първанова в студиото на "България сутрин". Тя каза също, че предполага, че Боян Петров вече е в ниското и ще се срещне с останалите хора от експедицията.

Изследователят д-р Петър Берон пък обясни, че връщането от атака на връх при разваляне на времето е много важно и че това Боян Петров го знае много добре.

"Той не може с диабета да стои дълго време без храна, не може да стои гладен една седмица", категоричен беше д-р Берон пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че вече по всяка вероятност вече е започнала акция по издирването на Боян Петров и изрази оптимизъм, че алпинистът ще бъде открит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"90 процента въобще бе знаят кой е Боян Петров"Ще те коригирам: 99.99% от хората не знаят кой е Боян Петров. И около 99.98% не ги интересува кой е Боян Петров.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той не може с диабета да стои дълго време без храна, не може да стои гладен една седмица"Че тогава какъв го дири там, където няма храна?!?
35
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Вижте как затриват здравеопазването и как скоро няма да има кой да ви лекува!Е,това е важното.Останалото е прах в очите и подменяне на жизнено важни теми!!!
34
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Всеки един от пишещите тук е прав донякъде!Моето мнение е че животът на всеки човек му принадлежи и той решава какво да прави с него.Той е решил да покорява върхово.Лошо няма.Като професионалист е наясно че всяко изкачване може да му бъде последно!Той преценява и как да завърши живота си.Това е!Просто и логично!Никой не е взел от нашите пари да го спонсорира или издирва.Поне така го разбирам.Дано е жив но шансовете при това заболяване са малки.А относно изкачване за славата на България-не става!
33
1
 
3
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Йети го е изял.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, Зелени Балкани, ще пратите ли Спартанчето да прибере Боян?
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А близкитр на Теодора вярват, че Жоао лекува терминален рак с кристална решетка. Блаженни са вярващите. Да няма пак кампания за извозване обратно, че ще ни станат много за 2 седмици
30
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До До Мюмюн - добре, това което казваш сигурно е така. Личи от вложения "плам и патос", че така трябва да изглежда, поне. Но дали точно това е което постъпката му трябва да роди? Злоба и обиди? Стига човече. Направи си услуга и не се излагай. А тея с "подхвърлянията" за финансиранията направо ги пренебрегни. Не заслужават дори и отговора. Дали е дух и българщина или е лична цел, не мисля, че знаеш повече от другите. Но и псевдо преклонение също не е нужно. В това число и на Боян. Така мисля.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Планинар-любителТи май си от онези планинари, които бързат да поставят биричката в потока и да разпалят огън за скарата. Никакъв планинар не си! Човекът навсякъде развява БЪЛГАРСКОТО знаме! И ни прави горди и щастливи, че сред средностатистическите мърлячи и мрънкачи има истински българи с несломим дух, воля и смелост! Благодаря на Боян, дано е жив, дано се върне! Познавам го, той изпълни това, което аз не можах!
28
6
 
8
 
! Отговори
До Мюмюн преди 5 години
Той е мъжко момче, за разлика от теб, мекотело, меко...!Нито ти, нито останалите пълзящи, нито "планинари-любители" ще разберете за какво става дума! Боян не е взел и лев от "данъкоплатците", той има спонсори.Спете спокойно и погледнете дали от вашите "големи" данъци са ви поставили осветление на улицата, дали около контейнерите не тече смет, не вони, дали са отпушени каналите, дали Фандъчката се вози на автобус или на "Мерцедес".Питайте как разходват вашите данъци, не гледайте в чуждата паница!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е случаен лафа: Гъзарите умират през зимата. Веганизма до това води!
26
11
 
5
 
! Отговори
МВР преди 5 години
Става въпрос за самоубийство. Случаят приключен.
25
2
 
12
 
! Отговори
telefon? преди 5 години
Мислите ли, че на тази височина някой местен Мтел си е направил труда на има покритие?Съмнявам се. Иначе и телефон да има, батерията колко дни ще кара.Така загина и Христо Проданов. Може би липсата на дисциплина или прекалената самоувереност и на двамата им е изиграла лоша шега.
24
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Едно единствено нещо не разбирам. Моят опит стига до стената на НСА където съм правил средно трудни маршрутчета, някой и друг трегер и т.н. Но .. защо във века на глобалните технологии не се поставя на място - примерно в якето или знам ли, един най *** JPS? Би му спасил живота. Някак изглежда, че просто не е искал да го намерят? Не зная, но при всички положения е странно и това с телефона. Бог знае.
23
4
 
7
 
! Отговори
anon преди 5 години
няма нужда от такива "подвизи". кой някой може да мисли, че може да е жив? без палатка? в студа? какво прави? хваща тен ли?
22
1
 
11
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Маунтийн преди 5 години
това лято ще подскачам заедно с антилопите Гну от единия до другия бряг на реката в африка. В реката живеят стотици крокодили, ама те пък точно мен ли ще хванат, я колко антилопи ще има
21
2
 
28
 
! Отговори
Krom преди 5 години
И хора, не злобейте. Това е неговия избор. Едва ли Вашето мнение го засяга. Всеки има право сам да реши къде да започне и къде да свърши всичко. Уважете това, че е бил отдаден. На тази височина има нещо свръхестествено. Това не е място за човек. И човек не разсъждава като човек. Вероятно никога няма да разберем какво е направлявало стъпките и делата му.
20
1
 
34
 
! Отговори
Krom преди 5 години
В ръцете на Бог е. Сам е отишъл, осъзнавал е рисковете. Тъжно е да остави за семейството си само голямото си его. Това е. Бог му помогна много пъти. Дали не надцени късмета си? И по големи от него са намирали смъртта си при тези условия, но човека е направил сам избора си. Само за семейството му е тъжно. А колкото до него - ако егото е пред всичко друго, то значи си е струвало? Само той и онзи Отгоре знаят. Не сме на неговото място, не знаем какво го е водило и не бива да го съдим. Дано успее ..
19
20
 
44
 
! Отговори
Планинар-любител преди 5 години
Не мога да разбера каква е тази мания у някои хора да "покоряват" върхове?! Каква е практическата полза от това? Вместо да си използват енергията за нещо полезно, те тръгнали да се самоизтезават, та отгоре на всичкото се и гордеят с тази безсмислица. А ние трябва да ги "славим" като герои...
18
15
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Там е...там е .... форевър...пълно е с такива като него ,стоят си из дупките озъбени за археолозите след 5-6 хиляди години....спомняте ли си оня Йеци дето го намериха наскоро с лъка и стрелите като жив..в Алпите...