До Еверест с кауза – българинът Слави Несторов на покрива на света

Българинът иска да повиши вниманието към болестите на уринарния тракт
20 май 2018 07:45,
67


Отново поглеждаме към Хималаите, но този път с добри новини - българинът Слави Несторов вчера успя да се качи на най-високия връх - Еверест. Експедицията си до високият 8848 м връх той почна в началото на месеца.

Качването на Несторов обаче е специално - той се качи на "покрива на света" с кауза.

Несторов се опитва да повиши вниманието и знанието на хората за болестите, свързани с уринарни инфекции.


Българинът бе споделил преди началото на експедицията, че над 43 млн. души страдат от такива инфекции, над 110 млн. мъже имат проблеми с простатата, а други 150 000 000 - еректилна дисфункция.

Несторов е използвал хубавото време в последните няколко дни на Еверест, както и много други алпинисти, пише "Сега". Само в последните два дни на Покрива на света са се изкачили 200 души.

Несторов направи своето изкачване откъм Непал, докато Атанас Скатов, който се готвеше да го стори откъм Тибет, получи забрана, защото китайските власти не разрешават солови изкачвания.

След няколко дни преговори в Тингри без успех Скатов е пристигнал на базовия лагер на връх Еверест с намерение да се опита да убеди службите на място да го пуснат да се катери сам към върха. Китайските власти обаче не са разрешили той да тръгне без шерп. Мерките за сигурност са засилени и те са категорични, че без шерп няма да допуснат алпинист до върха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Мурджо преди 3 години
До сараОо, той Слави как обича бездомните кучета...
50
1
 
16
 
! Отговори
Loopianix преди 5 години
Поздравления за Слави! Чудесна новина!Току що разбрах, че и още един българин е покорил Еверест - Стефан Стефанов, поздравления и за него!Бог да прости Боян, имаха мечта тримата да се съберат на Еверест ...
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже не разбирам ,и защото съм Куха лейка ,искам да попитам ,какво е кауза ?!?Тези на Шипка и онези в Баташкото. Клане ... имали ли са кауза ?!?Кауза е силна дума и не е употребявайте ,където Ви дойде !!!Това на Еверест са го превърнали на разходка в Парка !
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкачвайте се ,където си искате !Но ,не парадирайте ! И не крийте зад каузи !Много хора в България живеят в мизерия и недоимък в Селата ,но не се считат за герои !Но ,те са истинските Герои в Съвременна България!!!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ,да не вземете да свършите Някаква работа ,вместо да се напъвате за изкачващи се ?!??!
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ко като се изкачи на еверест какво стана каква фаида има на българския народ
45
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Най-голямата радост е злорадството" - Сенека
44
2
 
4
 
! Отговори
хъ преди 5 години
До хъЧети какво пишеш! И Слави Несторов да е жив и здрав
43
1
 
22
 
! Отговори
хъ преди 5 години
И аз не намирам друга логична връзка между уринарните болести и Еверест освен спонсора на експедицията.Да е жив и здрав Атанас Скатов!Впрочем се изумих от 2 числа - за 2 дни 200 човека на Еверест? Че то това някакъв керван от хора, стълпотворение. Как се разминават из теснините?
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го сърби каузата ,защо не иде да изчисти някое речно корито или да построи някоя предпазна дига ,покрай река ,която прелива всяка пролет ?!?Поне да има някаква полза и Изпълнена кауза за хората !!
41
2
 
20
 
! Отговори
сара преди 5 години
Всяка една подобна победа е лично постижение - поздравявам Слави Несторов ! Не знам как това ще ми обърне вниманието върху проблемите с уринарния тракт - просто се спрете вече с тези безсмислени каузи, не прекалявайте и не ставайте смешни ! Аз предлагам следващият, който ще се качи да го направи в името на бездомните кучета .
40
6
 
19
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Досега страдах от еректилна дисфункция, но като разбрах, че Слави Несторов е изкачил Еверест веднага " вдигнах самолета :D:D:D
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е връзката между замръзналите каманяци и ...каузите ?!?
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У всеки човек е заложен стремеж за самоизтъкване,колко е толкова по силен,колкото по малко е постигнал.Извършеното извършено на показ служи за удовлетворяване на такива стремежи.
37
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте в тълковния речник какво значи "кауза" и тогава пишете смешни статии. Тук каузата липсва. Сега е просто модно да си пълните рубриките със статии за алпинисти. Другата седмица ще излезе друга мода и така.Върхове се катерят за лично удоволствие, хоби, его, себедоказване. Пътьом се прави и реклама на спонсорите. Другото са приказки за наивници.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Може би не сте схванали преувеличеният ми сарказъм, с който исках да кажа, че каквато и статия вече да се пусне, оттук нататък негативните коментари ще доминират, само защото става въпрос за някой алпинист.Дори и това да няма нищо общо с Боян Петров, статиите за когото настроиха хората така. Аз лично смятам, че това е много жалко. Какво лошо има да се добави и някаква кауза къмм катеренето?! Ако няма кауза-лошо. Ако има-пак лошо.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 В грешка си,българина се удивлява на природата,а не на българксите баийраджии търсещи слава като се катерят по ,,байрите" на Хималайте и ни насмигват дяволито ,,Ела ни вижте колко сме велики"
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този връх се казва Джомолунгма,а не Еверест!Ако някой ви каже че върховете Мусала,Вихрен,Ботев,Ком и др.се наричат Макрон,Вилхем,Бенедикт,Конър ,Вие ще се съгласите ли ?
33
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега българинът ще намрази не само Боян Петров, не само алпинизма, не само планините, но и Хималаите, Тибет, Непал, Китай. Скоро и целия свят. А бе, важното е да се мрази нещо и колкото повече неща има за мразене, толкова по-добре се чувства той (българинът)!
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала браво, сега може да ce тежкари колкото си иска, че се е качил някъде