Майката и сестрата на Боян искат: Да продължи търсенето!

Десети ден българският алпинист е в неизвестност
Обновена: 14 май 2018 07:22 | 13 май 2018 20:25, Анисия Иванова
221

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Още по темата

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе не знам за съветските джуджета, но евратланитческия великан Бъглария е първа по смъртност в света, пенсионерите и ровят в кофите за огризки от храна и 3 милиона българи отидоха да Запад да мият улиците и да пpocтитуират.
49
10
 
8
 
! Отговори
Поп с ценоразпис преди 5 години
Боян е жив! Жив е в нашите сърца! Жив е в нашите душе! Жив е в нашите..... а бе я го з... и. Умреш ли, ставаш част от менюто на цръвта. Другоро са утешения за слабаци.
48
0
 
5
 
! Отговори
До 53 хахаха преди 5 години
Хималаите
47
8
 
11
 
! Отговори
До 53 хахаха преди 5 години
А според теб жена му колко време може да изкара с шерпите в подножието на алпите, докато и зареждаме сметката с валутерия?
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ( '_' )Ти ако смяташ,че животът ти и е жалък и изпразнен от съдържание,аз за моя не съм на същото мнение колега!
45
3
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Да издирват какво ? Трупа му ? Примерно пътят към връх Еверест е отрупан от трупове. Смята се, че там лежат мумифицирани от ниските температури между 150 и 200 алпинисти. Около 20-тина от тях се търкалят около двата маршрута и могат да се видят от преминаващите им колеги. Останалите са встрани от маршрутите.Между тях и трима българи. Най-отдавна в ледената морга е Христо Проданов - от 1986 г.Стига сте писали глупости. На 8 000 метра височина човек не може да оцелее повече от ден-два.
44
20
 
13
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
А жена му е открита да стене с един шерп в палатката, докато поства в социалните мрежи да не го търсят повече.
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВяраЕ и ?Те и Съветските джуджета бяха най-високите в Света,ама кво от туй?Не се радвам и не злорадствам,но не се чувствам виновен за това което го е сполетяло,нито ангажиран към издирването и намирането му!
42
6
 
11
 
! Отговори
щерю преди 5 години
туй ми мяза на: абе дайте още кинти, ние ще търсим, уж...в момента в който кинтите секнат, ще се намери пак нещо, както с инсулина
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако не е самоубийство, тогава защо не си е взел gsm и gps ?! Защо е тръгнал сам ? Ето това ме кара да мисля, че става дума за самоубийство, Боян не е неопитен алпинист, недопустима грешка е да не си вземе gps!
40
6
 
7
 
! Отговори
Балкан преди 5 години
Ако имаш в себе си телефон във всеки момент могат да ти определят местонахождението.Ако си го "забравил" можеш да тръгнеш в обратна посока .Да не забравяме че Петърчо Берон е агент а агентите си имат номера.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открит е жив и контактен
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Планината има душа. Планината се извисява. Планината трябва да се уважава. Планината не е за всеки. За планината се искат специални качества - както външни така и вътрешни, а не само перчене. Планината не обича перчене и суета. Ако и се перчиш и се правиш на велик планата се "притурва" и тогава "либе жали ден до пландя, майка жали чак до гроба". Планината е учител.
37
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато мечтата на един алпинист са изчачването на 14-те най-високи върхове,той не се самоубива,още по-малко когато е близо до върха на един от тези осемхилядници!И това всеки алпинист ще ти го каже.Не се опитвайте да внушавате,че това е самоубийство!Може да е убийство,но не и самоубийство.Този човек е имал желязна воля за живот,вижда се от нещастията които е преживял и преодолял.Има и деца.
36
2
 
28
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Майката да не може да приеме смъртта, докато има и минимален теоретичен шанс. Жена му ще си намери друг мъж, но майка му никога няма да има друг Боян. Както се казва "Либе жали ден до пладне, майка жали чак до гроба" .
35
1
 
4
 
! Отговори
Сексолог преди 5 години
До планинар ......Братле ти на каква синтетика си?
34
3
 
2
 
! Отговори
( '_' ) преди 5 години
До ПланинарКоментарът Ви е смислен и верен , но не на място !
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо много заповеднически го казват?Дали имат необходимата сума за последствията от необмислените действия на техния син и брат или разчитат на дарения?
32
1
 
9
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Планинар 31 Абе не знам каква е планината.Който го е страх от мечки , да не ходи в планината. А мен ме е страх.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24 Прав си. Може да се е спуснал от другата страна към Китай.