Хеликоптерите кацат, буря спря издирването на Боян

Спасителите имат само 2 дни, после времето се разваля
Обновена: 11 май 2018 13:00 | 11 май 2018 12:52,
164
Хеликоптерите кацат, буря спря издирването на Боян
Снимка: Reuters

Спасителните хеликоптери, които излетяха, за да търсят българския алпинист Боян Петров, спират издирването. Те не могат да продължат операцията над 5 000 метра заради бурен вятър, съобщи "Фокус".

Целта на спасителната операция на хеликоптерите е да стигнат височина над 7000 метра, където са Лагер 2 и Лагер 3. Те са все още недостигнати от спасителните екипи, които действат по земя.

Очакванията са по-късно днес вятърът да утихне и хеликоптерите да продължат търсенето.

Още по темата

Според прогнозите спасителите имат два дни - днес и утре, за да намерят Петров. След това прогнозите са за ново влошаване на времето, което ще създаде опасност за самите тях.

Три хеликоптера излетяха от Катманду в 8:30 часа местно време днес, за да търсят българина.

Те изчакваха в подножието на връх Шиша Пангма вятърът да утихне, за да започнат спасителната операция.

Боян Петров е в неизвестност вече 11 дни. Той изчезна на 3 май по пътя към Шиша Пангма – поредният осемхилядник, който се опита да покори.

Тази сутрин президентът Румен Радев разговаря с китайския посланик у нас Джан Хайджоу, за да получи информация за спасителната операция. В нея, според данните на дипломата, освен хеликоптерите участват и 80 спасители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Самурай МусашиЩракайки живи в кочинката си ... Това е то щастието :-) Зяпайки какво ще ти кажат по телевизора и най-вече прогнозата за времето. Ееех какъв живот :-)))
97
2
 
17
 
! Отговори
Голата истина преди 5 години
Ама още ли има наивници дето мислят че 8 дена в Хималаите се оцелява? Харчете народна пара. Който е тръгнал нататък си е сложил главата в торбата.Туй дето се разиграва е пародия.Освен хиликоптери и снежния човек Йети трябва да извикат,разправят живеел по тия места.Как няма един да каже голата истина и да се приготвят близките за богребение без труп.Да шансовете за намиране на тялото също са милимални - под 10%.Това е същата работа като с базилския шаман.Винаги се намира някой да се облажи от туй
96
5
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Пожелавам ти най-сърдечно да литнеш прави при него! Да плеснете с ръце и да се прегърнете и да питате де е Караджата! Проблемат на съвременната отр епка е, че се мисли много повече от всички останали! Типичен пример е 97. Представям си как блее сега и рие някак чифтокопитно
95
4
 
8
 
! Отговори
Самурай Мусаши преди 5 години
До АзЗначии може и така да е ОБАЧЕ тия дет щракат с палците са си живи и здрави.Това е разликата а тя не е малка.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли каква е била религията на този преди да обледенее? Да речем кришнар ли?
93
15
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не исках да повярвам, че на Територията има толкова дребни завистливи, но с мнение дребни душици. Които не могат да си позволят полет на душата, защото са заети да щракат с пръсти на чалга битието си и да изказват компетентно мнение за неща, от които нямат ама никаква представа. Познавам Боян и дори всички многознайковци тук да се съберете на Еверест, той пак ще е по-високо от вас! Стойте си *** в блатото на собствената си некадърност. Не заслужавате полет!
92
2
 
10
 
! Отговори
Далай Лама преди 5 години
Много просто кат не летят хеликоптерите пуснете делтапланери!Аз ли да ви учим!
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айсфрик Бйоци
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински катерачи са шерпите, всичконостанали са ***
89
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В университета преди години имахме едно ***. Бил уж алпинист. Единственото нещо, с което се хвалеше е колко минути висял на пръсти окачен на входната врата. Остана си ерген! После научихме, че пукнал заринат от лавина в Стара Планина!
88
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 84Не знам струва ли си да ви поучавам, но ще опитам с думи прости... В живота има безброй радости, лазенето по баири, алкохолът, боят за жените от противния пол, са само малка част от живота...
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че са Боян и Христо, та да може следвашите алпинисти да не минават по опасните смъртоносни пътища! Друго си е да подминеш ледена мумия-пътепоказател
86
1
 
3
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
до 84За 45г.изкачих 3 пъти Черни връх... от тогава го следам от долу... Следващия път може да се кача само с желана жена... ей, високо и зор... :)))
85
3
 
19
 
! Отговори
българин преди 5 години
Спомняте ли си Христо Проданов ? И той действаше на своя глава въпреки предупрежденията . Това са си български табиети явно !
84
1
 
0
 
! Отговори
Фантомас преди 5 години
До до ФантомасАз само новините чета, не хващам БГ телевизия. Ти май се засегна нещо а?
83
7
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 5 години
Абре путарино, от Алеко до ЧВ си правя кардиото по пистата! Не се изкарвайте извънземни, защото не сте! Както се видя, цък, цък и язък!
82
3
 
9
 
! Отговори
Член преди 5 години
всички ще умрем... едни щастливи на връх или върху жена.други сгазени на пешеходна пътека, трети безлавно в леглото в някоя болница, после древни ще рекетират роднини по пътя към трап 2х2...Всеки има орисници и съдба в живота и свещ горяща някаде горе...нека уважим човека и вярваме, че всеки има втори шанс
81
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудех се песента на Азис Ледена кралица за кого ли е... е доживяхме да разберем!
80
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик човек,велик катерач.10 броя 8 хилядници,а Вие ,"коментаторете", колко пъти качихте Черни връх?И да е жив, и да не е ,вече е легенда.Не всички живеят,за да се напият с ракия и да си набият жените.
79
8
 
8
 
! Отговори
Весо - шерпа преди 5 години
Зеления от 3-ти Май насам вече е ледения Боян. Кой го знае къде е станал висулка.