Еврошефството ни мина. Колко успешно бе то?

Българите с положителна оценка, но без голяма еуфория
10 юли 2018 18:15, Красимир Ангелов
39
Еврошефството ни мина. Колко успешно бе то?
Снимка: Reuters

В продължение на 6 месеца страната ни бе председател на съвета на ЕС. В България дойдоха най-големите и важни хора в ЕС, дадоха ни добра оценка за свършената работа, Гърция и Македония се разбраха за спора за името на западната ни съседка...

Още по темата
Българският министър председател Бойко Борисов отчете резултатите след изминалите 6 месеца пред европарламента и посочи, че е постигнат успех и напредък по всички четири основни приоритета.

Веднага след отчета му, България получи положителни оценки както от председателя на Парламента Антонио Таяни и председателя на Комисията - Жан-Клод Юнкер, така и от редица други евролидери.

Каква обаче е оценката на българите? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 2342 наши читатели. Те отговориха на въпроса: Как оценявате Европредседателството на България?

15% от всички отговорили определят еврошефството ни като изключително успешно, защото по време на последните 6 месеца са поставени важни въпроси за бъдещето на ЕС и Западните Балкани. Други 9% пък смятат, че е имало още какво да се желае още, но в общи линии се справихме добре с отговорната задача. За други 6% пък най-малкото България е свършила много добра работа по своята основна цел – Западните Балкани.

За цели 40% от анкетираните пък всяко европредседателство е почти едно и също и трудно може да бъде давана генерална оценка на всяко едно поотделно.

На фона на добрите оценки, 16% отчитат, че България не е била на необходимото евро ниво за толкова важна отговорност. 

Цели 14% пък отговарят, че в момента ги интересува само Световното първенство по футбол – най-голямото и значимо спортно събитие за годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврошефството ни мина,замина и ТОЧКА.Брюкселските евротуристи направиха поредната екскурзийка ол инклузив,почесаха си езиците и сега са в Австрия за същото.
7
5
 
9
 
! Отговори
Зидаро-Мазач преди 5 години
Колкото успешен беше комунизма
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква полза за българите!!!!!!!!!!
5
3
 
25
 
! Отговори
Нищо преди 5 години
Какво спечели Българския народ от това?
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви хора правили някакви неща и се хвалят един-друг, но цените се вдигат безмилостно и пак си оставаме бедните българи, а европейците ни гледат със съжаление и леко презрение.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че Юнкер предварително мина да остави инструктажа как да протече председателството, въобще има ли смисъл да коментираме? Нашите бяха само в ролята на актьори по предварително написан сценарий.
2
2
 
19
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Тоя, колко Борисовци още ще му дадедете след Борисов 3?Човека мисли, че ни пука кво мислят западналите за нас. Не, не ни пука! Пука ни, че нямаме полиция, прокуратура и съд.Елементарно, като за *** човек. Искаме правда, законност, ред и равенство!Искаме наказанията да се изпълняват моментално за всеки згазил лука!!!Кво ми се снима с тоя, срам няма
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврошефството беше пълен провал. Но Борисов се опитва да доказва обратното. А за него беше успешно - успя да се снима във всички възможни пози и да се целуне с половин Брюксел. От много тупане по гърба сигурно му е излязла синка.