"За" и "Против" евтаназията на животни заради чумата

Защо никой не взе мерки навреме, пита бивш зам.-министър
94

Станахме свидетели на масова евтаназия на животни в Странджа. Как чумата стигна до България и успяха ли институциите да реагират адекватно?
Още по темата
"Поредица от грешки доведе до този фарс. Събитията са съмнителни. Има кризисни щабове 20 дни след избухването на заразата. Тепърва ще ограничават движението. Турция отдавна светна – оттам идват болестите. Трябваше да се вземат предварителни мерки. Не може просто да отидеш и да изтребваш животни. БАБХ не са си свършили работата", подчерта бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че обезщетението за убития добитък ще дойде много след като собствениците на животни са тотално вън от бранша.

"Когато институциите не дават нужна информация, хората стават жертва на теории на конспирацията. Едно от първите задължения на институциите е да дават навременна и точна информация. Някой трябваше да обясни на тези хора какво се случва. Липсва разбиране, че това са хора. Администрацията е наш подчинен. Ние не сме феодални селяни. Институциите и властта трябва да комуникират с нас", обясни PR експертът Любомир Аламанов.

Бившият зам.-министър Гечев добави пред Bulgaria ON AIR, че унищожаването на животните е най-лесният, най-бързият и най-евтиният вариант за управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните са внесени нелегално!!!.Това WCимеонов ли ти го каза?Не му вярвай.
40
2
 
11
 
! Отговори
Д0 31 преди 5 години
"Карантината продължава 40 дни !" Съобщиха, че карантината трае 3 години. Ако животните се ваксинират с жива ваксина за африканска чу.***, то те директно се разболяват - карантината пак е 3 години. Инкубационният период на вида, който са открили е по-дълъг и отначало не се виждат никакви признаци на заболяването. Това е коварното.При всички положения те ще се натръшкат сами много по-рано. Тази болест за първи път се появява в Европа и не я сравнявайте с нито една от познатите ви болести.
39
12
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Смърт на болните и заподозрени животни. Това е оправията!
38
3
 
20
 
! Отговори
Миро мършата преди 5 години
Имам тука малко 20 годишно залежало месо от бизони от Аржентина ще ми ядете агнешко, аз туй месо ко да го правя ще ядете квото ви докaрат в магазина нашите бизнесмени.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ти каза, че хепатит, шарка и грип не се лекуват?.А аз къде казвам, че не се лекуват?
36
6
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Ти изкукала облъчена гербврска калинко! Хвани се за палците и марш при твоя вожд баба боца!
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАРАЗЕНОТО МЕСО КАТО МИНЕ ПРЕЗ ОГЪН НИЩО МУ НЯМА.
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Най-важното А ПРИ МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ, САМО ОВЦЕТЕ БЯХА НАД 8 ОО ООО .
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 80 години Тодор Живков направи сума програми за заселване на Странджа Сакар с хора! Сега умишлено тези хора се принуждават да се връщат в градовете. Защо, защо? Защо всички трябва да се върнат в София? Това град - държава ли ще става?! Мутрооооо мриии! Новото ти внуче се ражда на скръбта на хората! Не мисли, че клетвите на тези хора ще те подминат! Ти вече си купувай 2х2! Дойде времето ВИ
32
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Най-важното НАЙ ВАЖНОТО Е ,ЧЕ НЯМА ОГНИЩА НА ЧУМА .ЧУМАТА Е ГЕРБ!
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше коментар в други медии, че масово се избиват животни `за всеки случай`, но запознати казват, че при огледа на евтанизираните животни, липсват признаците на тази болест.Нарочно го направиха.Не знам каква им е делаверата на ГЕРБ, НО ТОВА Е ЕДНА ОГРОМНА ПРОВОКАЦИЯ.
30
10
 
9
 
! Отговори
Най-важното преди 5 години
Най-важното е, че трябва огнищата на чу.*** да се премахнат възможно най-бързо, за да не плъзнат заразено месо, мляко и други продукти из търговската мрежа. Ето това е страшно! Ако това се случи, ще ядем само вносни продукти. Ама се вижда, че съпротивата на червените, се прави нарочно, от омраза към българите. Всичките им прояви са безумно двуличие. В момента животните са 1 млн. и 300 хиляди, а са евтаназирали едва 4000. Това е капка в морето, спрямо опасността от това да пламне цяла България.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 15Ти пък хептен си изтрещял! Карантината продължава 40 дни !
28
20
 
10
 
! Отговори
И пак казвам преди 5 години
Не може една изкукуригала баба Корни да подлага на геноцид цяла България! Досега си мислех, че кара тежък климактериум и затова е толкова смахната. Вече виждам, че тя иска да унищожи тотално животновъдството у нас. Не може на базата на съществуващите 1 300 000 здрави животни, тя да се съпротивлява на евтаназирането на 4000 болни. Даже 1 животно да е болно в едно стадо, то вече всички останали са преносители на заразата. За да натрупа точки пред електората, вече и тя е преносител на заразата.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МАЛКО ПОДРОБНОСТИ: ОЩЕ ПО -МАЛКА ПОДРОБНОСТ -ИЗБИВАТ СЕ КЛИНИЧНО ЗДРАВИ ЖИВОТНИ . МАСОВА СЕЧ. УМИШЛЕНА .СИРЕЧ-ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА .
26
4
 
7
 
! Отговори
Пожарникаря преди 5 години
До: "Бесен съм"Със сигурност *** не ти е тесен.Не знаеш какви небивалици си написал, но това е нормално за *** на Огнебореца🤮
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ти каза, че хепатит, шарка и грип не се лекуват?Хепатитът е по-сложен, но и той се лекува. За шарката и грипа е смешно да се говори.Някога, когато в къща се откриеше болно дете го пращаха от училище веднага в къщи, а на вратата слагаха бележка, да няма контакти с него.Днес сме разграден двор и никой не спазва никакви предписания.Болните животни можеха де се излекуват, стига държавата да беше помогнала.Но това не е държава, а мащеха.
24
0
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Така де, то и емигтчрантите праща нелегално и организирано
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е хляб и зрелища! В момента герб подготвят тотална далавера и това е за да отклоняват вниманието! Има страшно нещо!
22
0
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
"Сега прати чумави овци, за да спаси овцевъдите си!" Животните са внесени нелегално!!!

Спонсорирани публикации