Да спасим Боян за без пари!? Кристоф дари $50 000 за спасителната акция

"Алпинистите сме солидарни", отсече пред Bulgaria ON AIR Човека паяк
Обновена: 11 май 2018 10:58 | 11 май 2018 10:00, Петя Славова
130

Издирването на алпиниста Боян Петров продължава, въпреки хилядите превратности.

Иван Кристоф, известен като Човека паяк, обяви, че ще дари $50 000 за спасяването на бедстващия ни алпинист.

Парите трябва да отидат за хеликоптерната застраховка за спасителната операция.

Още по темата

"Няма никаква логика в това, което се случва. Изненадах се, че се говори за неговото спасяване, но няма пари. И аз като Петров съм баща, а и алпинистите сме солидарни. Човек има нужда от пари в критични ситуации, в които познанството не е от значение", поясни Човека паяк пред Bulgaria ON AIR.

Според алпиниста и инструктор по планинско спасяване Запрян Хорозов Боян Петров все още има шанс да бъде спасен, но тази вероятност става все по-тънка с течение на времето.

"Нямам вътрешна информация по темата. Боян е дисциплиниран. Много са относителни нещата. Всичко зависи от съпротивителните сили на тялото. Той се е движил един ден преди останалата експедиция. Там динамиката на времето е голяма. Това може да пречи на хеликоптерите", отбеляза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
1
 
! Отговори
щщ преди 5 години
човека-*** с празното слово озари още по празните люде. щял да даде ама не дал.....:) пр на гърба на умиращ човек...срам и позор
105
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Благодаря, Ви, Г-н ПАЯК, от сърце, не само парите обаче за жалост са проблем.
104
5
 
5
 
! Отговори
1234 преди 5 години
И защо трябва да го СПАСЯВАМЕ( всички НИЕ!)??? Питал ли ни е когато е тръгнал да се прави на интересен??? НЕ!!! ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ!!!
103
6
 
9
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Старите хора са казали-ако искаш да живееш добре на по-високо от жена да се не качваш,и по-тежко от чаша да не вдигаш!!!Това е истината, а не да гониш михаля по баирите!
102
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Картоф - човекът стоножка:)
101
5
 
7
 
! Отговори
иванова преди 5 години
дай ги на мен бе човек тези пари
100
2
 
7
 
! Отговори
нина преди 5 години
До Анонимен с голямо сърце и големи пари! и аз искам да дам,аманяма откъде! така че стига с бравото имал дал това е , не го разбирам това катерене с толкова рискове...но както и да е не ме интересува.жена му ще каже колко й е банковата сметка!
99
19
 
13
 
! Отговори
Пилот на хеликоптер преди 5 години
Вчера се видяхме с Боян в Бияд вика ми тия балъци се фанаха да ми събират пари сега се чудим как да ги трошим.А вика че не е бил и алпинист.Вика най-много съм се изкачвал до Бай Кръстю и Щастливеца докат бех записал туризъм у университета.*** сега ке си изхарчим парите с кеф.Наздраве за балъците.
98
2
 
27
 
! Отговори
Мурджо преди 5 години
За сведение , изкачване на 8 хилядник в Непал $ 65 - 75 000 на човек ! Цената включва транспорт , водачи , храна ,оборудване и застраховка . Справка във сайтове за алпинисти .
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КАЗАХТи си казвай каквото искаш.Аз пък ти казвам, че той е мъртъв от няколко дни, да не е и седмица.
96
15
 
9
 
! Отговори
КАЗАХ преди 5 години
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА СПАСИ БОЯН ПЕТРОВ? ВСЕКИ , КОЙТО ГО ПОЗНАВА, КАЗВА КОЛКО Е ОРГАНИЗИРАН И ОТГОВОРЕН ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВСЯКА ЗАДАЧА. ДИСЦИПЛИНИРАН И ПЛАНИРАЩ ВСИЧКО ДО НАЙ-МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ.ДА ТРЪГНЕ БЕЗ ОБОРУДВАНЕ,ДА ОСТАВИ СРЕДСТВАТА СИ ЗА СВЪРЗВАНЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН ПРОБЛЕМ - НЕЩО НЕ МИ СЕ ВЪРЗВА. БОЯН АКТИВНО УЧАСТВА В ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ЗАСТРОЯВАНЕТО НА ПИРИН И ЧЕРНОМОРИЕТО И МНОГО СЛУЧАЙНО,НЯКОЙ ГО БЛЪСНА НА ПЪТЯ.ПОДОЗРИТЕЛНО АКТИВЕН Е МУТРАГЕН ЛИЦЕМЕРНИ,НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ
95
8
 
17
 
! Отговори
Човекът преди 5 години
Ама този човек говори само за себе си!!! Добре, че водещите от време на време го прекъсват и го връщат на темата. Повече на някакъв ПР ми прилича това, отколкото на протегната ръка...Дано греша!
94
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ЧОВЕКА С ГОЛЯМО СЪРЦЕ!
93
4
 
4
 
! Отговори
Андрей преди 5 години
Да, ще ги бъде българите. Фактите говорят - добре сме, живеем си добре, развиваме се.
92
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми някои мятят през прозореца, други мятат за боян.. същата история е за мен. От цялата история се уреди само жена му да не работи повече. Не че и досега е работила, издържали са се с рекета от Банско, ама сега като няма кой да носи плакато срещу Цеко се наложи вдовицата да пуска дарителска кампания. И забележете - без лимит, и без информация какво е събрала и как се изразходва. Страшни дарения
91
3
 
24
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Щом Слави ти е критерий за интелект - ясен си ми.
90
2
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Дано го открият жив след толкова време, но и никой не е длъжен да рискува живота си, за да спасява друг. Особено пък там на толкова хиляди метри височина. Ще е голяма загуба хора да загубят живота си, опитвайки се да спасят 1 човек. Никой няма право да ги съди, че изчакват подходящо време
89
23
 
17
 
! Отговори
Андрей преди 5 години
Слави го беше казал веднъж - ако някой намери нефт, съседа ще каже - аз на тоя жена му съм я е..л. Ей това сме ние - Българите. Нито политици са ни виновни, нито никой. Ние сме си като цяло странен народ и няма да ни бъде заради самите нас.
88
11
 
24
 
! Отговори
Андрей преди 5 години
Ей, просто винаги си казвам не може по-зле, но можело. Българина е такава злобна натура, че просто се смайвам. Ние сме гадно поколение и нация и ще си живеем в мизерия така во веки веков!
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНищо общо. Не го разбираш, защото си седи дядо пред монитор, затова.