Жената на Боян Петров: Шансовете му са големи, няма да се откажа!

"Знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия"
Обновена: 10 май 2018 11:46 | 10 май 2018 09:40,
358


Документални неуредици бавят включването на хеликоптери в издирването на изчезналия ни алпинист Боян Петров.
Още по темата

"Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно", каза в студиото на "България сутрин" жената на Боян Петров Радослава Ненова.

По думите ѝ от ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу. Също така ще бъде направена сателитна снимка на склона, където издирват аплиниста.

"Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено. Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся", допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

"В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината", посочи още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста - Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:

Радослава Георгиева Ненова
BG32 UNCR 7000 1523 2695 49
UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
Един млад българин преди 5 години
Чета ви коментарите и не мога да повярвам колко дребни душици сте. Какъв бил, от къде пари, какво бил направил и т.н. Жал ми е колко сте слепи. От яд, злоба и завист, нямате очи да видите истинските герои, нямате сърце да почувствате какво значат неговите успехи и преодолени препятсвия в живота, нямате душа да осъзнаете величието, в това да имаш мечти и да ги отстояваш, да си готов да загубиш всичко и да се посветиш на нещо повече от себе си. Горд съм, че съм бъгарин, заради хора като Боян!
256
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До 261. Не е верно ***, че българинът е злобен. Само че тази жена с големите обеци и дълбоки деколтета ми идва малко в повече. А господинът алпинист е взел решение да се катери сам в лошото време без лекарства; телефон и т.н. така че аз лично няма да плащам затова.
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не поэнавам Боян лично, виждал съм го ведъж, два пъти, като човек энаеш какво иска раэбирам неговите страмежи и амбиции.Всъщност всяко нещо си има край.Алпиниэмът е хоби (това не е спорт )в което няма място эа сантименти и всяка грешка се накаэва със смърт или в най-добрият случай....инвалид .Пред смъртта всички сме равни .....
254
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той умрел вече ***
253
4
 
19
 
! Отговори
Анонимничък преди 5 години
Неприятно впечатление ми прави тази жена. Сякаш много и е хубаво да е център на внимание- камери, интервюта, деколте и роклички. Хайде повечко скромност и реална самооценка, винаги са ме дразнили хора с демонстрации и самочувствие най-малко до връх Шиша Пангма. Иначе си поръчах книгата на Боян Петров Първите седем и това ще бъде приносът ми към него,защото въпреки че и той е голям НАРЦИС като жена си, заслужава моето уважение. Всеки търпи последствията от действията и решенията си, дано оцелее
252
6
 
13
 
! Отговори
Изабела преди 5 години
...не им дава право да пишат глупости. Има коментари който са брутални. Непожелавам на никой да прочете такива коментари за своите близки и любими хора.Силно се надявам Боян да е жив и здрав, и да си вземе поука, че не е безсмъртен.
251
5
 
13
 
! Отговори
Изабела преди 5 години
На първо място трябва да сме хора, нали сме най - висшата раса на планета. Трябва да сме едини и да се подкрепяме, имало е някога един Велик хан със някакъв сноп пръчки, но кой го помни? Не сме единни, това ни е ахилесовата пета. Всеки гледа само себе си, разбираемо е да живееш в държава в която има закони, но парата е по - силна от закона. Никой не е длъжен да дава пари, точно затова се казва дарителска сметка. Човека си е направил избор, обича риска. Това че не някой немогат да го разберат...
250
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам от алпинизъм, но ако погледнем биографията му...ами луда глава, в някои случаи дори липсва капка разсъдък в действията му. Всички се надяваме за добър край (то вече клоним към чудо) и нека човекът да се прибере барем жив при близките си. Но самонадеяният му авантюризъм грничещ с безптговорност да тръгне в лошо време към върха, при положение че всички останали са си по лагерите...също не мога да разбера!
249
12
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Наистина що за злоба и тъпотии. Герой ли бил не бил ли герой. Жена му защо събира пари. На вас нали никой не ви иска насила да давате нещо. Въпросът е който иска и го уважава него и делото му да помогне с каквото може. А не тука да се плюе и цинизми. То това е май-лесно. Въпрос на кутлура е, кой как се изразява за околните.В това отношение злобният българин има много какво да учи. Направо позор е наличието на такива гадни личности и помията, която излиза от устата им.
248
1
 
17
 
! Отговори
Тест преди 5 години
Говорят, че Боян е вероятно във втори или трети лагер. Ако е стигнал до тези лагери, той вече щеше да е долу. Щом го няма от 3.05 явно нещо се е случили с него по пътя към върха. Паднал е някъде в безпомощно състояние. И не може да се придвижи надолу.
247
5
 
28
 
! Отговори
Ралица преди 5 години
"Постоянно изникват разходи" това каза дамата до алпиниста, открила е и чака превеждане на суми към сметката му.............не ви ли е неудобно да искате пари?! А по въпроса за цената на човешкия живот в България, имам чувството, че не струва нищо. Защо тогава неговият живот трябва да струва толкова скъпо!?
246
12
 
24
 
! Отговори
Lucifugus преди 5 години
Не познавам Боян лично но го гледах в няколко предавания - след катастрофата. Еми сори не ме надъха видях един самонадеян човек без какпка смирение.Без мисъл какво и защо му се е случило! Човек обясняващ как той всичко може. Самодоволен и самовлюбен. Като говорим за алпинисти Атанас Скатов ми е много по-симпатичен.
245
8
 
13
 
! Отговори
ЧЕЗ преди 5 години
"Жена му" да вземе вместо сметки да открива да вземе пари от тия дето дадоха кредити на Гинка сигурно и за Бобито ще намерят:)
244
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората опазиха видовото разнообразие и околната среда на всички достъпни места, а сега отиват да покоряват осемхилядници със същата завоевателна цел - да "защитят'' природата...
243
18
 
12
 
! Отговори
софията преди 5 години
До варнатамеждународно признат и прочул българския алпинизъм и наука.А ти друже, какво направи, за да прочуеш страната си? И с кой да ни занимават? Кое е по-значимо и кое е по-национално?
242
16
 
16
 
! Отговори
софията преди 5 години
До варнатаПърво българско изкачване изобщо на 4 от върхове над 8000м.2 върха над 8000м. за 8 дни - абсолютен световен рекорд3 върха над 8000м. за под 100 дни - 35-тият човек, изкачил три осемхилядника за по-малко от 100 дни в светаучен с над над 50 проекта за оценка на фаунистичното разнообразие в национални и природни паркове, резервати, защитени местности, НАТУРА 2000 сайтове и природни забележителности.Член на Консултативния комитет към Споразумението за опазване на популациите на европ
241
5
 
31
 
! Отговори
до 250 преди 5 години
Да отгледаш 2 деца и да ги изучиш е истински подвиг, а не да оставиш детето си сираче и да гониш "висоти'' - безцелни. Дано да е жив човекът, но както написаха по долу най добре е този "спорт" да се забрани в световен машаб, поради голям риск...
240
15
 
30
 
! Отговори
варната преди 5 години
Хайде стига вече с тези медийни герои! Герой за какво? Какво търси там ? Може би ще открие нещо полезно за човечеството на този баир? Сега и пари да събираме за някоя си ?
239
5
 
31
 
! Отговори
до 247 преди 5 години
Българският народ е достатъчно милосърден, затова го експлоатират с призиви за помощ, българският народ е премного лъган, затова не тр да вярва в измислени герои... Като са толкова малки заплатите защо призовавате за средства... обърнете се към някоя банка...
238
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ролинг СтоунсА ти какъв велик подвиг извърши днес? Или преди една година? Или откакто те има? Водиш ли си дневник на подвизите? И ако водиш - в дневникът ти има ли по-значим подвиг от "днес изпразних дебелото си черво."