Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта

Организаторите настояват: Прайдът е възможност за разговор!
5 юни 2018 19:25,
200
Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта
Снимка: архив Bulphoto

Под надслов "Различни хора, равни права" ще се проведе тази година София Прайд.

"Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България са невидими за закона и това поражда правен вакуум, в който попадат нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората. Наред с липсата на правна защита и признаване на редица техни права, страхът от отхвърляне и срамът от другостта все още съществуват и принуждават много ЛГБТИ хора да живеят двоен живот, като прикриват идентичността и личния си живот от семейство, колеги и приятели", твърдят организаторите.

Те настояват в посмото си, че мисията на София Прайд е ЛГБТИ хората да водят достоен живот и да изразяват себе си открито, наравно с всички останали.

Организаторите изтъкват, че София Прайд е възможност да хората с различна сексуална ориентация да комуникира с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ хората.

Още по темата

Подчертават и провала на българските партии от целия политически спектър да признаят и адресират проблемите на ЛГБТИ общностите в България. Липсва какъвто и да е диалог с парламентарно представените политически сили, което според организаторите оставя значителна част от българските граждани непредставени в демократичния процес.

Тази година София Прайд поставя фокус върху темата за любовта – съкровената любов, споделената и несподелената любов, любовта като дълг, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към самите нас, любовта, която плаши, и любовта, която ни дава сили, любовта, която законът зачита, и любовта, която остава извън закона.

Днес общинският съветник от ВМРО Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоя вътрешното министерство да спре провеждането на прайда.

Според заместник-председателя на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет, съгласуването на провеждането на парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Преди дни и Българската Православна Църква обяви, че не е съгласна да се проведе "София Прайд" и пак показа "отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
19
 
11
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Не виждам никакъв проблем!Щом искат парад да си направят парад!Всеки дава акъл в тая изпосталяла държавица-само дървени философи! Ако някой иска да е гей,не виждам в днешно време как биха го спрели!
91
4
 
17
 
! Отговори
Месия преди 5 години
И появиха се много лъже-създатели проводени от АНТИХРИСТА да направят така, щото да се забрави, че СЪЗДАТЕЛЯТ Е ЕДИН!Не съмнявайте, че ще се въздаде справедливост и то по начин, че всички проводници на АНТИХРИСТА да бъдат постигнати от това що са заслужили. Всичките, до един!
90
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако истински се гордееха с това, че се обратни щяха доброволно да се пъхнат в затворите, за да служат както кукли за удоволствие. Тогава и много други щяха да се гордеят с тях.
89
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИНСКИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ: УБИЙ БРАТ СИ ЗА ДА МУ ВЗЕМЕШ ЗЕМЯТА И КЪЩАТА И ГО УБИЙ ЗАЕДНО СЪС СЕМЕЙСТВОТО МУ :D
88
9
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Като взема една дебела тояга и тези ще се разлетят като кокошки по площада!
87
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка картина е държавата да плаща на гейските НПО повече, отколкото за пенсии на пенсионерите или детски за децата.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10 години ултрамодерна и либерална герберастия и много приказки и работа зиро, на фона се появи само пидеrаsтиятa.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като народа е с *** характер, редно е да се обединят едни розови лъвове в прайд.
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейовете все искат да се открояват-един пише с едри букви, друг ходи с розови ***.
83
2
 
10
 
! Отговори
АаА преди 5 години
Най - атрактивните от парада да получат безплатна екскурзия до Саудитска Арабия. Няма да има нужда от двупосочен билет:)
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прайдът хора които не могат да се похвалят в живота с нищо друго освен тяхната сексуална ориентация.
81
8
 
7
 
! Отговори
Евролиберал преди 5 години
Прайдовете са ключови за интеграцията на България в европейското семейство.
80
1
 
9
 
! Отговори
fg преди 5 години
че то всеки човек с нещо е "различен", и изпитва "любов" към най-различни неща.Интересно ако всеки започне да иска за неговата си любов да се променят закони и т.н., че то ще трябват още 5 планети само с юристи.
79
3
 
6
 
! Отговори
Www преди 5 години
Аз подкрепям лесбийките горещо, ама само готините, не с мустаци и шкембета. Те нека направят парад, да се целуват и тн, бих даже си платил да отида.
78
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ!РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ СА РЕЖИМИ!ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В МОМЕНТА!
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
84, ти май съвсем откачи. Ходи при герберите да те потупат по гърба, а може и некое евро да падне.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80Путинист ли? Казваш си името.По-точно казано, пишеш само с главни букви, което е равностойно на истерични крясъци, чрез които някой иска да доминира над останалите в разговор. Защотопо друг начин не може и го знае.Пий си хапчето и лягай да спиш.
75
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :((ОЩЕ ЕДИН ПУТИНИСТ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!! ТОВА НЕ Е РУСИЯ КЪДЕТО ПРЕЗИДЕНТА ЛЪЖЕ С ИЗБОРИТЕ КАКТО СИ ИСКА ДА ТИ Е ЯСНО :D
74
4
 
17
 
! Отговори
:(( преди 5 години
99% от българите не одобряват хомосексуализма, но стискат зъби и се съгласяват тези хора да не бъдат преследвани.Обаче не желаем да ни натрапват демонстрациите си!Да не говорим пък за това, че в прайдовете им участват хлапетии, които са хетеросексуални, но им е платено да участват и те приемат това като забавление, придружено с почерпка в парични знаци!
73
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДЛАГАМ ДА ПРОВЕДЕМ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ!!ПРОТЕСТА НА ГЕЙОВЕТЕ Е ОДОБРЕН ОТ ЗАКОНА ТЪЙ, ЧЕ НЕ ПО ЕДИН НА ГОДИНА А ПО ЕДИН НА МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА ИМА! :D