Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

Вчера е била тежката операция, на която тв водещата се подложи
15 май 2018 12:15,
115
Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!
Снимка: Facebook

Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

"Лекарите изобщо не ми оставиха възможност за избор. В момента, в който ракът се върна, казаха, че яйчниците се махат".

Това призна публично водещата на "Съдебен спор". Тежката интервенция се прави абсолютно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, след като напълно е излекуван рака в гърдата й.

"Оказах се BRC1 позитивна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което променя малко схемата и ще видим какво ме чака. Трябва да успея", казва преди време пред "24 часа" тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от поредно, трето, връщане на коварната болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 г. През май 2017 г. при рутинен преглед в Израел тв водещата разбира, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда.

Месец по-късно лошите новини в семейството на Нана продължават. Тогава тя разбира, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, въпреки че 4 години по-рано ѝ е направена пълна хистеректомия (операция за отстраняване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е преминала през химио- и лъчетерапии, предстои ѝ хормонално лечение. Още в началото, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и макар със сълзи на очи, подробно запозна зрителите с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията "Една от 8" провежда национална кампания за превенция и борба с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията постоянно кръстосва страната. Когато успява, Нана също се включва в инициативите на фондацията.

Провеждат се и лекции - как се живее след диагнозата рак, как жените да се борят с болестта, дават им се юридически, психологически и естетически консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за здраве винаги се намират. Тези, които нямат, аз лично и голям брой мой познати помагаме както можем. Желанието и борбата за живот е най-силно развитият инстикт у хората. Спрете да мислите от къде е намерила парички и бъдете по-добри и нека никой не разбира тази борба за живот каква е. Успешно оздравяване на нея и на други болни жени, които предполагам, че децата им са главният стимул да останат живи.
35
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свършила ли се българите та ни занимавате с евреи и техните ***.
34
18
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
И какво й е толкова УНИКЛНОТО. Обикновен проста и нагла ***, която си мислеше че като се е омъжила за чиф-***-ски балък с пари е голямата работа вече.
33
2
 
13
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Бог да е с теб. Стискам палци Нана да оздравееш възможно най скоро. А за всички зли същества Господ да им прости невежеството. Аз на гадове не прощавам.
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...при рутинен преглед в Израел..." - голяма рутина, няма що...
31
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо ни занимават с проблеми на израелското здравеопазване? Реклама ли му правят?
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вас какво ви интересува от къде има пари, за да иде на преглед? Нали е отишла с лични средства и не ви е ощетила вас с нищо?
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този свят е за богатаите. Свиквайте.
28
17
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 5 години
Защо само яйчниците ? Некадърни лекари си имаме. Догодина ще вземат пари за отстраняване и на матката.При това положение не се отстраняват само яйчници. Отстранява се всичко комплект матка и яйчниците с тръбите. В Швейцария и Лихтенщайн жените с възможности над възраст 40, които нямат намерение да раждат отстраняват матка и яйчници защото до определена възраст те зе органи носят деца, а след това само проблеми.Дано се оправи жената. Пожелавам и успех.
27
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И откъде тая има толкова пари да си ходи на прегледи по света.А болните деца умират в немотия.
26
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия рутинни прегледи в израел бе.Българите *** като мухи, не могат да отидат на лекар в областния град,а тая в Израел - пък и чак рутинен.Баси и пронилата държава.Здравеопазване само за богоизбраните.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се извинявам, но в цял свят здравната система работи така - колкото повече пари имаш, толкова по-добро лечение можеш да си осигуриш. Не е нужно да нападате жената за това. Забележете в САЩ какви са сумите за лечение на каквото и да е било и т.н. Ние не сме прецедент и не е нужно да търсите виновен, още повече злобата да е насочена към онкоболна..
24
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рутинен преглед в Израел"....що баща ми не си прави рутинните прегледи там?
23
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледал съм я два три пъти по телевизията.Наплавила ми е впечатление на много нагла и арогантна жена.
22
5
 
21
 
! Отговори
Божееее преди 5 години
Нана е уникален човек. На много хора е помогнала. Дарява пари на болни деца и не го прави гласно,за което й свалям шапка. Бъди силна Нана.
21
16
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Ами за съжаление, приближените до властта, могат да си позволят скъпо лечение в чужбина.Повечето българи не можем.
20
16
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Журналистиката падна до ниво, кой ракясал, кой кого тропосва, коя забременяла. Жалка картинка.
19
14
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Местя! Крайно неприятна ми е.
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя Рашидов се лекувал от рак в Германия, тая пък се преглеждала в Ис раел и ми става гадно за нашите БЪЛГАРИ -майки ,бащи, дядо ,баби и деца които могат само да се преглеждат и лекуват в скотските български заведения. Явно и с купища пари да разполагаш не можеш да се спасиш от предначертаното .Когато си болен от каквото и да е ,не ходиш да правиш халтури и пошли псевдо процесуални предавания за развращаване на плебса, а си гледаш здравето .
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКато не ти харесва коментара на сеирджия, не го чети. Просто е. Като теб.