Майки на деца с увреждания си искат Бисер Петков

Заради оставката му сега настояват цялото правителство да си ходи
44

Продължава протестът на родители на деца с увреждания. Този път те се събират в защита на социалния министър Бисер Петков, който вчера изненадващо подаде оставка, а премиерът я прие. Родителите дори обявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че ще искат оставката на цялото правителство.
Още по темата
Според съобщението от Министерския съвет Бисер Петков напуска поста си, защото не е успял да овладее напрежението около исканията на родителите на деца с увреждания.

Майките са се срещали с Бисер Петков.

Те твърдят, че са постигнали консенсус с него и че това е единственият министър, който до този момент е чул исканията им.

Жените бяха категорични, че те не са искали неговата оставка.

Родителите изразиха разочарованието си, че Петков напуска, но според тях той е бил принуден да се раздели с поста си, защото управляващите нямат желание да приемат Закона за личната помощ.

"Разговорите вървяха много добре. Законът за личната помощ беше готов за внасяне в Народното събрание", разказа в ефира на "България сутрин" Валентина Христова, която е родител на дете с увреждане. Пред камерата ни тя попита: Кой отряза главата на министъра?.

Други жени от лагера до служебния вход на парламента споделиха мнението си, че по всяка вероятност Бойко Борисов е бил подведен, за да приеме оставката на Бисер Петков и също бяха категорични, че бившият социален министър е бил натиснат да напусне, защото подготвеният Закон за личната помощ е щял да обърка много интереси на различни организации.

"Настъпихме интересите на кастата, която се нарича ТЕЛК, най-вече. Организациите, за които говорим, държат ТЕЛК да се запази в тази форма, в този си вид и да работи със същите механизми", настоя друг родител пред Bulgaria ON AIR.

Майките бяха категорични още, че днес е трябвало да махат палатките, но сега те ще останат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Всички ти казват, че болниците са много и качество липсва. Пак си знаеш твоето. Да те светна. Почти всички болници са обслужвани от фирми свързани с БСП. Трябва реформа, но пиандето пръв рипна за болницата в Брегово. Няма да има реформа, защото много хора лапат, а вие се ловите на гола въдица!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците кога най-после ще ни кажат, колко милиарда открадна Борисов и на коя офшорка ги държи. Или някой си мисли, че имал само една къща в Банкя и 50000 лева както е по документи. Този ще влезне в затвора рано или късно, по-голям крадец не сме имали никога.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Ще го изберем и за 4-ти мандат.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА НАПЪЛНО ЩОМ ПРЕИЗБРА ДОКАЗАНИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА БЪЛГАРИЯ БУДА ЗА 3-ТИ ПЪТ!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям напълно тези достойни майки и ако има протст ще се включа. Това което мутрафона направи е поредената подигравка с народа.
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП САМО ЗА 1 ГОДИНА СЪСИПА 2 БОЛНИЦИ КОИТО ГЕРБ ПОСТРОИ!БСП НЕ СА СТОКА НО ГЕРБ СА ДОБРЕ 10 000 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ СА ОТ БСП!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро кофражиста350 ЛЕВА Е МЕСЕЧНАТА ПОМОЩ ЗА ДО 70% УВРЕДЕНИСАМО ЗА НАД 90% Е 930 ЛЕВА
17
11
 
5
 
! Отговори
Луд преди 5 години
АКО БЯХТЕ МАЛКО ПО УМНИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ЧЕ БУДА КРАДЕ ПАРИТЕ И ХОРАТА УМИРАТТи си силно изтрщял
16
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИскалаторДо някоя от тези "майки"да си видял съпруг? Безотговорно поведение. Увредила плода. И сега.... Издържайте ме! Хора отворете си очите!!! Не се хващайте когато Ви танцуват по тънката струна. Служителки в социалното са ми разказвали за наглостта и арогантното им поведение на тези "майки". Служителката получава 700 лв, а тази тряска по бюрото и иска 1000, и да й се признава за осигурителен стаж. Сигурно за приноса към обществото? Да не говорим за щампованите тениски и черните балони!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали протестираха, че не ги е пуснал и не го искат. Тези случайно да не са с някакви ментални проблеми?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП САМО ЗА 1 ГОДИНА ВЪЗСТАНОВИ 2 БОЛНИЦИ КОИТО БУДА СЪСИПА!БСП НЕ СА СТОКА НО ГЕРБ СА ЧИСТО ЗЛО 10 000 ПЪТИ ПО-ЛОШИ СА ОТ БСП!
13
12
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
Майките на децата с увреждания взимат помощи по 960 лв/месецкакво повече искат не знамЕдно време баба Тонка 6 деца е отгледала без помощи, без закони за лична помощ, без да опъва палатки пред парламента /или пред палата на Султана/
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на Буда, че 15 майки му поискали оставката. Преместил си го е в другия крачол.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БЯХТЕ МАЛКО ПО УМНИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ЧЕ БУДА КРАДЕ ПАРИТЕ И ХОРАТА УМИРАТ
10
5
 
5
 
! Отговори
Искалатор преди 5 години
Хайде сега пък майките искали не знам си каквоа бащите какво искат никой не ги пита, нали?
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред тези майки и справедливата им кауза! За облепяненто на панелките има пари, които се крадат от такива като Делян Добрев но за децата с увреждания няма!Мутрафона колга ще си подаде оставката най-после????
8
9
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ами точно както Бойко Борисов си даде оставката като имаше съмнения и хората пак го избраха щото е свестен
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНИТЕ ОТИВАТ В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ КЪДЕТО БУДА ГИ СЛОЖИ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ! ТЕ ПОВЕЧЕТО СА ЗА ЗАПЪЛВАНЕ НА ДУПКИ В БЮДЖЕТА А НЕ ЗА ЗДРАВЕ!БУДА ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ И БОЛНИ ДЕЦА НЕ ДАВА!ДА СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ДРУГ ТЪЙ ,ЧЕ ВИНАТА СИ Е ВАША, ЧЕ ГО ПРЕИЗБРАХТЕ ТОВА ЧИСТО ЗЛО!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така се случва със свестните хора, за съжаление - подават си оставката, когато имат съмнения"Това се случва със страхливите хора на подчинение на диктатори. Щом министър не може да си върши министерската работа нормално, кой да му се опре тогава на нашия пожарникар?
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евалата на майките. Време е и ние да ги последваме. Радикална промяна трябва, за да тръгнат нещата на добре. Стига сме ги търпели тия търтеи.

Спонсорирани публикации