Първият гей маратон у нас - факт! Тичаха в парка "Заимов"

Вързани двойки пробягаха 3 км в памет на жертвите на СПИН
219

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В столичния парк "Заимов" се проведе първия по рода си маратон за вързани двойки, като част от спортната програма на София Прайд 2018 - Equality run.

Участниците пробягаха трасе от 3 км в памет на жертвите на СПИН. Кампанията има за цел да засили общественото внимание към хората живеещи със СПИН и да допринесе за по-голяма солидарност към тях.

Припомняме, че на 20 април тази година беше проведена среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК), след която стана ясно, че Столична община не само подкрепя морално Прайда, но и ще финансира предхождащия го гей маратон на 19 май.

Тази явна подкрепа е прецедент. До сега общината е изпълнявала само административна роля при провеждането му, а именно издаваше разрешителните за провеждане на събитието.

Решението на местната власт в София провокира гнева на столичните патриоти, които излязоха с протестна декларация.

"Никога и под никаква форма в Столичния общински съвет не е обсъждана подобна подкрепа, не е дискутирано открито, в това число и в комисии, вземането на едно подобно решение. Немаловажен е и фактът, че звучи доста перверзно точно Програмата на общината, насочена към възпитанието на младите да бъде ползвана за гей пропаганда”, опълват още патриотите в декларацията си“, възмутиха се от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
16
 
! Отговори
good ol days преди 6 години
Аушвиц
44
3
 
30
 
! Отговори
затова ли? преди 6 години
Заради този маратон ли днес трамвай номер 20 беше спрян до 17ч и настъпи някакво прикачване с автобуси,защото дори шофьорът на трамвай номер 22 не знаеше дали трябва да пътува до Гео Милев или не,защото от централата не му бяха казали нищо. И народа в автобуса стоеше и чакаше 15 минути на Сточна гара какво ще е решението. Заради вас обратните ли се случи това? Не ви ли стига гей парад ами сега и гей маратон. Да не бягате на токчета с перушини на главите и по слипове по парка Заимов???
43
4
 
38
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Голяма част от участниците на ГЕЙ парадите са платени, основно студенти на които 50 лв. за 2 часа са им добре дошли.
42
0
 
22
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Вярно ли че над 50% от висшите полицаи и службите са гейове и винаги ходят зализани по калъп,това си го говореха две ченгета вчера пред шератон?
41
2
 
28
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
ето ес докъде ни докара своите цености
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе ! 3 километра1 било маратон ! Имало е подтичване във свински тръст.
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Това е истината просто ....Ами всички я знаем истината ,че пи ди растията е у р о дливост .Поредната демократична ценност!
38
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако някой реши да организира хетеросексуален маратон , БХК ще нададе вой до небето че това е събитие , което дискриминира гейовете . А дали един гей маратон не дискриминира хетеросексуалните ? Съгласен съм че хората са такива каквито са и никой не може да ги вини за това, но тази безумна организация успява само да създава омраза и разделение в обществото , като всъщност дискриминира мнозинството от хората и дава привилегии на други групи . А нали уж идеята е да сме равни
37
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако кандидатствате за работа в БХК трябва да заявите че сте гей иначе няма да ви вземат.
36
19
 
7
 
! Отговори
Тим преди 6 години
Всичко идва от църквата с тяхните подобни истории по манастирите и църквта си е заровила главата в пясъка
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Химиците и физиците да измислят атом само с положителни или само с отрицателни частици а не както при Менделеев от положителни и отрицателни, той не познава евроатлантическите ценности. Ако откажат да бъдат съдени за дискирминация на хомосексуалистите, хомосексуализмът е нормален и щом е нормално да се женят еднополови значи и в природата е нормално да има елеметни само от еднакво заредени частици, Природата си е свършила правилно работата и трябва да се коригира.
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма бъдеще в тия хора то тва е ясно.Само няколко от хиляди ще могат да си позволят поколение.И какво от това.Кой ще им подържа стандартът на живот?Обречена история.И римските императори и сенатори масово са били ***.И кво?От империя стигаща от Африка до Китай останаха неква държавица с нежен папа.Не,не съм хейтър.Реалист.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Бан остановихме че 70 процента от младежите са обърнали резбата.
32
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи след среща с БХК и други маймуноподобни при което общината явно е била притисната до стената след това решила и финансово да подкрепи това нещо. Отдавна се знае кои нпо-та грубо се намесват в начина на управление дори на държавата и в старията си е написано черно на бяло. Даже не се и крият вече.
31
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задръстено комплексирано българско общество ...Като отиде *** в Лондон не му пречат ..ама като е в *** се превръща в голям мачо ...да покаже колко е свиреп и какъв стожер е на християнските ценности ...Това е истината ,просто
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Деца" водиха ли, или те са кафеви и хлъзгави, за да ги държат под ръка?
29
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29 САЩ -ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА!
28
3
 
56
 
! Отговори
ШМАТКА преди 6 години
А бе вземете и свършете нещо полезно в тая държава бе! рози ли ша берете площади ли ще метете свършете нещо полезно стига сте търчали като изоглавени без никаква цел! що не разберете че гейството в България не се котира?
27
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма хомосексуализъм ,няма демокрация ! Ха честитВи Со дом и Го мор !
26
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ и Израел развратиха и унищожиха половината свят в стремежа си към световно господство.И тук има миж.итурки възваляващи тези демонски държави.