Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
16
 
25
 
! Отговори
Томи преди 5 години
Знаеш ли ***, ще ли да ни дават тояги,че моровите свършили.А ми грижат се за нас, ще брулим орехите на на комшията. Знаеш ли колко скъпо ги изкупуват.
47
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам,кои са хората търсещи от г-жа Дончева обяснения. Най вероятно са от БХК,напълно компрометирана организация за защита на цига ни те. Споко Светле,имаш подкрепата на обикновените хора. Не знам твоя съпруг дали ще защитава нас или ще козирува чинно на Борисов,все пак ци го ните са негов електорат!!!
46
10
 
22
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Когато човек се наака и после се омаже до ушите ...
45
4
 
45
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
Моите поздравления, госпожо Дончева. В наше време за съжаление много малко хора проявяват искреност като вашата публично. Страхуват се. Всевъзможни НПО - та дебнат отвсякъде. Добре би било да напишете мнението си и за Истанбулската конвенция. Много се надявам, че ще окажете силно и благотворно влияние върху благоверния Ви, достопочтения господин заместник - министър председател Томислав Дончев, когото нямам честта да познавам лично, както и Ваша милост, за съжаление. Бъдете здрави и щастливи!
44
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е министрешата буля!След като "роми"?? обраха 5 млрд от КТБ и 3 млрд от БелеНЕ - редно е сега да си получат заслуженото!"Роми" - ДА, ама НЕ!
43
6
 
44
 
! Отговори
Ko pel даци! преди 5 години
Оставете Светлана на мира!! Тя изразява мнението на 95% от българите в ,,мек"вариянт!Ако зависеше от мен,трябват мерки близки до ефтаназията! При такава обективна оценка от страна на тази красива дама,как да не подкрепя Дончев за президент на България?!
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли не си мълчат ????
41
3
 
40
 
! Отговори
Бесен Язовец преди 5 години
Филмова къща "Адолф" набира Роми за статисти за следващата си продукция. Бройката е неограничена!
40
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офффф каква е тая .Поредната скучаеща жена на богаташ, решила да става интересна с изтъркана тема за ромите. Утре сигурно ще почне да краде червила за да избяга от скуката.
39
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев, взимай пример от жена си, мушморок такъв!
38
4
 
25
 
! Отговори
Томи преди 5 години
Този морков е същия като на моя.Толкова голям?Не бе, толкова мръсен.Разговаряли две жени,след като получавали помощи -моркови.
37
47
 
22
 
! Отговори
Евролиберал преди 5 години
Българите ежедневно ставате за резил пред ЕС с такива изказвания. А утре мъжа на тая ще трябва да подаде оставка. Европа не е расистка диктатура. Европа е мултикултурна общност, която цени добрите практики за интеграцията на малцинствата.
36
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мене ли ми се струва , че тоя измисленият вице нищо полезно не е направил за 1 година я вижте Симеонов се грижи за шума , събаря слънчака , Каракачанката си гледа военните а тоя калпак ходи и яде на аванта с Боцето
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,дето на госпожата съвестта е експлодирала е хубаво,ама е объркала посоките!Не да дращи по фейса,а да го каже на американския посланик!
34
3
 
59
 
! Отговори
8 годишен преди 5 години
Равенството пред закона за всички вече расизъм ли е?Тогава какво му е лошото на расизма?
33
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изядоха морковите, време е да ядат тоягите....През 1978 бях войник в армейско разузнаване в II армия. Та тогава бай Стоян Неделчев ги "разтри" с Т55 ците.*** няма вече такива български генерали, като Чочоолу!Сегашните не са генерали а поли...юции.
32
17
 
30
 
! Отговори
Барбарон преди 5 години
Щом иска равни права, значи трябва да спрат да крадат с мъжа си. Защото на болшинството от народа не са дадени същите възможности за крадене както на сем. Дончеви.
31
4
 
39
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Съпругата на Дончев има право на мнение .Но тук е направила Огромна Грешка - Дончев е с Позиция в Правителството , Тя е с Позиция в Организацията на Частния Бизнес - Крадци на Едро - Корупция . Ромите са крадци на Дребно .Това са двата Полюса на Кражбите в България които задържат Развитието ни .Виновни са и двата Вида .
30
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добрече сме ромите да ви гласуваме на избори и да можете да имате правителство
29
0
 
62
 
! Отговори
Е па я преди 5 години
Е па я мислим да станем ром и да си построим една убава къща, къде ми ареса и да ползвам, като другите роми безплатно вода, ток, земя, да не плащам данъци и сметки.