Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!

"Да надскочим нашата ограда в борбата срещу нея"
106
Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че у нас се говори много за корупция, но се прави твърде малко.

"Когато усилията на бизнеса се насочват вместо в развитието на иновации и конкурентоспособност, към търсене на "подходящия" човек в държавната администрация, който срещу определен финансов стимул да реши спечелването на обществената поръчка, това е убийствено за бъдещето на нашата икономика", заяви държавният глава по време на международна конференция по темата.

Румен Радев каза още, че вниманието ни е насочено към Западните Балкани, европредседателството, Русия, а за корупцията няма почивен ден.

"Ако не се вземат мерки, тя се разраства като раково образувание", посочи президентът, който призова за широкомащабна законодателна инициативи за пресичането на корупционни схеми в реално време и безкомпромисно наказателно преследване на отговорните.

Президентът отново настоя за единен и независим орган, който да гарантира прозрачност на вземане на управленски решения, на собственост и разходване на публични средства.

По думите му е безспорно, че корупцията нанася огромни вреди на нашето общество. Тя овладява основни лостове на държавното управление и ги подчинява на частни интереси, генерира бедност и престъпност, ерозира доверието в държавата, възпрепятства икономиката и отблъсква инвеститорите, изреди Румен Радев.

Той посочи още, че в България корупцията се превръща в основна спирачка за развитието на стратегически цели. 

Ако искаме да сме пълноценно интегрирани в Европа, трябва да надскочим нашата ограда за прилагане на антикорупционни мерки и да черпим опит от добрите европейски практики, смята президентът.

Според него критерият за мястото ни там ще бъдат резултатите, които ще постигнем в борбата с корупцията.

 


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
4
 
! Отговори
Страшна корупция преди 7 месеца
Радев и Борисов ако не знаят служителите от общините ЗНАЯТ. ЗА НАгло корупционите обекти по оперативни програми и еврофондове се класират само партиино подставени компании.
Проектите се правят специално за тях поименно. АКо за тролеи в Плевен са били нужни около 25 000 000 лева похарчени са над 100 000 000 лева.. поименно
98
0
 
1
 
! Отговори
Отровиха народа преди 7 месеца
АКо за ВиК трябваха 200 000 000 лева за доставка на качествена лечебна питейна вода проектантите мафиоти са ограбили през бюджета над 5 000 000 000 живи лева за канцерогенни водни цикли./подават, че са проектирали нарочно тръбопроводи с черни тръби от мазен полиетилен ниско налягане .За отравяне на водата са доставили остро токсични хлораторни станции..АКо ВиК приемат водните цикли цената на водата ще стане 300 пъти по висока от сегашната
97
0
 
5
 
! Отговори
Проектанска мафия са преди 7 месеца
Българския народ е в лапите на проектанската мафия.
Колкото по скъпи и по крупни са проектираните от тях обекти толкова повече стотици милиони крадат от народа проектантите мафиоти.
АКо за едно сметище трябват 0.01 милиона лева те го проектират за 77 000 000 лева ограбени от народа през Бюджета по оперативна програма.Такса смет ако става стотици пъти по висока реално..Няма кой д а плати такава такса без да се разори.
96
0
 
3
 
! Отговори
Дайте на РАдев инфо преди 7 месеца
МИналата година случайно видяхме че" БДЖ Обществени превози" печели обществена поръчка за над 4 500 000 000 живи лева ограбени от народа.НЕ разбрахме з а какво са.
БДЖ бе фалирана само с 0.3 милиарда охарчени от Малкия МУк/Василев/ за трамваи СИменс.
Само лихвата за тези над 4 500 000 000 е над 500 000 000 живи лева годишно които народа трябва да плаща..
95
2
 
1
 
! Отговори
НЯМА деца за ЦЯР преди 7 месеца
За раждане на поне 50 000 живи и здрави българчета са необходими помощи от поне 1 000 000 000 живи лева за майките. Вместо това на мафията Борисов дава точно 1 000 000 000 живи лева за дигитално терористична техника з а монтаж в училищата..
Само лихвата по тях е за над 120 000 000 живи кървави лева годишно..
94
1
 
2
 
! Отговори
Страшно е преди 7 месеца
Радев <Борисов и Цветанов са хора служители. На тях им с е внушава, че ето през 2018 година ще бъдат ограбени от бедния ни народ цели 23 000 000 000 живи лева които трябва д а бъдат на всяка цена изхарчени.
ЗА нагло ненужни корупционни" Еко проекти" са похарчени над 10 000 000 000 /вижте колко/ .
НАрода за тези 10 000 000 000 лева плаща годишна лихва над 1 200 000 000 живи кървави лева. Изградени са канцерогенни водни цикли,опасни уж пречиствателни станции и ненужни огромни супер скъпи сметища
93
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Крадев-Решетников: Корупцията вреди, лятото е топло, зимата е студено... Ох, чакайте да ида на Виенски бал, че ми се е паднало сега!
92
1
 
5
 
! Отговори
Радев смешен преди 7 месеца
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Р.Радев !
91
1
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 7 месеца
Корупция ли ? В България ? От кога ?Прав е президента ! Ама не разбрах какво предлага и какво прави по въпроса ....Прилича ми на Милко Калайджиев га види микрофон .....
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това го знаем и без да ни го казваш.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България корупция няма. Точка по въпроса.
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радев се оказа нашият ала-бала президент - Дай му микрофон и му гледай сеира !
87
1
 
3
 
! Отговори
Уво 22 преди 7 месеца
Аре служба няма!
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ех Радев, Радев...тази работа не е като онази...
85
2
 
5
 
! Отговори
Да добавя преди 7 месеца
Радев е прав , макар че не казва нищо ново.Та камата съдебна система е корумпирана. Има и вного другари дето защитават корупцията. Справка Иванчева.Борисов го каза: Лош човешки материял.
84
2
 
10
 
! Отговори
АБВ преди 7 месеца
Хахаха...Президента Радев се прави на Робин Худ, ама нещо не му се отдава тази роля...лошо Седларов, много лошо.
83
2
 
10
 
! Отговори
24/7 преди 7 месеца
Изтъркани фрази, клишета, лозунги и послания познати ни от близкото соц минало...голям спец по алабалистика се оказа независимото президент, досущ като ЗКПЧ от родната казарма (който е бил в казармата по татово време , знае за какво говоря). Ама с такъв материал , толкова.
82
3
 
12
 
! Отговори
Дела другари! преди 7 месеца
Както казваше другаря Тодор Живков:
"Дела, дела и пак Дела!"
Само красиви думи и никакви действия.
пРезидента имитира дейност за да си заслужи заплатата и евентуално пенсията.
Ами ади бе! Какъв да те изберем че да направиш нещо?
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радев нищо ново не казва , само напомня къде е заровено кучето.Както между другото многократно ни напомнят същото и от Европеиската комисия, ЦРУ, КГБ и всичко живо , което е имало дори минимален контакт с българската държава.
Само за козяшките тролчето отдолу в България няма корупция, има демокрация и всички се “радват“ на просперитет и спокойствие.Да се зачуди човек , на Марс ли живеят или в друга галактика.
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ала-Бала-Портокала.