Бедните ще станат по-бедни... Има ли място за страх от еврото?

Фобията на хората няма оправдание, смята проф. Христина Вучева
Обновена: 13 юли 2018 19:47 | 13 юли 2018 15:45, Красимир Ангелов
280

20840 гледания   |  Още видео

У нас битува твърдението, че щом влезем в еврозоната всичко ще поскъпне, бедните ще станат по-бедни, а малцината богати – още по-богати. Не веднъж са правени опити страхът от еврото да бъде разсеян. Защо ни е страх и меродавни ли са притесненията на хората?

Още по темата

"Европа измисли чакалня за чакалнята. Преди да влезем в подготвителния механизъм, ще влезем в друг подготвителен механизъм. България няма да влезе в еврозоната по-рано от пет години и по-късно от седем. Еврочиновниците имат навика да протакат. Банков съюз няма, защото както е разписан той, трябва да мине през обща система за гарантиране на депозит. Германия е категорично против това", подчерта финансистът Емил Хърсев.

"Важно е за нас, че до 1 година ще влезем в чакалнята на еврозоната. Ще имаме още по-големи възможности да организираме по-добре всичко свързано с банки и финанси. Лихвите ще станат по-стабилни, по-независими от приумиците на банките", обясни бившият министър на финансите проф. Христина Вучева.

Тя напомни в студиото на "България сутрин", че страхът на хората няма оправдание, тъй като сме във валутен борд към еврото от години. Така на практика вече сме приели еврото.

"Всяка новост е плашеща, също така прекалено дълго време се разпространяват неверни неща. Хората вярват, че ще обеднеят, а други ще забогатеят много. Хората вярват на мълвата, а не на експертите", завърши тя пред Bulgaria ON AIR.

Какво още казаха двамата експерти вижте в следващото видео


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
34573 е прав. За да има евро в България трябва да има стандарт какъвто има в европейските държави, а ние сме на светлинни години от него.Не разбирам за какво се драпа да се влиза в тази прословута еврозона. Защо? Толкова ли е нужно наистина? По -важно е да се работи за подобряване на икономическото състояние на страната. Всичко останало е козметика. Когато се вършат глупости без мисъл това не говори добре за извършващия ги.
262
0
 
1
 
! Отговори
Ликвидират Българите преди 8 месеца
НАгли престъпници на власт сега губят време да обръщат ограбените милиарди от народ а от левове на евра.
Имаме над 3 000 000 граждани които са без никакви доходи.
Власта е длъжна да обезпечи жизнения минимум на гражданите и тогава да харчи милиарди з а нагло корупционни обекти каквито са ВСИЧКИ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ И ЕВРОФОННДОВЕ..
261
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз предлагам - една година €, една година $, тъй ще е по-весело в държавата на Абсурда!
260
1
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 месеца
До пет години може и ЕС и Еврозоната да се разпаднат. Я камилата, я камиларя. Тенденциите на разпад на ЕС и на връщане на националния суверенитет не Европейските
държави се засилват - изборите в много държави са доказателство.
259
0
 
4
 
! Отговори
до Емил Хърсев преди 8 месеца
Германия е права, един Банков Съюз би означавал Германия да поеме огромните дългове на Италия, Гърция, че и на Франция, това желае Макрон. Банков Съюз значи солидаризиране със задлъжнелите държави. А сигурно знаете, че един Италианец притежава недвжимо имущество средно за повече от 200 хиляди евро, а един Германец само за 51 хиляди. Германия е на последно място в Европа по собственост на жилища.
258
0
 
4
 
! Отговори
kan4o преди 8 месеца
Битият - бит,еб...т,еб..н,за нас в България остава последното - да влезе убитият!Разбрахте ли!
257
1
 
5
 
! Отговори
До 258 преди 8 месеца
Може цените да станат 1 евро,а заплатите да останат 1 лев,но Винету какво го интересува.Той си има милиони и в евро и в лева и в долари,а бедния и търпелив народ да му мисли...
256
1
 
7
 
! Отговори
34573 преди 8 месеца
Евро с предварително изравнени ЕВРОзаплати. Всичко останало е срещу българския народ, защото става дума за махане на валутния борд, който ни крепи да не потънем - ние, редовите бъларски граждани. Интересът на върхушката диктува премахването на валутния борд и въвеждането на евро. Именно, защото бедните обедняват повече, а богатите стават по-богати. Това го видяхе и в другите държави. Но нашата бедност е много пъти по-голяма от тяхната.
255
0
 
12
 
! Отговори
Справедливост преди 8 месеца
Какво евро бе!заплатите и пенсиите да не са европейски,че еврото да вкарвате!!!!Бедна държава накъде тръгнала и тя!!цените на стоките са по високи от ЕС и по некачествени!!!!като ще правите всичко по европейски го направете като хората!!!!какво е това байганьовщина!!!!
254
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 258

Защо?
За да може цените да останат 1 лев, а заплатите 1 рубла ли?
Я, майната ти!
253
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преценете сами: това което е 1 лв. става 1 евро, но заплатите остават 1 лв. Така беше във всички страни приели еврото. Спасението е излизане от НАТО и ЕС.
252
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От комунизма до сегашния комунизъм знаем какво им се върти в главите на комунистите и знаем никога да не вярваме на компетентните им специалисти . Народа мнооого добре знае какво означава че цените няма да се покачват . Още от комунизма е така - помним и сме се научили да не вярваме на хора с висше образование - право икономика финанси . Няма как да е иначе . Ако те интересува бъдещето - виж миналото . . . Трябва тези да не са на власт за да живеем човешки !
251
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Целта на упражнението е да се откраднат едни 20 милиарда от резерва, щото само това остава след 2020.После Герб сами ще абдикират а троловете им пак ще пеят мантри колко било направено.Народа да му мисли.
250
4
 
14
 
! Отговори
Панталеев преди 8 месеца
До Анонимен

Не се майтапя,виж как дръпнаха Руснаците,и вече Американци искат в Русия ,а не обратното .Например Мария Шарапова бе в Америка, а сега ще се връща в Русия ,Серена Уилямс и тя вече се състезава под Руският Флаг,очаквам скоро и Макрон да се спаси в ПРОСПЕРИРАЩА Русия
249
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Панталеев

ХАХАХАХАХАХХАА
Силно се надявам да се майтапиш.
248
1
 
15
 
! Отговори
Късно е преди 8 месеца
Уж обединено прави силата а вие *** народ не знаете колко сте силни обединени а политиците и системата ни е разделила. Като излезеш на вън пълно с интриганти комплексари биячи наркомани тогава умирайте в демокрацията умрете ! Аз отивам в богата страна започвам на чисто.
247
2
 
29
 
! Отговори
Късно е преди 8 месеца
Народа нищо не прави а политиците ни тикат в дупката. Аре уе прост народ обедини се един път и кажи няма да използвам еврото. Вие искате да махнете Паисий Хилендарски от парите ни Калофер , Левски и другите от валутите ни ще ви избием Гербаджий и политици предатели! Много яка демокрацията няма защо! От като дойде само тикнем в бедност и мизерия! Сега ще ни правили богати божеее кой тези които са ни крали 30г не им вярвайте натискайте ги за овеличаване на заплатите и махайте плоски данъци.
246
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Навсякъде, където са въвели еврото стандартът на живот е паднал. В богатите държави е поносимо, бедните ..... сещате се! Въвеждането на еврото и нас, съвсем ще обезлюди държавата.
245
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дай Боже да се разпадне ЕС и да се свърши вече това натягане.Извиват на хората ръцете.Аз искам да си живея без да ми бъдат поставяни разни ограничения,правила и т. н.Всичко беше много по хубаво преди да ни вкарат насила в проклетата евро рамка.Водят ни като стадо на заколение.Аз не искам по техните правила.Можем да им попречим.РЕФЕРЕНДУМ!!!
244
6
 
31
 
! Отговори
Панталеев преди 8 месеца
Искам Референдум ,аз лично не искам скапаното Евро,аз предпочитам Рублата и Евразия за да напреднем в развитието като Братушките.