Китайските туристи у нас - все повече всяка година

Броят им ще нараства с по 5% до 2030-а, прогнозира Ангелкова
Обновена: 7 юли 2018 18:09 | 7 юли 2018 18:09, Веселина Йорданова
40
Китайските туристи у нас - все повече всяка година
Снимка: БТА

Броят на китайските туристи у нас ще нараства с по 5.1 на сто всяка година до 2023 г. Това е казала министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на дискусионен панел за възможностите за сътрудничество в сферата на туризма.

Още по темата
Дискусията е била част от международния бизнес форум, който е организиран в София в рамките на срещата "16+1". По думите на министър Ангелкова това показва колко сериозен е потенциалът на този пазар и колко трябва да сме активни в промотирането в Китай на възможностите за туризъм в България.

През 2017 г. китайските туристи в България са били над 26 хиляди, като се отчита нарастване от 41.2 на сто в сравнение с година по-рано, е посочила Ангелкова, цитирана от Министерството на туризма.

За периода януари-май 2018 г. китайските туристи в страната ни са били 8234 и се наблюдава увеличение от 4.1 на сто спрямо същия период на предходната година.

В страната ни през миналата година постъпленията от международен туризъм са достигнали близо 6.9 млрд. лв., като е било отчетено увеличение от 9.3%.

Международните туристически посещения са били близо 8.9 млн., което е било нарастване от 7.3 на сто.

Отрасълът създава 13% от брутния вътрешен продукт на България, което го нарежда сред водещите пет икономически сектора, е добавила Ангелкова.

Тя е посочила, че се работи по създаването на "Балкански маршрут", който е специално предназначен за популяризиране на възможностите за туризъм в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то вече прехода към китаизация вече е в ход.ям само ориз и леща,а сега чувам че щели да дигнат и лещата.
36
0
 
3
 
! Отговори
дедо преди 5 години
Едно от най-гнусните лица "на прехода" се е изтъпанчил най-отляво. На всяка манджа - мерудия.
35
2
 
0
 
! Отговори
външната помощ преди 5 години
До Анонименняма оправия и ще чакаме новия дядо Иван-китаеца! По-добре да е турско!Предпочитаме дивана пред свободата и независимоста!
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринСамо китайци ни липсват да ни управляват.....
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми размножават се хората,дори повече от нашите индийци,и за разлика от тях са интегрирани и се вписват във всяко едно общество.Само дето всичките китайки са плоскодупести,но това е естетичен и генен проблем,който се решава след кръстоска с друга раса,иначе други забележки нямам
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСКАМЕ, НЕ ИСКАМЕ, КИТАЙЦИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ. И ЩЕ НАВОДНЯТ НЕУСЕТНО И БЪЛГАРИЯ, И ЕВРОПА. КАКТО СТАНАХА ВЕЧЕ 40 МИЛИОНА в САЩ (данни 2000г., сега сигурно са повече), както наводняват Ю. Америка, Източна Африка (там всички пристаница и търговци са китайски) и Австралия.Това е експанция, която никой не може да спре. Затова и разрешиха вече китайските семзейства да имат колкото искат деца, щото ще трябва материал.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Какво правите ли. Ами плащате като попове, както плащате на американските централи тройните цени.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То май населението на Австралия вече е повече китайско, нали СиднЕЙ от Австралия?!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците са дисциплинирани, чисти и говорят нормален английски. Доволни сме от тях в нашия хотел.Английските туристи са деца на разни фермери, обикновено са прости, пишат на совствения сиш език с многхо грешки и говорят на някакви селски диалекти. Освен това оставят стаите мръсни като кочините на бащите си и много крадат, кърпи, чаршафи и пр. и пищят като настъпени, когато ги накараме да си отворят чантите на тръгване. Затова за тях винаги слагаме кърпи и чаршафи, които са пред бракуване.
28
2
 
3
 
! Отговори
oтAв$тpaля Cидneй преди 5 години
леле, какви туристи бе. Значи Илиенци е най големия "туристически" център?ЕС дигна митата за китайски стоки, и вместо китайски фирми да ги внасят офицялно, ги внасят "туристи". Дигнете още митата и такъв поток от "туристи" ще настане че на пътя на коприната ще стане задръстване
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, сега като спряхме 62 китайски лекраства в деня в който китайският премиер дойде за да инвестира в нас, ще усилим до безкрайност китайският туризъм в България. АКъл море - глава шамандура!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като ви казах да и си запазите атракциите от комунизма,мислехте,че е глупост,в Триер китайците правят оборот на къщата-музей на Карл Маркс и магазините наоколо.И в източна Германия правят бизнес от останките от комунизма,музеи и дори хотел с мебели от ГДР.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
задачка за езиковите гимназии:колко китаеца могат да се поместят в шестте апартамента на Рудолф Цец ако китайците са 2-а милярда а апартаментите има около 500 кв метра жил площ
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наивници, китаеца може да ви каже, че ще ви докара и 50 % ама той и звезди може да ви свали за да прилапа АЕЦ-а. Пък като не дойде никой, а тока почнат да ни го продават на ''братски'' цени какво правиме.
23
1
 
2
 
! Отговори
Fsiana преди 5 години
Ama mnoo lajete veee...Nema ... ni kitaec, ni dog na plaja...prazno...samo voda...
22
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 5 години
Погледът на Паси е точно като на лисунгер между кокошки.
21
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Дрън-дрън. Те по принцип са си много и са навсякъде.
20
4
 
7
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Ще дойдат, защо пък да не дойдат? И май всички си остават... Докато някой ден се осъзнаем!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога започва строежа на метролинията - Варна - Пекин.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми рекламирайте там туризма ...кво сте се затюхалии за бедните руснации. Китай не е проблем да осигури едни бързи 2-3 мил туристи.