Калфин: Държавата не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ!

Той се обяви за система по проблемите на хората с увреждания
30
Калфин: Държавата не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ!
Снимка: БТА, архив

Темата "ОЛАФ" е приключила за мен, българското правителство не ме подкрепи. Това каза бившият вицепремиер Ивайло Калфин по повод участието му в конкурса за генерален директор на Европейската служба за борба с измамите.

След 1 година различни конкурси, 9 кръга, стигнах до второ място. Българското правителство чрез посланика си в Брюксел не ме подкрепи, коментира той пред БНТ.

По повод бежанския проблем Калфин заяви, че и в момента границите на Европейския съюз трябва да са затворени и не вижда какво трябва да се промени.

"Може би премиерът има предвид значително увеличаване на бюджета на агенцията Фронтекс, която да се разшири значително и да се пазят по-добре границите. Това ще засегне в по-голяма степен обаче морските граници, предимно срещу трафика в Средиземно море", посочи той във връзка с позицията на България да предложи на предстоящия Европейски съвет да бъдат затворени всички външни граници.

Страната ни настоява всеки, който иска да влезе в ЕС, да минава през контролно-пропусквателните пунктове и да му се вземат отпечатъци.

Калфин призова да се изнесат извън Европа центровете, които приемат бежанци, тъй като в момента се подпомага трафикантската дейност.

Германският вътрешен министър иска бежанците да се връщат в първата страна, която ги е регистрирала, в това число и България, но ние нямаме капацитет за това, нито самите бежанци искат да се връщат тук, каза още Ивайло Калфин.

Калфин коментира и проблемите на хората с увреждания. Според бившия социален министър държавата трябва да подреди справедилива и прозрачна система по отношение на родителите на деца с увреждания, тъй като в момента никой не е доволен от политиката. От промени на парче стигаме дотук, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Държавата не е длъжна да подкрепя всички турци и комунисти,които се изживяват като световни политици.
24
2
 
3
 
! Отговори
да верно е преди 5 години
що се чудиш,държавата ако може ще те унищожи,това е българия
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя да си ходи в Русия и там да става шеф.
22
4
 
9
 
! Отговори
Социалния министър преди 5 години
Този човек направи неоценима услуга на всички българи. Като социален министър вдигна пенсионната възраст на всички нас, за което бе награден с европейска службичка, но изглежда му е малко това и иска още, както и нашата подкрепа за това.
21
4
 
8
 
! Отговори
dl преди 5 години
Този господин нещо се е объркал с кандидатурата си за тази длъжност.ОЛАФ е институция,бореща се срещу измамите с еврофондове,а не ,за да ги маскира и оневинява.Освен това,сериозните хора си правят задълбочени проучвания за евентуалните кандидати.Няма 65!Ако тук има заблудени глави,които го хвалят,тамsorry!Брей,такива нахалници,все искат во веки веков да заемат престижни постове!Нали са "велики и найспособни"!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфин бил такъв бил онакъв. Той е идеален евробюрократ с опит и имаше реален шанс да оглави ОЛАФ, най важната служба за нас. Ако поляците имаха този шанс щяха да направят всичко за да го използват и да назначат поне 20 поляка там. Историята за дяволите около българския казан отново се повтаря.
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този го направиха вицепремиер и министър на най-важното министерство, а той избяга, за да слугува на Първанов.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее народе народе какво очаквате от тиквата, на първия протест на инвалидите със започването на протеста дойде и се скри в Дианабад да играе мач, вместо като управляващ да излезе да ви изслуша той се скри на стадиона да си цъка мач, е толкова му пука за вас народеде излизай и го сваляй от власт тоя мафиот усраннн, навсякъде кипи мафия, корупция, и крадене на милиони, чез, мез, аец Белене, няма такава държава долууу тиквата и в затвора.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Калфин като агент на ДС и член на БКП понастоящем човек на БСП е един от крупните собственици на ВЕИ гълтащ милиони от високите цени на тока от тези ВЕИ.Не случайно у нас обикновен човек не може да стане доставчик на ток ако си монтира соларни панели както е в другите държави.У нас закона е писан за членове на мафията БСП като Калфин.Ако у нас има програма за отпускане на средства за соларни панели като в Румъния хранилката на мафиотите приближени да БСП ще пресъхне.Смърт на БСП!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- честният политик, направи така, че да се пенсионираме като започнем да си напикаване бомбетата на обувките. Никакви действия срещу фалшивите пенсии, никакво действие за разделяне на социалните плащания от пенсиите.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееее, карай, Калфа! Сефте няма да си директор на нещо с голяма заплата. Цял живот си тънка лайсна с ядене, пиене, каки и кинти.
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най честният политик на България, не го подкрепят защото не е крадец като вас всички, не се навива за схемите ви, затова го махнаха и като министър защото не им играе по хорото на тиквата, Калфин знае 10 езика перфектно кипи от акъл, а суджука и български не знае и чак и ни управлява е няма такава мутренска държава, Долу Герб в петък Калфин премиер на България. Долу и в затвора суджука.
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е политически труп. Не го показвайте повече за да не дразните хората.
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Др. Калфин нали ти видяхме и като външен и като социален министър все наведен и покорен, достатъчно на високите етажи. Какво направи за народа? - нищо, че и по зле пенсионери работещи някой декар земя да се здравно осигуряват и е по добре ли ги лекуват тези с двете осигуровки?
11
3
 
9
 
! Отговори
хм преди 5 години
До Будна българкаКолко да си будна - все едно си в будна кома. Тоя човек никак ли не е егоист ???
10
15
 
7
 
! Отговори
Будна българка преди 5 години
Всички, които се коментирали имате психопроблеми и не виждат, разсъждават по далеч от личния егоизъм
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей такива като тоя ми докараха инфаркт...вече не гледам новини, че мое и да ме повтори!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфа, *** се гръмни
7
3
 
17
 
! Отговори
сара преди 5 години
Хайде разсърди и се на държавата и готово.
6
6
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Нали те крепи агент Гоце! Търси си служба в Челябинск!