Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция

Вивиян се спуснала на водната пързалка, ударили я в корема
Обновена: 13 юни 2018 15:53 | 13 юни 2018 07:20, Камелия Цветанова
90
Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция
Снимка: Булфото, архив

Родителите на българче, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването.

Трагичният инцидент се е случил на 6 юни.

Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела.

"Тя ми каза: Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми", разказа бащата на
момичето Веселин Вачев пред bTV.

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

"Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти", сподели майката на детето Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.

"Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, че това е стандартна процедура", обясни Веселин Вачев.

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

"Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", допълни Антония Вачева.

В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
ПЛЮЕЩИТЕ ПО ТУРЦИЯ ПАК СА "НА ЛИНИЯ" ГОРКИТЕ "БЪЛХАРИ" ....
36
13
 
14
 
! Отговори
читател преди 5 години
Три болници, и да не се справят със спукан далак.Ето я турската медицина и медицинска помощ.Ходете да се лекувате в Турция, или пък на почивка.
35
9
 
9
 
! Отговори
Майка ви мръсна преди 5 години
Как ще говорите така бе ***. Това че турците са *** и не си обезопасяват местата е друг въпрос как в букурещ на всяка една пързалка има спасител. Пък вие казвате че родителите не стават вс дето говорят лошо да пукнат в адски мъки като бедното момиче. .
34
4
 
19
 
! Отговори
Крис преди 5 години
На първо място това е резултат от трагично стечение на обстоятелствата, което не прави разлика между Испания, Турция или Занзибар. Второ: ако наистина не е имало стюарди, които да контролират спускането и децата сами решават, то определено Аквапарка са постъпили крайно безотговорно и заслужават съд. На трето място е факта дали в Турция се спазват всички човешки права /според мен не/ и съответно какво са ги карали да подпишат родителите е съмнително. Последно : Родителите не са Господ.
33
4
 
24
 
! Отговори
Амур преди 5 години
Когато става дума за смърта на едно дете, не знам колко трябва да си ***, за да правиш коментари от рода на ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ДРУГО и т.н.....Не се шегувайте с болката на хората и не дърпайте дявола за опашката, никой не е застрахован от подобно нещо!!А отговорността за това - това е друга доста обширна тема!!!Съболезнования на родителите!!
32
3
 
15
 
! Отговори
Ментален донор преди 5 години
Така : Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.Еми Бога Мити защо позволихте да се пуска по парзалката тогава ?Вие къде бяхте през това време ?Какъв е тоя зор на всички родители да влачат невръсните си деца по целия свят.Безотговорност!!!
31
16
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Опазване на детето е дълг на самите родители, а не на служители от хотела.Къде са били те в момента вероятно в бара на хотела? Не се ли спускат родител с дете или родителят да чака детето в басейна отдолу?Не разваляйте настроението на Надето Михайлова , че ще и побелее главата.Тя е много ангажирана жена .
30
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко ги жалете тия бе еййй. Те са плодовити ще си направят друго. До месеци тая бременна. Изобщо не ги жалете. Не ни занимавайте с тия глупости.
29
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ходите на почивки в страни където свободата на словото, съдът и всички медии са контролирани от един диктатор ? За съжаление едно българче загина , а подкрепа от нашите политици няма как да има , камо ли от големият ни консул там - пародията Надежда Михайлова - Нейски !
28
6
 
46
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
Съболезнования на родителите,да почива в мир детенцето.Дано успеят да осъдят хотела за проявената немарливост към стопанисването на съоръженията си,за да няма други такива случаи
27
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почива в мир детенцето! Познавам родителите,изкючително интелигентни,скромни и земни хора...не ми се иска дори да си представя как се чувстват в момента.Господ сила да им дава.
26
0
 
25
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Аз винаги се спускам след детето или пускам следващото дете когато вече е безопасно за детето .След доста забележки към управата на хотела и спасителя да наблюдават и спазват дистанцията на пързалката на басейна ми обръщат гръб .
25
8
 
13
 
! Отговори
Любака преди 5 години
По-голям *** от автора на коментар 28 не съм чел, никога.Засрами се бе, мижитурко.Виновни ли сме, че нямаш ти, виновни ли сме, че неможеш ти ...Става въпрос за живот на дете, а ти говориш за заплати..***
24
1
 
41
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Ужасно е когато загиват деца. Много е тъжно.
23
42
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пак да ходят по почивки. Не се спряха, защото заплатите им са "малки".
22
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе тия са плодовите ще си направят друго дете. Както на оня майката дето го убиха на 2 юни. След няколко месеца беше бременна. Каква психика трябва да имаш за да правиш секс след като са ти убили детето. Тия изобщо ама изобщо не ги жалете. До няколко месеца тая ще бременна. Ай сиктир. Не ни занимавайте с тия глупости
21
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От един репортаж, в който няма нищо конкретн освен името на детето, тук се направиха големи анализи - за лекарите, които не са реагирали, а родителите, които не са внимавали, за Турция, която била *** и какво ли още не. Винаги съм се възищавал на някои наши сънародници, които без да знаят нищо по даден проблем, започват да го анализират, че адже и изводи правят... Жалко за детенцето, каквото и да се е случило.
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шшАбе, джанъм, ти видя ли там Аджъбадем? Знаеш ли изобщо къде и какво е станало, че дириш сметка? А за болниците да ти обясня - в Турция има няколко болници на космическо ниво, съпоставими с тези в Щатите. В Истанбул и Анкара има и редица стандартни. В останалата част на страната повечето лечебни заведения са мизерни и няма грамотни лекари. Ако си забелязал колко турци учат медицина тук без да знаят български и със слаб английски, можеш да си направиш сметка какво научават.
19
1
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
И едва след седмица се разбира за това?
18
11
 
20
 
! Отговори
Аз си ходя ... преди 5 години
...на Ахтопол и Синеморец. Тишина и спокойствие.Вие ходете където си искате