До Еверест с кауза – българинът Слави Несторов на покрива на света

Българинът иска да повиши вниманието към болестите на уринарния тракт
20 май 2018 07:45,
67


Отново поглеждаме към Хималаите, но този път с добри новини - българинът Слави Несторов вчера успя да се качи на най-високия връх - Еверест. Експедицията си до високият 8848 м връх той почна в началото на месеца.

Качването на Несторов обаче е специално - той се качи на "покрива на света" с кауза.

Несторов се опитва да повиши вниманието и знанието на хората за болестите, свързани с уринарни инфекции.


Българинът бе споделил преди началото на експедицията, че над 43 млн. души страдат от такива инфекции, над 110 млн. мъже имат проблеми с простатата, а други 150 000 000 - еректилна дисфункция.

Несторов е използвал хубавото време в последните няколко дни на Еверест, както и много други алпинисти, пише "Сега". Само в последните два дни на Покрива на света са се изкачили 200 души.

Несторов направи своето изкачване откъм Непал, докато Атанас Скатов, който се готвеше да го стори откъм Тибет, получи забрана, защото китайските власти не разрешават солови изкачвания.

След няколко дни преговори в Тингри без успех Скатов е пристигнал на базовия лагер на връх Еверест с намерение да се опита да убеди службите на място да го пуснат да се катери сам към върха. Китайските власти обаче не са разрешили той да тръгне без шерп. Мерките за сигурност са засилени и те са категорични, че без шерп няма да допуснат алпинист до върха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави е развял гордо знаме с надпис "Смърт на уринарните микроби!"Така той спасява 150 000 000 страдалци. Следващата му кауза ще бъде безмилостна борба срещу гъбичките по ноктите. Треперете гъбички!
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче медиите как се погрижиха народа да почне да взема алпинизма на подбив. Хахаха
9
7
 
12
 
! Отговори
До Петров преди 5 години
Кой плаща за тези "каузи" с извинение?Баламите от РБ, естествено. Тези, които направиха банановата революция 1989.
8
20
 
5
 
! Отговори
Господ Бог преди 5 години
Боян е в ада !
7
6
 
8
 
! Отговори
Deja преди 5 години
Браво, Слави!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимание! Мафията ШЕРП не прощава!
5
3
 
26
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Несторов направи своето изкачване откъм Непал, докато Атанас Скатов,===================Абе на тези кой им плаща тези "каузи"? 60 - 70 хиляди евро е едно изкачване в Хималаите. На човек.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6 Самият ти си такъв- за да влизаш сутрин в неделя и то в този сайт и да четеш коментари и да изказваш мнение...че ти не си ли като всеки един от нас в този сайт? И ти не си злобен викаш, за да наречеш всички коментиращи тук жалки ***, без даже да познаваш хората? Ти си по-жалък май от всички, ***.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 Той и Слави Трифонов изкачи Еверест с Христо Проданов когато е бил на 17 г. 1984-та...(образно казано) и направиха Ку-Ку бенд най-великия ремикс на "Притури се Планината" с Невена Цонева като клип и изпълнение, а с Цветелина Грахич на концерт в София.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масови протести на милиони микроби по цял свят след успешното изкачване на Слави.
1
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама са се изкачили заедно в групи, а не като ония Боян и Христо Проданов, дето се мислеха за голямата работа и че сами могат.