Манолов видя: Майките на протест – подстрекавани!

Мая Манолова пък се възползвала от ситуацията, за да си вдигне рейтинга
22 юни 2018 22:52,
88

Майките на деца с увреждания са подстрекавани да протестират, а омбудсманът Мая Манолова е опитала да се възползва от ситуацията, за да вдигне своя рейтинг. На това мнение е президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който през седмицата влезе в остър спор с протестиращите майки.

Той обаче не се ангажира с мнение дали протестът на майките на деца с увреждания е бил яхнат от някого. Преди дни бе отхвърлено предложението за отделен закон за личната помощ, което доведе до жесток спор при обсъждането му.

Самата Мая Манолова заплаши да подаде оставка, ако не бъдат приети трите закона за хората с увреждания. Лидерът на "КТ Подкрепа" пък допусна, че омбудсманът Манолова не е чела достатъчно спорния закон.

Още по темата

"Законът за личната помощ е нещото, с което я качиха на шейната. Този закон почти в същия вид циркулира от 2003 г. Когато започна обсъждането се разбра, че той има много сериозни дефекти и е непригоденЗ", обясни гостът в предаването "Денят ON AIR".

Най-неприятното е, че този проблем няма решение, подчерта Манолов. Според него, ако този закон стане факт, то едните палатки ще бъдат заменени от други палатки, тъй като ще бъдат противопоставени различни групи хора с увреждания.

"Годишно за предоставянето на личен асистент разходите възлизат на 15 хил. лева. Опитайте да си представите за 500 хил. човека колко ще струва тази услуга?", акцентира Манолов, посочвайки недостатъците на проектозакона.

В заключение той посочи пред Bulgaria ON AIR, че бутането на едно правителство не става с 2-3 палатки, а процесът е многофакторен. Но отбеляза, че правителството може и "само да се бутне".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
9
 
! Отговори
МРЗ??? преди 5 години
МАНОЛОВ, КАКВО СТАВА С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, КОЯТО Е НАЙ- НИСКАТА В ЕС???КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕШ ДА СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА?НАПУСКАЙ!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че в България липсват качествени експерти с адекватно отношение към проблематиката.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките били подстрекавани , но не уточнява. Мога ли да те съдя за клевета, питам ?
35
3
 
12
 
! Отговори
отврат! преди 5 години
СВАЛИ МАСКАТА НАКРАЯ! Манолов показа истинското си лице! Това не е синдикат. Това е организация в подкрепа на властта и експлоататорите. Синдикатът е враг на хората. Да се разпуска!Никога повече няма да членувам в синдикат.
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави,кажи си как даде пари на майките и организира цялото шоу,че хората да се успокоят най-после.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям ***! В БЪлгария синдикати НЯМА!!!
32
6
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
В България синдикати няма ! Има платени слуги на мафия ,,Суджук,, !
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А АЗ НАПОМНЯМ ЧЕ НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЧИИТО ЛИДЕРИ В ПАРЛАМЕНТ И ПО МЕСТА СА МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ БОРЦИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ КОИТО ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА/ВИЖ УСТАВ НА БСП ОТ 2.2017Г/ ОЛИГАРСИ НО СОЦИАЛИСТИ, СОЦИАЛИСТИ НО ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ С НЕУСТАНОВЕН ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ, НА ТРИ ПЪТИ СПИРАНИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ОТ ЕВРОПА ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ, НО С ТЕЖКИ КЛИМАКТЕРИЧНИ ИЗМЕНЕНИЯ.
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само припомням, че в щатите, в най-силните си години мафията се е била сляла със синдикатите.
29
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е нормално да искат само майките. Децата с множество увреждания са обезпечени доста добре от държавата. Има центрове за рехабилитация, имат помощ от 930лв от социалните и майките са лични асистенти. Уж нямаше да са ЛА за да има повече часове за възрастните с увреждане, а то какво кервана си върви, кучето си лае, те си искат и протестират. Може би за да кътат пари, за черни дни, щото кесията за дете се развързва по лесно от кесията за пълнолетен. Него кучета го яли.
28
4
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Че в коя западна страна синдикатите не са най-продажната пасмина?Защо нашите да правят изключения!А колкото за рейтинга на Мая Манолова , тоя пущиняк буди само смях и съжаление!
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна няма синдикати унас. Няма как да има след като синдикатите официално получават издръжка от държавата, на база броя на членовете си. Това са някакви политическо-корпоративни организации
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България синдикатите, вместо да защитават хората, са на страната на работодателите и грабителите.............................родна българска картинка....................ако не беше трагично,щеше да е смешно!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя момък когато бяха първите протести на полицаите /министър бе Миков/ влезе в техния форум с подкана - ,,Имате ли огънче?!" Имаше такава форма на протест с пушене пред НС и министерството. Понеже не били опитни в синдикалните работи си предложи услугите, те го поканиха и той ги съветва от към 20 искания за кубинки и чорапи да оставят 6, но добрички! И най отпред - искане 3а 50% ръст на заплатите! Резултат - 8 000 служители на протест. Сетне от ГЕРБ искаха 5%, но тогава призова към ,,разбиране!
24
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките подстрекавани! Най вече от съдбата! А Манолов и подобни безгрешни божества кой и кое ги мотивира да мятат изтерзани от безкористност тела на амбразурата на властта?
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е бил малко по искрен от господина Манолова когато казва, че хората с увреждане да бъдат ефтаназирани, благородно спасени от мъките им значи, райха облекчен от безсмислени грижи и разходи, и с икономисаните пари една германка да отглежда здрави войници за армията на фюрера!
22
8
 
25
 
! Отговори
Съчувствам им преди 5 години
Но знаят ли, че не получава никакви надбавки за болните си стави трудов пенсионер, който е с 40 г. стаж и стриктно си е плащал осигуровките и данъците? Такъв човек трудно се придвижва, по поледица не може да върви, когато има силни болки, се случва да не може да слезе по стълбите. И разчита само на близките си. За болни стави не се предвижда и лев надбавка към трудовата пенсия.А тези жени получават по 930 лв месечно, зачита им се трудов стаж, отделно е пенсията на детето и други помощи.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засега протестиращите се противопоставят на другите инвалиди. Тях няма нужда да ги кълнат.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото съществено искане на протестиращите беше да се спазва диференцирания подход за помощните средства.А то е изпълнимо.Останалата каша я забърка Мая с опитите да пробута стар проектозакон, отдавна отхвърлен като негоден.Това е " яхнат" протест.Ако протестът беше планиран добре,щеше да има нов проектозакон или поне изпълними искания
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките са си прави, ама държавата няма пари.Това е резултат от " червения капитализъм"