Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!

Уловки дебнат туристите, уж предплатили почивката си
4 юли 2018 13:42,
144
Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!
Снимка: Pixabay

"Страхотна почивка - ол инклузив е!" - хвалят се туристи. Да ама не, защото лъсна истината за богатото меню.

Оказва се, че за разнообразието в чиниите има чалъм - кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден се сервират като карначета на скара например. Това пише "Телеграф", цитирайки източници, буквално от кухнята.

Още по темата

Според тях недоядената чорба, или грах яхния и някакво друго вариво се пасират и се превръщат в крем супа.

Причината е, че практиката в ол инклузив ресторантите е да не се изхвърлят никакви продукти, особено пък вече минали през огъня. "Изобретателността" на готвачи и управители пък бие рекорди всеки сезон.

Уловките за почиващите не спират само с ол инклузива. "Всичко включено", но без 20 лв. за паркинг - гласят оферти.

Повечето хотели на морето разполагат със СПА центрове, парни бани и джакузита, но ако туристите искат да ги ползват, трябва да си плащат отделно от сумата, която вече са дали.

По същия начин е решен и въпросът с паркирането - за автомобил се плаща от 15 до 20 лева на вечер. Иначе екстрите за почиващите са много, но ако си носят допълнително още пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравих да добавя безвкусни лозови сърмички, дзадзики /млечна салата/, сувлаки /сухи шишчета/, чушки с оеиз и мусака. Все уникални неща, каквито тук може би няма, ама нали са гръцки.... Друго си е. Пък като им дадат пъпеш и кажат, че бил от заведението /разбирай някакво кръчме с пет маси/ направо се разтапят. Соеи, ама в българските ресторанти кухнята е в пъти по-разнообразна и вкусна.
101
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като почне прехласването по прословутата гръцка кухня.... Навсякъде еднакво и елементарно меню. Всички българи ядат гръцка салата, пържени тиквички, пържени калмари полуфабрикат /на шайби или пълнени/, пържени скариди /естествено замразени, дори и да пише, че са пресни/, накаква дребна пържена риба, ципура или лаврак на скара /повечето пъти замразени/ и черни миди /, последните със сигурност черноморски/. Голямо прехласване. А и пържени картофи. Слагат се на всичко.
100
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То, това не е само тук. Да не мислите, че турците изхвърлят храната или пък гърците. Никъде не се изхвърля, а се преработва по подходящ начин. Тия майонезни салати дето ги има например на предното хранене са били пресни. Постните ястия се правят с месо. Неизяденото месо на някакакъв вид кебап. За супите и крем супите едно към едно. И не е до друго, просто хората не са свикнали дахвърлят тонове храна. Никой няма да го направи колкото и скъп ол инкл. да предлага
99
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Например работя от 4 години в заведение,ако искате вярвайте нито една проверка не е дошла,никаква и за нищо, кухнята е ***, на никой не му прави впечатление,нито на шеф,нито на готвач,въпроса е да пада печалба, какъвто работодателя такава и кухнята,такава и хигиената, въпрос на възпитание.
98
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да има и работодатели, които ти нареждат като остане айрян в чашите да не се хвърля а да го изсипваш в новия,но има места и с качествена кухня, всичко зависи от шефовете, това е истината,по скоро контролните органи не си вършат работата,а прибират само рушвети и си отиват,как всичко да ни е наред.
97
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично по български,пак спекулации, че да накарате народа да хрантути гърците, затова всичко за ядене е внос, никой не милее за нашето си, няма по хубаво от българското,може някъде да правят така,някой алчен и стиснат работодател,но имаме и места с много хубав олинклузив.
96
31
 
20
 
! Отговори
Ния преди 5 години
Двуличие, вие у дома все едно не готвите храна в събота и неделя за цялата седмица.
95
4
 
27
 
! Отговори
50/50 преди 5 години
и така и не баш миналата година на златните за 130 лв на човек на ден ол инклузива беше Супер ! преди 2 години в Китен не беше лошо,но ги хващах двойно готвените манджи и в Гърция сме били на гадно ядене и то двойно по-скъпо от Бг
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Убил маикя си с колБоже господи, много мъка има на тоя свят
93
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решил съм да не стъпвам по нашето Черноморие, след като се нагледах на идиотии там и ми писна да ме правят на ***.Ще почакам още няколко години да фалират да сринат бетона и и ако се появи читав хотел с читав персонал, ще ида да видя така ли е.До тогава ако ще и *** да превръщат в наденици, да си ги ядат те, дано пукнат дано.След като мутри овлядяха черноморието ни, какво друго да очакваме?
92
3
 
27
 
! Отговори
Владо преди 5 години
А утре - виенски шницел !
91
25
 
34
 
! Отговори
Убил маикя си с кол преди 5 години
Има ли балъци дето ходят още на лаиноморието? Аз ходя в турция само и там е идеално такива абсурди там няма
90
4
 
24
 
! Отговори
Топлата вода преди 5 години
Ох Наденце мило,ама ти откри аерозолния дезодорант бе!Че кой,КОЙ бг.фирмаджия не върти алъш-вериш по същият начин изцяло за сметка на крайният потребител ?Бг.фирмаджия е на печалба дори когато е на загуба.Това е закон за всеки частник особено при 1000% нулев контрол в бг.Бг.качество на обслужване и бг.любезност-ще останат непознати до гроб за бг.клиент !!!
89
30
 
19
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Има хотели и хотели.. Цени и цени.. Не става да плюскаш на корем 2-3дена и пиене до припадък и нощувки за 200 лв примерно.. Тъй че га яди кифтета не рева нали?! Като искаш всичко да е изпипано 1000лв поне.. Има варианти много. Къщи за гости, фамилни хотелчета, хижи, къмпинги... Евтиния ол инклъзив е социална услуга за беднюхите. Няма нищо лошо в това стига да не води до здравословни проблеми.
88
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е балък да почива на Бетономорието, наричано с още куп подобни имена, друго ли е очаквал?
87
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи както се казва в Писанието: В началото бе кюфтето!Хубу де, а то от какво е? М?
86
16
 
36
 
! Отговори
Без лигавщини преди 5 години
Знаете ли, че по статистика има 828 МИЛИОНА гладуващи хора по света, а на ДЕН умират по около 25 000 човека от ГЛАД?! А вие се оплаквате че храната ви била вчерашна... Презадоволени глезльовци, срамота е да се изхвърля храна.
85
11
 
31
 
! Отговори
До gunyu преди 5 години
Със съпругата ми имаме IT фирма. "Отпуска" не ползвам от 13 години. Бизнесът ни е такъв, че можем да работим, когато и откъдето пожелаем. По злобата и начинът ти на писане, разбирам, че ти не можеш. Няма и да можеш. Не яж този, както и следващия месец и направи дълъг уикенд на Слънчака в началото на септември.
84
3
 
31
 
! Отговори
Като в Рая преди 5 години
Това е божествено готвене - Който е опитал едно - ял е от всичко!
83
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние много неща прайме мърляво, що да прай изключение ол инклузива? Какъвто футбола, такъв и ол инклузива. По улиците навсякъде има смет и мpъcoтия, направена от нас, па ревеме за ол инклузива! Такива сме си. Мрлячи.