Нов наркотик залива пазара, трови децата ни: "Амнезия"

Опиянението е в пъти по-голямо, предупреждават специалисти
Обновена: 15 юли 2018 20:04 | 15 юли 2018 12:15, Петя Славова
95
Нов наркотик залива пазара, трови децата ни: "Амнезия"
Снимка: архив, Reuters

Нова дрога с кодовото име "Амнезия" залива пазара, предупреждават от МВР. Тревата е обработена с химически вещества, още докато расте. Опиянението от наркотика е в пъти по-голямо, казват специалисти.

Още по темата

Най-опасна е така наречената "билка", която е евтина, но никой не знае какво има в нея. След предозиране с опиата наскоро 14-годишно дете беше прието в болница, съобщава Нова тв.

Най-продаваната дрога на улицата е марихуаната, казват криминалисти от МВР. Цената на по-качествената е около 50 лева на грам. От него средно излизат две цигари. Така една доза излиза 25 лева. Хората, които купуват този вид наркотик, са от 14 до 45-годишни.

При Амнезията има силно активно вещество – тетрахидроканабинол. Има сортове, които растат страшно бързо – от 35 до 55 дни. Криминалисти казват, че всеки, който пуши трева, е склонен да я продава. А най-уязвими са децата. Те дори стават дилъри, за да опитат от скъпата трева.

Амфетамините са едни от най-евтините наркотици. Това е новата синтетика, позната като дизайнерска дрога. Най-масовият амфетамин, който полицията засича, е кристалът. Една доза се предлага от 10 до 30 лева.

Най-евтиният от наркотиците е т.нар. "друсан чай". Струва между 2 и 10 лева. Любим е за подрастващите. Има случаи на непълнолетни, приети в болница в прединфарктно състояние след употребата на въпросния наркотик.

Познатият от 70-те години наркотик GHB, известен още като денс наркотик, силно набира скорост на пазара. На улицата го наричат "Джони". Едно мусче от него стига на двама – трима души да се дрогират в бар. Това е 100% синтетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
8
 
! Отговори
Пацата преди 5 години
Продавам трева 10 лв гр , София , 0877308202
56
2
 
7
 
! Отговори
Narkoman преди 5 години
PO GOLQMi GlUPOSTi NE BQH 4El. Treva ot po 50lv za g. Amfetite bili nova droga ,a drusania 4ai pie li se .s med sigorno stava po silen hahaha
55
1
 
9
 
! Отговори
He4oBeK преди 5 години
Статията е написана, от ***.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докaто имa бaaлъци потребителиЩе имa тaрикaти химици дa печелят кинтиИ дa си живеят здрaвословно и богaтиЗa сметкa нa болните тупaци
53
1
 
14
 
! Отговори
Компренде преди 5 години
Мноооого неграмотно оформление. Трябва да се по интересувате маааалко повече, че незнанието е невежество. Едното е т. Н. Чай другото е сорт трева и има доста по силни от него. Децата пушат чай защото нямат пари да си позволят трева а от него в Стара Загора имаме момиче в кома от преди 2години.пушете си тревата и не вземате синтетика. Peace ✌️
52
3
 
19
 
! Отговори
То преди 5 години
Легализирайте и всичко ще си дойде по местата.Ама далавера няма да има.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
амнезия и хейз е едно и също ***
50
1
 
15
 
! Отговори
pablo преди 5 години
Всъщност както има сорт Амнезия Хейз, така има и отделни кръстоски само на Амнезия, и отделни на Хейз с още нещо. Това за препаратите дето я правили по-силна е пълна глупост, просто генетично си има голям потенциал за ТХЦ, друг е въпроса, че има и доста по-силни сортове. Това за 35 дена, са автоцъфтящи и стават за повече от посеченото време, ако ставаха за 35 дена, щяха да берат по 5 грама на растение. :Д 50 лева на грам не е била и когато имаше единствено монополи и фирми.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много неграмотна пропаганда
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25 кинта за едно масЕ , тия нормални ли са аз 3 дена ям и пия с 25 лв.
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема с конопа е че оставя трайни следи след консмация !МВР знае това и се възползва като дере всекии който е пушил седмици назад !Химията остявя по-малко следи и е евтина и достъпна там е проблема !Забраняваш био продукт с недоказан вреден ефект-води до падане цените на заместителите от синтетичен происход !
46
2
 
28
 
! Отговори
Пр на мвр преди 5 години
Хора стегнете се. В тази статия няма нищо вярно. Журналистиката трябва да се самоубие.
45
4
 
7
 
! Отговори
Сашо Нереза от Шумен преди 5 години
Планът "Ран-Ът-Кьоравия" в действие!До ктде ни докара само алчността на ДрагалЪвския Ай дук !?Анатема,Ай дуко и нвка бъде до девето, семето ти прокълнато и проклето!!!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52 МаркотикТи май си привърженик на твърдата дро га , а?
43
8
 
13
 
! Отговори
Маркотик преди 5 години
"Криминалисти казват, че всеки, който пуши трева, е склонен да я продава."????????????????? хахахахахаххахахахахаах по-тъпо нещо не успяха да измилят.Това значи ли че всеки който пие алкохол е склонен да го продава. с всеки изминал ден този сайт става все по ***....
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уф, де да можеше всичкото ни пишман политик да се предозира и да получи необратима Амнезия...Еех, мечти, мечти...
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кедросистемата ни куца . когато хванат някой с наркотик веднага по бързата процедура 15 години пандиз без право на обжалване .да видите за две години как никой никога нема да пипне наркотик като знае че 15 ка веднага му е сигурна ......коя е тая "система" ? тия дето сега саздават тоя хаос, дефакто са най-големите привърженици на "реда"... реда който вече не могат да управляват "по старому"!
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Аман от тревомани, тревата те прави безволеви и безхарактерен...тревата те прави ... зависим !а зависимият е удобен и "готов на всичко" , лесен за управление , лесен и за манипулация. с една дума - кукла на конци!а куклите вече свършиха и това е "голям проблем" за не#кои "хора" и за схемата "понци".песента на пинкфлойд от зората на "демокрацията" помниш ли я, когато влизат различни, но излизат еднакви човечета от месомелачката. ами нищо не се променило от тая песен до ден днешен!
39
12
 
10
 
! Отговори
кедро преди 5 години
системата ни куца . когато хванат някой с наркотик веднага по бързата процедура 15 години пандиз без право на обжалване .да видите за две години как никой никога нема да пипне наркотик като знае че 15 ка веднага му е сигурна ...
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младежите все по- малко взимат тревица !Защото е трудно и скъпо !Те пият алкохол и като се напият взимат две линии *** или други стимуланти и продължават да се наливат !Това води до инсулти на 25 години и проблеми с поведението !Това ви го пиши човек който е преживял всичко това !