Българо-руските отношения в жесток ступор от 20 г.?

Анализатори коментират визитите в Русия в "Брюксел 1"
Обновена: 1 юни 2018 22:12 | 1 юни 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
80

След срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин коментарите не стихват. Защо Борисов напусна предсрочно Москва? Действително ли Русия ще пусне още газ към България и наистина ли българският премиер не е договорил нищо с Москва, както твърди опозицията?

Какви знаци даде посещението на премиера Борисов в Кремъл, а и визитата на президента Румен Радев само седмица преди това - анализ на журналиста Чавдар Стефанов и дипломата Валентин Радомирски в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Произнесе ли Борисов извинение в Кремъл? Защо вижданията на управляващи и опозиция се разминават?

В рамките на седмица се натрупаха две посещения на високо равнище в руската столица. Това е прецедент в дипломацията. Коментарите по отношение на визитата на премиера са разнопосочни. Какви знаци дават тези посещения и затопляме ли взаимоотношенията с Москва?

"Българо-руските отношения са в жесток ступор от поне 20 години насам. Единствените теми, по които се говори, са главно петрол, газ, енергиен център. Това сериозни отношения ли са?! Разбира се, че не...", коментира Чавдар Стефанов в предаването.

Основният спор в момента е дали Борисов договори нещо в руската столица. Какво стана с "Турски поток" - ще се отклонява ли за България или не? Кои въпроси не се поставиха на тази среща?

"След 10 години липса на срещи на високо ниво между президентите и 8 години между премиерите натрупаните проблеми са толкова много, че само две визити, дори те да бяха добре подготвени, не стигат", заяви Валентин Радомирски.

Успешна ли беше визитата на Бойко Борисов в Москва - отговорите в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо никое СМИ у нас не препечата отровния за Б. Борисов и България коментар на авторитетната руска агенция РИА Новости от днес със заглавие " Старшего брата" больше нет. Россия перестала прощать".
36
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40 ами ние си се договаряме. Спряха рекета на газпром. Обясниха на Русия че ни е изнудвала толкова години с високи цени. Хората ни реждат доставки от други страни и Путин опря до България че няма къде да си прокара тръбата от Турция че остана валат. Та сме довлни
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не от 20 години, а от 10. Откак БайХ яхна тая нещастна държава. С добавък оная Росица.
34
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленче като не вдяваш кво се случва що плямпаш? Путин я докара да му трябва Бойко. Щото Ердоган го извози а Италия не му иска газа. Румъния си има собствен газ и кагебееца опря до Тиквун. Ама ти явно не четеш и не слушаш какво става по света
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами договаряйте си по равно и по братски с вашите евроатлантически парнтьори, защо просите от Русия?
32
11
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
По - далече от азиатската ***! А 800 милиона Путин да си ги търси от Р.Овч., Петър Димитров, Р.Петков, Станишев и Гоцю Първанов!!!
31
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...sled sreshtata na Borisov s prezidenta Putin ...mran..mran I obshti prikazki !!!...nishto konkretno ...zanimaval go e sas nazubrenoto za " zapadnite Balkani " .I tova e ! Prezidenta Radev iasno kaza kakvo e storil tam ! Borisov mranka I nie triabva da gadaem ! Ta toi e choveka provalil vsichki proekti s Rusia I daje be gord s tova !...Prazpraviashe shegichki I vitsove za prezdenta Putin !...vie kak smiatate e minala sreshtata ?!?...daje Putin mnogo vreme mu e otdelil !
30
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
- Не искам бате по браЦки... - искам по равно...
29
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре нищо да не е договарял с тези.Не ни трябват такива "братя".
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега не мислиш ли че както са сложили тапа към Италия може на нас пръста да ни бутнат недай си Боже нещо по дебело
27
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Каквато и да е цената за това да се откопчим от браЦката прегръдка със сибирската мечка... - длъжни сме да платим, дори и бакшиш да дадем - инвестицията ще ни се върне стократно...
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лудото Ленче: Да така е . Путин на второто изречение го сецна и президента гледаше тъпо докато слушаше алабалистика. По- голямо унижение България не е виждала
25
1
 
12
 
! Отговори
PD преди 5 години
На седянка ми прилича предаването а не на журналистика. И разни експерти и консултанти фърлят боб :-)А иначе, на всичките въпроси, само официален отговор от пресслужбата на съответно: премиер, президент, външно, имат информативна стойност.Останалото е, за да се запълва ефирно време на поредната, менторска медия.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 точно Ердоган сложи тапата на Путин за газ за Италия с Танап. И онзи упря до нашия главоч пак.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво неясно има Ердоган отиде и се строи турски поток по ясно от туй няма накъде.
22
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...samia fakt ,che sled sreshtata na premiera s Putin ne e iasno kakvo tochno e stanaalo e dostatachno pokazatelen !....veiasa preskonferentsia.neiasni komentari I obshti prikazki !...sled sreshtata ns prezidenta s Putin ne be taka ! ...izvodite si gi pravete sami !
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фантазиращите ако знаеха малко чужд език и можеха да четат в чуджи медии щяха да са прочели как Милер на 24 май е бил на среща в Сърбия и се е договарял за пренос на газ и разширяване на мрежата олюс 125 км тръба до една нейна съседка. Коя ли??? На 25.04 пък е бил в Унгария и е договарял те колко газ искат през Сърбия и една друга държава. Та голямата излагация на Бойко беше че на Русия й трябва съгласието му щото страната е България и е изгодно за тях. А преди това Меркел е разрешила .
20
4
 
5
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Определено НЕ са в ступор.Все така огъзени сме си в посока москва.Маргрете Вестагер натисна газпром за монопола.газпром уж се отказа да предявява претенции към България.***-ин ЗАПОВЯДА на Бойко да дойде да си говорят и каза ,че България дължи 800 милиона евро (които неизвестно как скочиха двойно - може би ***-ин си е включил и подкупите към сумата).Бойко се върна кървящ изотзадзе и почна да прави изкуствено дишане на трупа Белене и да прави хъбове. И не отваря дума за ТАНАП , шубето дебело
19
0
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
а ти трепериш още ,червени бабички с автомати да не дойдат да т и оберат мазата
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин към Борисов:- Славянската писменост е дошла при нас от македонските земи !Борисов:- Освобождението от турско робство е дошло при нас от румънските земи !