Агресия, насилие, родителско неглижиране... децата със свастиките

Психологът Младен Владимиров и журналистът Крум Савов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 11 май 2018 13:52 | 11 май 2018 13:15, Анисия Иванова
117

Агресия, насилие, родителско неглижиране, липса на държава - това са коментарите за снимката с двете деца от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Зад тези думи застанаха психологът Младен Владимиров и спортният журналист Крум Савов в студиото на "България сутрин".

Снимката се появи вчера в социалните мрежи и взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

Още по темата

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни Младен Владимиров.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. Тълпата дава форма и норма на агресия, отбеляза той.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си и попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Савов припомни, че също е потърпевш от агитката на "Левски" и си е тръгнал със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"В България институциите ги няма, те вървят обикновено след социалните мрежи", каза Савов.

"Стига сме чакали гнева във Facebook, за да се материализира намесата на държавата, за да спомним, че имаме закони", допълни психологът Младен Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
7
 
! Отговори
Знам що е фашизъм преди 5 години
Защо мислиш ,че незнам това ,разбира се Мусолини е водещ политик и когато е правил режима в Италия Хитлер е още в затвора !Но изграждат такава справедлива система каквато нямаше ни в СССР ,ни в корумпираните щати ...Англия я унищожи с интриги .Затова днес Европа да не плаче за Англия !И да знае че бъдещето е във Фашизма защото това е заложено в западния модел генетично ,Фашизма просто е римската империя от която и ние сме били част !Другото е азиатщина !
40
0
 
2
 
! Отговори
Was für � преди 5 години
баси...
39
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Това е продукт на едно пропаднало, болно, консуматорско общество. Разединението е навсякъде, простотията повсеместна. Какво бъдеще очаква една такава страна?
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се Агенцията за закрила на децата да реагира адекватно, но не само в този случай, а и срещу онези родители, които на 9 май си бяха накичили децата със петолъчки и им бяха дали да веят знамена със сърп и чук, щото между двата случая няма никаква разлика
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Знам що е фашизъмРазликата между фашизма и комунизма е само в дребните детайли. И фашизъм в Германия никога не е имало, той възниква в Италия и негов водач е Мусолини. Фашизма няма нищо със свастиката, тя е била символ на партията създадена от Хитлер, а именно националСОЦИАЛИСТИЧЕСКА германска работническа партия. Именно поради наименованието на хитлеровата партия и сътрудничеството си с нея, комунистите си измислят фашисткия враг, някакси по-добре звучи.
36
10
 
6
 
! Отговори
смях преди 5 години
Съвсем естествено е че , наркопласьор и криминален тип е много по близко до мандраджиите от преди 9 - ти, отколкото до ариец и чистокръвен българин патриот. Храча се на тия ***.
35
1
 
14
 
! Отговори
смях преди 5 години
Mезнам какъв *** трябва да си,за да смяташ, че хората нарисували свастика го правят по будистки причини, а не за възхвала на нацистите. Може би надписа CRIMINAL, AKAB, хоолиганс подхождат на едно 5 годишно дете. Другото потресаващо, е че след като има ***, които да поднасят цветя на ***, трябва да има и ***, които да веят свастики. Ми не !!! И двете са дъното и *** на обществото.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Левсии Оле, Оле Оле Оле....
33
5
 
8
 
! Отговори
оно си сака тритмънт преди 5 години
най-разумно, ефективно и поучително ще е да ги пратят на антифашистка терапия в ТелАвиф
32
4
 
4
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Яяяя,туй по-арното момченци вляво е мойто Петре бре,шо прай там?Бях го пратила да ми вземе етърче,че ми паднува кръвното,въххх
31
6
 
4
 
! Отговори
Знам що е фашизъм преди 5 години
Фашизмът е корпоративната обединяващ работници и работодатели без профсъюзи !Това трябва на държавата ни !Другото е пост комунистически капитализъм който виждаме 30 г !
30
3
 
17
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Исторически факт е че Сталин и Мао са най-масовите убийци в човешката история, но не знайно защо в България се гледа с добро око да ги възхваляваш, нищо че има закон забраняващ това.
29
7
 
8
 
! Отговори
СОРОСИД преди 5 години
А така не може какви са тия хулигани със свастики, децата трябва да са облечени всички до един със розови къси полички и да се кланят на Мамона и да ходят на гей-парад и гей-манифестации.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги е имало социопати , който изкарват агресията си на спортни мероприятия .Във всички страни е така не само тук . Иначе файда от такива индивиди нулева ,имено такива Хитлер ги е ликвидирал -дето за нищо не стават
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Вие какво очаквате да се случи, точно преди два дни на паметника на съветската армия, деца маршируваха в униформи на червената армия, носеха знамена със сърп и чук и портрети на Сталин, и то пред очите на лидерката на най-голямата опозиционна партия, и кагото при един такъв случай Агенцията за закрила на детето не реагира, нормално е да се появи и подобно нешо, просто неглижирането на едното води до пявата на другто
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е смешно, когато типични предствители на дъното на обществото започнат да говорят за хитлер, нацизъм, поздрави и колко хубави били тия неща.Вие по нищо не се различавате от едно небезизвестно малцинство, което иначе мразите. Същите сте като тях. Същите сте и като червените каскети, които обираха мандри и правеха атентати.Всички сте представители на един и същи тип "хора".
25
2
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Ти знаеш ли какво е фашизъм или го караш на соц простотия?
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът са комунистическите фамилии управляващи страната ни !Народа иска фашистка диктатура за да се разправи с пост комунистическия ни елит който още празнува ден победь
23
1
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
То ако са 80% си е прогрес, че при твоето соц поколение, процента достига до над 95%.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е редно по 5 хилки глоба за родителите и забрана за посещение на футболни мачоведоживот