Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта

Организаторите настояват: Прайдът е възможност за разговор!
5 юни 2018 19:25,
200
Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта
Снимка: архив Bulphoto

Под надслов "Различни хора, равни права" ще се проведе тази година София Прайд.

"Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България са невидими за закона и това поражда правен вакуум, в който попадат нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората. Наред с липсата на правна защита и признаване на редица техни права, страхът от отхвърляне и срамът от другостта все още съществуват и принуждават много ЛГБТИ хора да живеят двоен живот, като прикриват идентичността и личния си живот от семейство, колеги и приятели", твърдят организаторите.

Те настояват в посмото си, че мисията на София Прайд е ЛГБТИ хората да водят достоен живот и да изразяват себе си открито, наравно с всички останали.

Организаторите изтъкват, че София Прайд е възможност да хората с различна сексуална ориентация да комуникира с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ хората.

Още по темата

Подчертават и провала на българските партии от целия политически спектър да признаят и адресират проблемите на ЛГБТИ общностите в България. Липсва какъвто и да е диалог с парламентарно представените политически сили, което според организаторите оставя значителна част от българските граждани непредставени в демократичния процес.

Тази година София Прайд поставя фокус върху темата за любовта – съкровената любов, споделената и несподелената любов, любовта като дълг, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към самите нас, любовта, която плаши, и любовта, която ни дава сили, любовта, която законът зачита, и любовта, която остава извън закона.

Днес общинският съветник от ВМРО Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоя вътрешното министерство да спре провеждането на прайда.

Според заместник-председателя на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет, съгласуването на провеждането на парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Преди дни и Българската Православна Църква обяви, че не е съгласна да се проведе "София Прайд" и пак показа "отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3София е най-доброто място за паради.
11
3
 
36
 
! Отговори
Хаха коментар преди 5 години
На интервю за работа:- Какво образование имате?- Гей съм.- Но това не е образование!- О, чувствам се прекрасно!- Нещо не се разбираме Гей не е образование! Кажете, какво образование имате?- Не мога да разбера, защо отказвате да приемете очевидното?- А бе ти чуваш ли въобще, какво те питат!?- Боже, колко сте раздразнителен! Вие сте хомофоб!
10
8
 
26
 
! Отговори
иван преди 5 години
Покажете ми в природата един вид, който е спрял да се размножава, и да е продължил съществуването си?
9
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ПРИ ЖИВОТНИТЕ НЯМА ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ, ЗНАЧИ Е ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО.В ПРИРОДАТА Е ЗАЛОЖЕНО ДА БЪДЕМ ОТ ДВА РАЗЛИЧНИ ПОЛА, В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО : СЪТВОРИ БОГ ЧОВЕКА, МЪЖ И ЖЕНА ГИ СЪТВОРИ. НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ, ЧЕ Е СЪТВОРИЛВ И ***, ЗНАЧИ ТЕ СА ДЯВОЛСКО ТВОРЕНИЕ.
8
1
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Направете прайд и тук. Очакваме ви с нетърпение. Ваши: Техеранските жители.
7
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Направете пране и тук. Очакваме ви с нетърпение. Ваши: Техеранските жители.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалните хора не парадират нито с хетеро нито с хомосексуалноста си. Останалите са обикновенни извратеняци.Гей общността кога ще почне да си плаща за охраната на парада? Това мероприятие струва по около 200 000 лева годишно на данъкоплатеца.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между ЛГБТ и ОП обществото е, че едните открито заявяват сексуалната си идентичност, а другите го прикриват.
4
42
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, ако ваш много близък или роднина , който обичате ви разкрие, че е гей и е тормозен на работното място или е дискриминиран, дали няма да прогледнете и да видите, че и тези хора, също имат право да бъдат щастливи и приети в обществата!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
3
2
 
50
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
- Джон, какъв е този шум отвън?- Гей парад, сър.- Какво искат , Джон?- Еднополов секс, сър.- Днон, пречи ли им някой?- Не, сър.- Джон, защо викат тогава?- П.е.д.е.р.а.с.и, сър.
2
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ИСКАМЕ ГЕЙ-ПАРАДИ В СОФИЯ !!!
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия само фюрера.