Гавра на Централни гробища: Поругаха Стамболов и Каблешков!

Откраднат е бронзовият бюст на големия държавник
Обновена: 18 юли 2018 17:09 | 18 юли 2018 14:00,
122
Гавра на Централни гробища: Поругаха Стамболов и Каблешков!
Снимка: архив "Булфото"

Цинична гавра е била извършена с гробовете на големите българи Стефан Стамболов и на Тодор Каблешков. За наглото посегателство сигнализираха от ВМРО, които са били сезирани от свои поддръжници.

Бандити са разбили паметника на великия български държавник Стефан Стамболов и са откраднали бронзовия бюст. Оказва се, че и гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посегателството, би тревога общинският съветник на воеводите в София Карлос Контрера.

Според него има сериозен проблем в сигурността на гробищните паркове въпреки положените за това усилия.

"Директно заявявам, че случилото е недопустимо и имаме колосален провал на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в района му), както и на охранителната фирма. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има охрана", обяви възмутен Контрера, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Той попита задочно полицейските патрули какво правят и къде са, когато вандали вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк.

"За мен това е тотална издънка и на охранителна полиция към Второ районно управление, и на частните охранители. Въобще за какво са там и какъв е ефектът от дейността им. Като гледам резултатите, мога да кажа, че имитират дейност", коментира още общинарят.

Той смята, че полицейските патрули не се справят с вихрещите се по софийските гробища цигански банди. Въпреки отчитането на много дейности, мероприятия и спецоперации, известните на полицията тартори и подчинените им продължавали да върлуват в гробищните паркове.

Според Контрера най-много са проблемите на Централни гробища, където безчинствали 40-50 души, известни на полицейските патрули. Те от години чупят паметници и мамели опечалени да поправят паметник, който сами преди това са счупили. Измамите достигали до десетки хиляди левове.

Карлос Контрера е категоричен, че основната вина за тази ситуация пада върху лошата организация на полицейската охрана.

"Знае се, че районът е рисков, но какво като го знаят, патрулите минават и заминават. Частната охранителна фирма също не се справя", отсече още Контрера.

ВМРО настояват да се засили охраната, да се проведе разследване кой не си е свършил работата и да има наказани и уволнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За фуража и за Живота сте прав. Другото,не.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво на вмро! тъкмо помислих, че е поредното заобикаляне на истината с думи като 'вандали', 'злосторници', но този Контрера го е казал без заобикалки - вилнеещи *** банди. сега пак ще наскачат бхк и подобни пл*ужеци да обясняват, че *** искали да си украсят незаконните къщи.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти никаква истина в твърдението ви.
42
3
 
1
 
! Отговори
истината преди 5 години
До АнонименСтамболов неутрализира дългогодишното руско влияние у нас!Слушал съм нещо, че е снабдявал с фураж руската конница и е кръчмарски синВерно е че Каблешков си дава живота, но той избързва с обявяването на въстанието!
41
0
 
9
 
! Отговори
До Барселона преди 5 години
Плочите и металните бюстове не им пречат. За да ги продадат като "джилязу", те крадат бюстовете и други метални вещи.Чупят плочи и паметници, за да си предложат услугите да ги поправят. Неколкократно ми се е случвало, щом сляза от колата и тръгна към гроба на близките си, към мен вече да подтичва ром и да предлага да поправи щетата, която аз още дори не съм видяла. Значи запомнят кой ходи на често посещаваните гробове и дежурят наоколо, за да предлагат услугите си, след като са повредили нещо.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"откраднали бронзовия бюст" Те берат, яко берат!
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 и тези 7 които не правят разлика между отделна дума и идея изказана в изречение Вашето незнание е плод на забраната на телесните наказания в Училище!
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkПри лошия камунизъм предварително и безпричинно ходихме в тухларната!Мнозина от арестантите бяха изкупителни жертви на партийни величия срещу работа и пари след освобождаването им! Днес затворите са Търговски дружества! Пазарят се!
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плюйте по Стамболов. Всеки българин трябва да се гордее с името му. Тук няма място за политика. Той, един Путин, издигна Родината си до ранг на Държава!
36
0
 
4
 
! Отговори
гяур преди 5 години
Султана е предлагал на Стамболов везир да го прави и му е подарявал погранични земи!
35
8
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Нали искахте демокрация, на ви демокрация. При "лошия" комунизъм никой дори нямаше да си помисли да направи подобно нещо, защото после щеше да работи в тухларната докато ме се завие свят.
34
1
 
1
 
! Отговори
зле преди 5 години
До Анонимендо 37-не е от хубаво!
33
0
 
1
 
! Отговори
покаяние преди 5 години
До АнонименСтамболов го отчита като грешка идването на Фердинанд!
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Много си зле, брате!
31
0
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа преди 5 години
-съвременна демократична България!-на някому *** вижда
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стамболов е бил корумпиран и тюркофил. Предава бг и при назначаването на фердинанд за принц. Стамболов: Ако Ботев беше доживял до свободата, щеше да се наложи да го обесим! Стамболов е един предател.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДумите били свободни??!?!?!?!?!Я да кажа тогава "Тодор Живков е диктатор, убиец и провален лидер" да видим как ще свърша?Галф-он!
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Нищо вярно. Ходи в САЩ да видиш колко думи са забранени. При комунизма се забраняваха идеите. Думите бяха свободни.
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в България не е демокрация, а комунизъм.В демократичните държави законът важи за всички, не се цензурират думи в сайтове, не са безнаказани престъпниците, заплатите са високи, отношението към хората е добро, медиите не са червени, няма цензура, всеки може да каже какво мисли, няма *** без билет в градският транспорт.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Васил Илиев нали му охраняват гроба!На Стефан Стамболов и на Тодор Каблешков няма нужда...Все пак баце ви от Банкя е не е бил приятел със Стамболов...