Да спасим Боян за без пари!? Кристоф дари $50 000 за спасителната акция

"Алпинистите сме солидарни", отсече пред Bulgaria ON AIR Човека паяк
Обновена: 11 май 2018 10:58 | 11 май 2018 10:00, Петя Славова
130

Издирването на алпиниста Боян Петров продължава, въпреки хилядите превратности.

Иван Кристоф, известен като Човека паяк, обяви, че ще дари $50 000 за спасяването на бедстващия ни алпинист.

Парите трябва да отидат за хеликоптерната застраховка за спасителната операция.

Още по темата

"Няма никаква логика в това, което се случва. Изненадах се, че се говори за неговото спасяване, но няма пари. И аз като Петров съм баща, а и алпинистите сме солидарни. Човек има нужда от пари в критични ситуации, в които познанството не е от значение", поясни Човека паяк пред Bulgaria ON AIR.

Според алпиниста и инструктор по планинско спасяване Запрян Хорозов Боян Петров все още има шанс да бъде спасен, но тази вероятност става все по-тънка с течение на времето.

"Нямам вътрешна информация по темата. Боян е дисциплиниран. Много са относителни нещата. Всичко зависи от съпротивителните сили на тялото. Той се е движил един ден преди останалата експедиция. Там динамиката на времето е голяма. Това може да пречи на хеликоптерите", отбеляза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтрахилДа, Българина винаги това го интересува. Кой как и защо има пари, а аз не. Е за това сме на това дередже!
85
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И квото търсил намерил, станал на попсикъл.. Сега го врътят на Шиша но не Пангма.. нормалнте хора работят а не са баир-будала. Абе направо открийте диспансер за онко болни и диабетици на хималаите, да не се разкарват само за този, по3.дравии отСид.нейАв$$т.ралияя
84
5
 
26
 
! Отговори
* преди 5 години
Да преброят колко жертви има на трасето от магистрала "Струма",о Боян и компания спряха строежа за да спасяват бръмбъри калинки. А пари има за каквото си посика, както имат пари всички безработни ръководители на зелени организации.
83
8
 
39
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Нямам нищо против човека, дано се прибере жив и здрав. Но съм любопитен какво работи този човек, откъде разполага с толкова пари ? Толкова експедиции в Хималаите струват много скъпо. А след като разполага с толкова средства, би трябвало да може той или жена му да платят издирването, а не да се събират дарения и да се иска от държавата.
82
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диабетик и тръгва сам? Не го разбирам. Защо? Телефонът му дотежал? Всеки ден ни занимават с нечия персонална глупост, съжалявам но е факт. Момиче кара АТВ със 100 км. без каска, докато баба й и дядо й и гледали детето, без да мисли, че остава дете си без майка с постъпката си, друго дете наскоро провесено от балкона и куп още такива простотии.
81
13
 
8
 
! Отговори
Руски Медии преди 5 години
Руски Медии пишат че Боян е в Китай а дори камери са заснели как дърпа пари от Банкомат
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го намерят след хиляда години,ще си кажат-Брей тия българи чак до тук са стигнали!
79
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
китайските хеликоптери се отказали да се качват на над 5000 км, защото имало буря, се съобщи днес. на мен ми се струва обаче, че пилотите са си прибрали 50 хилки и са отишли да си купуват ориз и айфони.
78
6
 
31
 
! Отговори
дфг преди 5 години
Не мога да разбера, защо всички очакват един да помага на друг, който си е сложил главата в торбата и за слава или много пари и реклама отива да си троши кокалите някъде??!?!? Боян Петров достатъчно ясно е знаел какъв риск поема с подобна рискована мисия и надали е очаквал някой да тръгне да му помага в лошите метеорологични условия.Защо държавата трябва да е длъжна да помага и да харчи народна пара за един човек, който е тръгнал да се самоубива?!?Има други нуждаещи се хора на които да се помага
77
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е труп вие пари събирате...
76
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** е превел парите по сметка още в средата на април месец, ама нещо поизтри снимките на платежното - да се не види какъв е позьор! Прави си пиар на гърба на Боян Петров. Да ги беше дарил, като изчезна Боян преди седмица, а не сега. И да вземе да се научи как се съставя изречение, звучи като младия Димитър Пенев.
75
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе сега пари ще давам щот решил да катери планини. Вие луди ли сте?
74
5
 
35
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
Аз съм съгласен който иска където иска да се катери НО! Има едно НО. И то е когато стане нужда да излитат хеликоптерите, той самият да има достатъчно кинти в сметката си, за да може да си ги позволи после хеликоптерите.
73
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77Ми като разполагаш с 500лв на месец няма да правиш семейство. Кое не ти е ясно?
72
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аве баи х.......и ако разполагаш с 500 лева на месец и изхраняаш семеиство ще дадеш ли такива пари стига си си правил реклама като имаш големи възможности даваш и ако го правиш от сърце не е нужно да парадираш чрез медиите че си голяма работа
71
6
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До 69"Чудя се как Генерал Бойко Борисов още не е литнал лично към Хималаите."Ами Кристоф е превел само 100 000.
70
9
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
Много сте прости, човекът дарява пари, а вие разсъждавате върху името му.
69
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е мъртав не си хабете парите.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само питам! Ако изхода е щастлив на кого ще е заслугата и рейтинга и ако нещата са трагични кои дежурни бивши премиери ще са виновни! Факт!
67
10
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 69Сърбят го крилете да полети, само да беше сигурен че ще го свари жив, или поне да го намери полужив и в едър план да го погушка, миг преди да е предал Богу дух....