Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!

Уловки дебнат туристите, уж предплатили почивката си
4 юли 2018 13:42,
144
Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!
Снимка: Pixabay

"Страхотна почивка - ол инклузив е!" - хвалят се туристи. Да ама не, защото лъсна истината за богатото меню.

Оказва се, че за разнообразието в чиниите има чалъм - кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден се сервират като карначета на скара например. Това пише "Телеграф", цитирайки източници, буквално от кухнята.

Още по темата

Според тях недоядената чорба, или грах яхния и някакво друго вариво се пасират и се превръщат в крем супа.

Причината е, че практиката в ол инклузив ресторантите е да не се изхвърлят никакви продукти, особено пък вече минали през огъня. "Изобретателността" на готвачи и управители пък бие рекорди всеки сезон.

Уловките за почиващите не спират само с ол инклузива. "Всичко включено", но без 20 лв. за паркинг - гласят оферти.

Повечето хотели на морето разполагат със СПА центрове, парни бани и джакузита, но ако туристите искат да ги ползват, трябва да си плащат отделно от сумата, която вече са дали.

По същия начин е решен и въпросът с паркирането - за автомобил се плаща от 15 до 20 лева на вечер. Иначе екстрите за почиващите са много, но ако си носят допълнително още пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги може и по зле. ИЗЯДЕНОТО днес кюфте - кебапче утре.
61
1
 
25
 
! Отговори
Баш майсторска преди 5 години
Бг мусака става от Стара гарнитура кюфтета, кебапчета, картофи всички неща се смилат и и мачкат с ръцеКрем супа също от стари задушени , зеленчуци.Кавърма от Стара скараи други
60
7
 
41
 
! Отговори
Узакис на мустакис преди 5 години
Обичах българското черноморие докато не го о *** х а с бетона си,чалгата и мутромениджмънта!Гърция са Бахамите на Европа и няма по хубаво място на света за почивка...въпрос на лична преценка кой къде ще си избере да се накефи на почивката си ,а не да си скъса нервите ,както винаги става у БГто!
59
4
 
35
 
! Отговори
М.Митев преди 5 години
Стар виц. Киркор и Гарабед продават кюфтета на пазара. Народът се тълпи - не могат да смогнат. Гледат Моше и Аврам, завиждат и решават да продават и те. Няма купувачи. Отиват да питат Киркор и Гарабед какво слагат в каймата? Ами, 50% месо 50% ла.на. Ама вие и месо ли слагате дивят се Моше и Аврам!?
58
2
 
18
 
! Отговори
Без име преди 5 години
То това е от край време.
57
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
. . . или на мусака !
56
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки да си ходи на почивка където си иска..това не е фокуса на темата, а какво да бъде и да не бъде правено с останалата храна? Иначе, личния избор за почивка на "анонимни" едва ли вълнува някого
55
14
 
29
 
! Отговори
Оппаа преди 5 години
На почивка в българия ли:)))Живот и здраве септември тръгваме 12 души за Анталия/Белек.Храна в изобилие,обслужване супер,мутри и бг селяни няма,рускини на всяка крачка,заведения фул.Да не съм луд да почивам в българия.
54
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми хем тъпо, хем не. Ако храната е недокосвана и прочее, защо да бъде изхвърляна? Това е огромно разхищение. Друга опция е да бъде дарявана.
53
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие как мислите в другите страни хубава храна директно я изхвърлят в кошчето ли? Пооправят е малко доизкосяват и пак е дават на клиентите.
52
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой нормален човек ще отиде на all inclusive в България?
51
3
 
19
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Аз пълня 2 куфара с безплатна храна после раздавам на комшиите в блока в надежда
50
7
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 50Фейк отвсякъде но нивото на електората е много западнало.Такива статии без име на хотел/ресторант персонал може да си измислиш с хиляди.ЕЖК нюз
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое точно не разбират от ALL не разбират, ние искаме туристи, които като си поръчат нещо и да си го изядат. Защо го поръчват, а не го ядат, това е шизофрения.
48
16
 
36
 
! Отговори
А преди 5 години
Явно зависи и къде си. Последно като ходих на БГ море на ол инк бях на 4* хотел на свереното черноморие. Храната беше чудесна, винаги имаше прясно приготвено месо (директно чисто месо, не нещо мляно), печена риба, пресни салати. Сигурно се е прилагал и този прийом, нещо от рода на кюфтета да се префасонира в ядене, ако остане неизядено (не от чиниийте, а от небутнатата храна), но вие у вас не ядете ли 1 ядене повече от един път като сготвите цяла тава? Нямаше разстройства и подобни ексцесии.
47
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото е тука, такова е и в Турция и Гърция. В турските курорти - алкохола съдържаше даже урина - преди време нали ги хванаха, като загинаха руски турусти. Затова много - много не се впечатлявайте - ресторантьорите една майка ги е раждала
46
14
 
33
 
! Отговори
Пишман вегетарианец преди 5 години
Не ходя на почивки. Ям месо 2-3 пъти в годината, да не обидя домакина като съм на гости. Изобщо не ми е вкусно. И то не защото искам да съм вегетарианец, а знам какъв беше вкусът на месото в детството ми от село. Сега няма нищо подобно с него. Просто ям плодове и зеленчуци, варива, зехтин, олио, млечни продукти и яйца. Това е. Не че имат вкуса на детството ми но с месото се оляха. Те не е принудително напояване с вода, то не са антибиотици. Отврат.
45
14
 
4
 
! Отговори
Braun sea преди 5 години
Fakenews.
44
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за това ако има недоизядени кюфтета или манджи които не са въобще бутвани от хората, то да се задължи с закон собствениците на хотели да ги дават па бездомниците и на бедните хора.
43
17
 
15
 
! Отговори
Мутев преди 5 години
Ами правилно!Не хубаво да се изхвърля храна.