Приютът на отец Иван без ток, децата – в палатки!

Дългът към енергото е 10 500 лв., за стоки - 16 бона
36
Приютът на отец Иван без ток, децата – в палатки!
Снимка: Булфото, архив

Спряха тока в приюта на отец Иван заради дългове. Заради това около 70 деца от различни възрасти са изведени на палатка.

Ще останат там, докато времето е хубаво. Устроили са са и баня, разчитат на мляко от няколкото животни, които имат.

Още по темата

Общо 10 500 лв. е сметката за ток. Отделно приютът има и 15-16 хил. лв. дълг към доставчик на стоки.

"Нищо не произвеждаме, така че не можем сами да се справим, съществуваме като дом благодарение на дарителите. Досега не съм оставал длъжник на никого, няма да го допусна и занапред, но намалява и храната. Ориз, леща, макарони - това е останало от запасите ни, дори боб вече няма", каза отец Иван пред Нова тв.

Не за първи път приютът в Нови хан остава на тъмно. През декември миналата година токът в приюта отново беше спрян и то пак заради дългове към енергото.

И тогава, както и сега, парите не достигаха за елементарните нужди на приюта.

Под закрилата на отец Иван в светата обител винаги живеят стотици нуждаещите се. Сред тях са и доста деца, майки с бебета, бременни.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът е много по-дълбок, държавата не хае за децата раждащи деца, завъртайки още по в тинята колелото на неграмотността. *** които едно изречение не могат да кажат. Като добавим тежката икономическа обстановка и абсурдно ниските доходи, безхаберието на държавата относно коректността на тр. отношения, какво да е? Постоянно изземваме функцията на държавата с ДМС, Българската Коледа. Докога? Рибата се вмирива от към главата.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бракува се огромно количество неизползвана храна от хипермаркетите. Тези от които зависи , да се размърдат и да съставят правила за използването й , а не хората да гладуват.
31
2
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 3 месеца
"Сития на гладния не вярва,в провинцията е мизерия и няма работа - факт"
А бе така е,ама не си съвсем прав.София е съвсем наблизо и може да си намерят работа.Много хора пътуват всеки ден,за да си изкарат хляба, и то на по-големи разстояния.
Освен това какво им пречи да си произвеждат част от храната? Сумати народ са,могат да копат доста декари.
Аз по-прост ли съм като си копам градината а не рева за помощи ?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези стотици нуждаещи се, не могат ли да се вземат в ръце и да допринесат с нещо, вместо да чакат някой да им решава проблемите?
Знам, че повечето са от оня етнос, който счита работата за "гаджа" - мръсно и лошо нещо, което е срамно за тях, които се изживяват като тарикати.
Обаче има смисъл и Отеца да ги вкара в пътя все пак, да си изкарват поне част от прехраната.
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Нищо не произвеждаме, така че не можем сами да се справим, съществуваме като дом благодарение на дарителите“. Ми като нищо не произвеждате, много хора сте, вземете една нива и си засейте картофи, боб, домати, краставици... Колко работна ръка има покрай теб. Пък продайте нещо, хората ще ви го купят като знаят, че е за благотворителност. Но що ли трябва да работите нещо, така е по-лесно!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дядо поп пак реве за пари! Много ми става съмнителен вече!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поинтересувайте се какво е казал за приюта на отец Иван, дядо Добри - светеца от Байлово пък тогава си чешете езиците.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даваите и на мен и аз ще събера нуждаещи се и ще строиме сгради и ще гледаме животни и ако давате достатачно ще стане селце
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова се радвам, че и ам жилище в чужбина и ще имам къде да живея, когато тази държава се срине под тежестта на собствената си простотия и непукизъм...
24
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сития на гладния не вярва,в провинцията е мизерия и няма работа - факт,има гладуващи хора,а такива злобни,гадни коментари,пожелавам на тези,които са писали тези коментари,поколението им да живее в такъв беден приют!
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извинявам се, ама отчето ги събира от кол и въже, после вика - "Дайте, да дадем", а накрая се изживява като светец...

И аз мога така - дайте ми на мене, аз ще разпределя на нуждаещите се. Все ще намеря нуждаещи се, все някак ще разпределя. Нали, малко и за мене. Пък после ме канонизирайте.
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този е открил един чисто незаконен приют. По всички закони на строителството постройките, които е изградил или преустроил в своеобразно общежитие трябва да се съборят. Не случайно преди време една от постройките изгоря-те не отговарят на никакви стандарти. И вместо държавата да го погне, му позволяват да събира дарения и да не се отчита за тях. Не знам дали живущите там са наистина бездомни , но даже и да са това не моге да стане в една нармална държава-църковни имоти да стават коптори. Срам.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе защо плащат на приемните родители,които са в много случаи Ц и г а н и,а за тези деца или отеца не плащат суми за отглеждане,грижа и разходи?Къде е справедливостта?Защо да умират и гладуват тези деца?Къде са социалните,за да му предоставят полагащите му се средства за отглеждане на деца от приемен родител?
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма лошо да приютява и да помага на закъсали,ама да не създава тунеядци.Децата са там като в общежитие - има кой да ги гледа.Нека не иска помощи а да потърси фирми да вземат на работа майките а през ваканциите и децата,та да издържат приюта.Могат и стопанство да си направят,да гледат животни и да отглеждат зеленчуци.А сега кво - прибрал калпазани да ги храни. Е няма да помогна. Моето дете съм го пратил да работи лятото,а аз да хрантутя калпазани-
19
15
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 месеца
Прочетох коментарите, голяма част от тях за мое съжаление не водят към добро. Човекът е решил да отдаде живота си в помощ на другите, никого не задължава и все пак има недобри мнения. Ако беше публичен дом, както някой пише едва ли щяха да остават без ток. Това, което отглеждаме в сърцето си е по наша собствена воля и никой не може да ни го отнеме. Нека се опитаме да сме по-добри и пазим сърцата си чисти. Прекалено дълго се опитват да ни делят на всякакви и ни разединяват. Не е нужно да им доста
18
4
 
17
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 3 месеца
За този измамник не давам и стотинка.Преди 2г. напълних багажника с пакетирани продукти след апел от този хитрец.В домът бяха хора които видно разполагат с пари,работят в София и тук да не плащат квартира,храна и разходи .С дарените продукти купува имоти и определено не са малко.Ако ще се прави на социални служби държавата да му отпусне бюджет и да се отчита за разходите.Чист измамник....
17
8
 
15
 
! Отговори
**** преди 3 месеца
Този до кога си мисли така да я кара,само да реве и да чака да му помагат,ами като нямаш самият ти средства да ги издържаш,няма да приемаш никой.Кой го интересува и е длъжен да издържа някакви непознати хора,които не правят опит да вземат живота си в собствените си ръце,а да чакат на милостиня.Почти всички са здрави и прави хора,нека си търсят работа,а не да чакат на готово защото на нормалните хора им писна от този,и от тях.В България има много по зле живеещи от тези,но се борят хората!
16
7
 
7
 
! Отговори
Reader преди 3 месеца
Да спират тока на приюта, а хилядите ***, които изобщо не плащат и крадат яко - да имат ток...》:(
15
7
 
16
 
! Отговори
брат Иларион преди 3 месеца
Да опънат палатките пред двореца на Драгалъвския.....Той да им осигури поне един път храна от откраднатите ни пари.
14
4
 
10
 
! Отговори
маке преди 3 месеца
и я не моем си платим токо тоя месец сичко изкръках ора помагайте кой по 100 кой по 200лв сичко приемам не е срамно да си беден