Сбогуваме се със Светлин Русев в Националната галерия

Поклонението пред художника ще е в сряда, от 12 часа
Обновена: 27 май 2018 17:58 | 27 май 2018 17:47,
19
Сбогуваме се със Светлин Русев в Националната галерия
Снимка: архив "Булфото"

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда, от 12 часа, в централното фоайе на Националната галерия – Квадрат 500.

Големият български художник почина вчера на 84 години.

Още по темата

"Живописец с монументален размах, нечовешка енергия и удивителна работоспособност, общественик с изострена социална чувствителност, страстен колекционер на произведения на изкуството, акад. Русев  беше енциклопедична  личност с дълбоки познания и разностранни интереси", написаха днес от Художествената галерия по повод кончината на твореца.

"За  учениците си остава учителят, който  безпогрешно разпознаваше и развиваше таланта  им, разкриваше нови хоризонти и възможности пред тях. Умееше да отстоява каузи, каквото и да му коства това. Ярък творец и мислител, неуморен будител, чието  мощно духовно присъствие и влияние се простират отвъд географските и времеви граници. Дори отвъд смъртта!", прощават се с маестрото от Националната галерия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 5 години
... а защо не в партийният дом!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон! Велик творец и българин!
11
5
 
4
 
! Отговори
FR34 преди 5 години
От това се боях. Знаех, че помията срещу Светлин Русев ще се лее на по форумите, както се лее срещу всяка голяма личост в тая държава. Тази седмица е денят на Ботев и когато за поредна година видите хора да си ядат дюнерите или да си говорят по телефона докато бият сирените, замислете се. Ако искате. Ако можете.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дaрию. Зaвърши еднa депресия ,грaдивнa без-духовност .Прости ми господи некaДруг дa съди AМИН.
9
5
 
7
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Гроба му трябва да се прелее с вдовишките сълзи на умрелите му колеги, чийто творби заграби за колекцията! Айде да минава жалейката, че да го забравяме тоя мракобесник!
8
5
 
11
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До КРАЛИ МАРКОРисуваше добре - спор няма. Талант под диктовка.А колко художници загроби като ненадеждни за стила на бетонирания от него "социалистически реализъм"?
7
13
 
6
 
! Отговори
До Цура боклука.ка преди 5 години
Не можеш му стъпи на малкия пръст.
6
16
 
12
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 5 години
ПОКЛОН ! Пред един от най великите български творци ! Бил комунист. Е и какво от това , това си е негово верую. Друг не засяга. Нали някои мозъци разправят че само некадърниците били комунисти защото не могли да се оправят. Май не е така А?. Оказва се че има велики хора с голямо възможности които изповядват равенството. Не че ми пука за раята ,хората са лоши и не заслужават да бъдеш благороден с тях. Иначе разслоението общество създава агресия и омраза.И много проблеми за всички.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е вечен...никой! Мислеше че още дълги години ще царува,за съжаление Бог е мислел различно. Имаше добри творби,не може да се отрече,някои бяха направо неземни,тайнствени. Като човек обаче доста човешки съдби май провали... нека други да го съдят.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще организират комунистическа жалейка около погребнението на този заклет комунист, член на ЦК.
3
19
 
6
 
! Отговори
Бачо Светлине..... преди 5 години
Много се надявам на тъжната церемония да не се мернат и на километър другарите Бойко Дрисньътъ, Цурете Тухларката, Цеца Клецова от Плевел, и камарата бухнъциСветлин е светец и при него само чисти хора могат да идат, учениците му, почитателите му... хората които го обичатПиарски симфонии изпълнени от тикви с черни очила да са ги заврът в гъзовия хъб
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vinagi e bil bkp bsp ne se prebojadisa kato dr komunisti v gerb bog da go prosti legenda besche i ostava
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, че няма да е в Църква.