Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

Вчера е била тежката операция, на която тв водещата се подложи
15 май 2018 12:15,
115
Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!
Снимка: Facebook

Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

"Лекарите изобщо не ми оставиха възможност за избор. В момента, в който ракът се върна, казаха, че яйчниците се махат".

Това призна публично водещата на "Съдебен спор". Тежката интервенция се прави абсолютно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, след като напълно е излекуван рака в гърдата й.

"Оказах се BRC1 позитивна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което променя малко схемата и ще видим какво ме чака. Трябва да успея", казва преди време пред "24 часа" тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от поредно, трето, връщане на коварната болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 г. През май 2017 г. при рутинен преглед в Израел тв водещата разбира, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда.

Месец по-късно лошите новини в семейството на Нана продължават. Тогава тя разбира, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, въпреки че 4 години по-рано ѝ е направена пълна хистеректомия (операция за отстраняване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е преминала през химио- и лъчетерапии, предстои ѝ хормонално лечение. Още в началото, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и макар със сълзи на очи, подробно запозна зрителите с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията "Една от 8" провежда национална кампания за превенция и борба с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията постоянно кръстосва страната. Когато успява, Нана също се включва в инициативите на фондацията.

Провеждат се и лекции - как се живее след диагнозата рак, как жените да се борят с болестта, дават им се юридически, психологически и естетически консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
19
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
"Като чуя Рашидов се лекувал от рак в Германия, тая пък се преглеждала в Ис раел и мистава гадно за нашите БЪЛГАРИ -майки ,бащи, дядо ,баби и деца които могат само да се преглеждат и лекуват в скотските български заведения." Боже, толкова злоба и омраза срещнах тук!!! Защо??? Аз съм оперирана и излекувана успешно от рак тук, в Онкологията в София. Прекрасни доктори!!! Пълно е с млади хора. Докторите казаха, че всичко е вследствие на Чернобил и занапред ще е така...А и ние си го знаехме...
55
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рак не се лекува с операции. Това е само за наивните богаташчета да им приберат парите.Има си други методи, но те не се купуват с пари. Трябва много воля и самодисциплина за да се постигне ефект.И никакъв секс през това време.
54
15
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Жалко за Нана. Но тук пишат пълни глупости. Нито Нана, нито сестра и са излекувани някога от рак. След операциите ракът се е разпространил по кръвен път. Раковата клетка се развива до размер главичка на карфица за около три години. След това за около година може да се развие до няколко килограма. Именно затова и двете са получили рецидив след около 4 години. Това е в резултат на операциите. Има различни други възможности за овладяване и забавяне развитието на рака. Но Нана не ги използва.
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дъртия евреин що не се бръкне по-надълбоко да извади още пачки и да прати жената да се лекува в САЩ.
52
11
 
9
 
! Отговори
Еко селянин преди 5 години
Нас, които не ходим на рутинни прегледи в Израел това какво ни интересува? Аз лично съм ходил на преглед последно 1996г. по време на военната комисия. До сега Господ ме е опазил, не знам какво е Личен лекар.
51
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здраве желая на жената от все сърце!
50
12
 
5
 
! Отговори
Тюрк преди 5 години
Дано се оправи жената, иначе арменка или еврейка е ?
49
3
 
2
 
! Отговори
тита преди 5 години
да се чете - отговоретЕ
48
8
 
11
 
! Отговори
тита преди 5 години
Пожелавам на борбената Нана да се справи за свое и на близките си добро. Успех и късмет!Питам се обаче - защо трябва да следим тази история ? Отговорети ми много Ви моля - защо ??????????????
47
15
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Значи тя се е разболяла от лоши мисли. Била е много злобна и Господ я е наказал.
46
13
 
12
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
Съмнявам се да ти е толкова мъчно и за болните български деца, които са на обикновени родители, които нямат възможност дори за медийна изява.
45
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторката на матриалчето да се разходи до онкологията в Мусагеница. Ще намери доста по-смислени истории тази израелска реклама.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно в Израел ме оперираха преди 20 години в болница Ихилов. Имах възпаление на яйчници с което антибиотика не се справи и се наложи отстраняване на яйчник. Приятелка лекарка от Германия ме посъветва да поискам да извадят и другия яйчник с матката.Слава на Бог всичко мина добре.Между другото лошите мисли в главата и злобатав душата водят до тежки заболявания.Дано се оправи жената. Много лимон и спорт. Вместо химиотерапия - радио лечение
43
7
 
24
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
То е очевидно какво работи...защо толковва завист спрямо жена, която се бори с коварна болест с летален край? Тя със сълзи на очи говори за болестта си вие й завиждате...ай сиктир бе, ограничени завистници. Затова България е на това дередже, понеже откърми много такива като вас, ***
42
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Информираните, светнете ни какво точно работи тази коза ?
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред Господ всички са РАВНИ. Той не може да бъде купен с пари.За разлика от много човеци на Земята.
40
17
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Тази жена работи иключително много. Тя работи по 24 часа в денонощието. Работи дори и от кене-фа, там се и храни.Само дето никой не знае точно какво работи.
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи българи, всички сме равни, но едни са по-равни от вас.
38
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена работи много, тя неведнъж е споменавала, че се осигурява от две работни места, но въпреки стабилните вноски. които плаща ежемесечно, здравната каса нищо не й поема в България. АКо тя, предвид фата, че е известна ТВ водеща със съпруг англичанин, не може да си позволи да се лекува в Израел, то кой тогава? Прекалявате с невежите и завистливи коментари....
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Израел в момента се изтребват безпричинно стотици палестинци. Те ни занимават с някаква анонимница, оперирала се там. Що ли?