До Еверест с кауза – българинът Слави Несторов на покрива на света

Българинът иска да повиши вниманието към болестите на уринарния тракт
20 май 2018 07:45,
67


Отново поглеждаме към Хималаите, но този път с добри новини - българинът Слави Несторов вчера успя да се качи на най-високия връх - Еверест. Експедицията си до високият 8848 м връх той почна в началото на месеца.

Качването на Несторов обаче е специално - той се качи на "покрива на света" с кауза.

Несторов се опитва да повиши вниманието и знанието на хората за болестите, свързани с уринарни инфекции.


Българинът бе споделил преди началото на експедицията, че над 43 млн. души страдат от такива инфекции, над 110 млн. мъже имат проблеми с простатата, а други 150 000 000 - еректилна дисфункция.

Несторов е използвал хубавото време в последните няколко дни на Еверест, както и много други алпинисти, пише "Сега". Само в последните два дни на Покрива на света са се изкачили 200 души.

Несторов направи своето изкачване откъм Непал, докато Атанас Скатов, който се готвеше да го стори откъм Тибет, получи забрана, защото китайските власти не разрешават солови изкачвания.

След няколко дни преговори в Тингри без успех Скатов е пристигнал на базовия лагер на връх Еверест с намерение да се опита да убеди службите на място да го пуснат да се катери сам към върха. Китайските власти обаче не са разрешили той да тръгне без шерп. Мерките за сигурност са засилени и те са категорични, че без шерп няма да допуснат алпинист до върха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каузата е ясна - който има проблеми с еpeкцията и не може да го вдигне да се вдигне на Еверест. Благодарим на Слави че ни отвори очите.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкачил Олимп.Бате браво.Теб в бликте 1000години няма кой да те бие.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз изкачих вчера връх Бузлуджа.Горе видях една космическа чиния.Много занемарена ,явно извънземните са я изоставили.
28
7
 
33
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Из новия наръчник на начинаещият алпинист герой:1. Установи контакти с НПО организации.2. Избери си кауза (ако нямате ще ви помогнем с наръчника за каузи). 3. Остави познати/приятели, които да държат обществото в течение на геройството (ако приятелите са от НПО е предимство)4. Избери си гора или улица да ти кръстят в случай, че се изгубиш. П.П. Съжалявам, че на някой може да му прозвучи цинично, но вече прекалихте
27
7
 
20
 
! Отговори
ined преди 5 години
И ко? Като се изпика от върха на Еверест продухали им се простатата?
26
2
 
25
 
! Отговори
путю преди 5 години
що не направят стъпъла вече. трябва да държиш на студ и си горе. шерпа ти носи багажа като пиколо, кислород и т.н.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Печени яйца ли дават горе на връо,или пък стават безсмъртни.Каква е тази болест.На мен мама ми е казала да не се качвам по нависоко откревата,и да не вдигам по тежко от женски кълки.
24
3
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Аз пък мисля да изкача връх Олимп на Марс 24 километра и нещо(без кислороден апарат)
23
6
 
14
 
! Отговори
ооф преди 5 години
А спрете се малко с тия баири. Не е интересно.
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и това ли е начина да "повиши вниманието към заболявания на уринарния тракт" ?! Да беше направил кампания в страната за профилактични прегледи, а не да троши пари да катери върхове. Поредния самовлюбен баирбудала с измислена кауза. Явно този още няма "жена до себе си" /както е модерно да се казва сега/ иначе вече щеше да е организирана и кампания за събиране на дарения
21
6
 
2
 
! Отговори
Господ Бог преди 5 години
Петър Берон е отличен кандидат за ада !
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей ,пробивни са младите,изкачват се на високо,но паднат ли,падането им е от по-височко
19
6
 
28
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
100 човека на ден - това е Еверест.Направо се замислям да отворя един мол горе.Деца, инвалиди кой ли не го "покори".Един го покорява за уринални инфекции, един за Боян Петров, аз бих го покорил за западните балкани.
18
3
 
3
 
! Отговори
Господ Бог преди 5 години
Боян е в долната земя ,а Дони от горната не му трие телефона !
17
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се изпиках сутринта от един мост в р. Янтра с кауза да повиша вниманието на хората към кариесите.
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До truth tellerе да, ама после търсят от нас да събираме пари за да им търсят "героичните" и "ходилите" навсякъде замразени мощи! като иска да катери сам и без шерп и екипировка (с цел да икономиса мангизи), да си прави пълна застраховка, желателно в българия, за да не фалира бизнеса, та да има кой да плаща сметката!
15
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Появи се нова социална прослойка в българското общество. Хора които ги мързи да работят, твърде емоционални и себелюбиви за отборна игра. Стават водолази или алпинисти. Половината година я прекарват качване или гмуркане. Обожават да ги дават по телевизията. И не ми разправяйте, че съм хейтър. Съвременния герой отглежда деца в абсурдна България, не катери чукарите.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробището Еверест.справка в.24часа.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайските и непалските власви явно са си взели поука за филма в който участваха с Боян Петров. Изкачвне без шерп си е самоубийство лично за мен, опитни са и го знаят алпинистите. Защо го правят обаче? Някой шерп да е записан в рекордите на Гинес за ежеднвените изкачвания с алпинисти от цял свят? На Еверест и където и да е може да отиде всеки. За слабаците като мен например, остава гледката от самолет над Хималайската корона, ако някога летя по тоя край на света.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно фармацевтична компания е спонсор на експедицията или т.нар. "платена реклама".