Външно увери: Съдействат ни за издирването на Боян Петров

Екип от шестима планински спасители го търси, изчакват по-добро време
21
Външно увери: Съдействат ни за издирването на Боян Петров
Снимка: Facebook

МВнР и дипломатическите ни мисии в Пекин и Делхи продължават да са в постоянна връзка с четири министерства в Китай, Тибетската алпинистка асоциация и непалските власти с искане за интензивно издирване на българския алпинист Боян Петров, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Още по темата
Получено е уверение от компетентните институции, че правят всичко възможно по случая и желаят да окажат максимално съдействие.

Тази сутрин е бил изпратен екип от шестима професионални планински спасители по трасето към върха. Към момента екипът се намира на около 6000 м надморска височина и изчаква подобряване на времето, за да продължи издирването.

Както е известно, българският алпинист Боян Петров е бил забелязан за последно на височина над 7000 метра.
Тибетската алпинистка асоциация е информирала посолството ни в Пекин, че летателната техника, с която разполага, не позволява летене и спасителни операции на височина над 5000 м.

Чрез почетния консул на България в Катманду Бхола Тхапа от непалската страна са съобщили, че имат готовност за предоставяне на хеликоптер, който да лети на височина над 5000 м.

Поискано е разрешение от китайските власти за включването му в издирването на Боян Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Който си търси белята, я намира.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой успее всички се гордеят, че са Българи, но провали ли се започва злобата... Сега е момент за смирение, надежда и тишината на планината.https://youtube/watch?v=XeI5XorB0Sc&feature=youtu.be
14
5
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Много е нагъл тоя Боян ама дано се намери
13
0
 
6
 
! Отговори
Бойлер преди 5 години
Боби дано си здрав дано си жив дано не си срещнал бяла мечка вади пищов гърми дай знак че си жив ама гърмеж = лавина фък дамн пази се бобсън жена ти те чака.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен пък е крайно време ЕКОТАЛИБАНИТЕ да се вразумите и малко да си озаптите СОБСТВЕНАТА ЗЛОБА и егоцентризма,себичността и надмеността ви,и да разберете че НЕ СТЕ БЕЗСМЪРТНИ!Дано е жив,но е безобразие да се наричат българите които не се катерят по върховете охлюви и да се величае едно безсрасъдство понеже било висока одухотвореност!Еми ето сега,одухотворено какво причинява въпросният на близките си,ама е възвишено нали?! ТОЙ БЕЗУМЕЦ А ТИ НАГЪЛ ОТГОРЕ.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коментарите разбрах, че българинът съвсем заслужено трябва да изчезне от лицето на земята, заради дефектиралия чип в мозъка му
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне 6 професионални спасителя, хеликоптер, дето може да се вдига на големи височини, отделно другите ресурси са да го намерят по всяка вероятност вече ... сещате се. Ударете чертата и ще видите, че с тези пари е можело да бъдат спасени други хора, които са изпаднали в беда, без да са се стремили към нея.Друг е въпроса, че това е ПР акция на външно, един вид - вижте как се грижим за нашите в чужбина.
9
10
 
15
 
! Отговори
ined преди 5 години
Поради лошото време умните хората са се върнали, а нашия бунак тръгнал сам да превзема върха. И за какво- само за де се харчат после сумати пари за да го търсят.
8
17
 
12
 
! Отговори
озадачен преди 5 години
Само на мен ли наистина не ми дреме за страдащото от излишък на време и пари застаряващо юпи? Че даже и с Христо Проданов го сравняват о.О
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОсманБате, да не се обърка със "Звездни рейнджъри" нещо? Какви дронове и хеликоптери те гонят?
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом е бил опитен алпинист според мен щом се е загубил е трябвало да тръгне обратно надолу а не да се изкачва , поне аз така бих направил без да съм алпинист , дано всичко е наред с човека
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е щом външно министерство е уверило, значи няма място за притеснение. Както всички знаем помоща за български граждани в чужбина от държавата е огромна. Ако трябва дори ще възкресят Боян. Не се притеснявайте.
4
6
 
3
 
! Отговори
Осман преди 5 години
до 3 Те винаги нещо правят ама колко дронове са пратили, хеликоптери отряди, защото от правене до правене има разлика. Hямам спомен на някой да са помогнали. Помня една крадеше кремове по летищата ако го намерят човека може и да го ограбят.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османчо, Хората поне правят нещо достойно на хиляди километри от дома си. Помагат на всички българи дори и на тези, които не са потърсили помощ от тях. Държат се професионално и дават надежда на роднините на пострадалите. И ако дай Боже се стигне до щастлив завършек не ти се набиват по всички медии да ти обясняват колко са велики, а просто се оттеглят без да чакат похвали. Това Османчо се нарича (според всички здравомислещи хора) професионализъм в повечето случай с последствия само за тях.
2
8
 
13
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Тия от външно да кажат подробно как съдейктват или са седнали някъде пред климатика в офиса и съдействат като гледат умно в тавана.
1
39
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майната му - хората няма какво да я ядат, а той се разхожда на майка си в природата. Ще свърши като Христо Проданов