Иван и Гергана: От луда любов в нета, до кошмар с побоища

Със случая се е заела фондация "Джендър алтернативи"
18 юли 2018 08:50, Петя Славова
140
Иван и Гергана: От луда любов в нета, до кошмар с побоища
Снимка: Flickr

Изпепеляваща любов, започнала със сайт за запознанства и църковен брак, приключи с побоища, полиция и съд. Историята е на Иван Димов и Гергана Стоянова от Пловдив, а със случая им са се заели специалистите от фондация "Джендър алтернативи".

Срещу насилника вече имало издадена ограничителна заповед и той нямал правото да доближава бившата си половинка, съобщи Рада Еленкова- Рашева от фондацията.

Жертвата на 52 години се запознала с партньора си половин година по-рано в сайт за запознанства. Мъжът бил с цели 10 години по-млад от нея, но искрата между двамата пламнала. Започнали да си пишат в продължение на 3 месеца, след което заживели заедно. Иван запознал Гергана с родителите си и няколко месеца по-късно двамата сключили църковен брак.

Още по темата

През краткото време, в което живеели заедно, жената давала парите за храната и ги издържала. Не след дълго обаче тя разбрала, че Иван е бил осъждан, като наказанието му е било "пробация". Това се случило, защото след брака им мъжът започнал да й крещи и да показва агресия.

В същото време, когато я водел при родителите си, той бил кротък и не си позволявал избухвания. Но пък баща му започнал да я напада словесно, като й казва, че тя му била отнела сина. Вместо да я защити, Иван също се настроил срещу нея.

Когато били сами в дома си, той си намирал причини да се скара с нея и да я бие. Мъжът започнал да пие всяка вечер и да шофира пиян. Гергана се опитвала да го спира, но вместо благодарност, получила юмруци.

В една зимна вечер при поредния скандал я хванал, съборил я на леглото, където я притискал силно надолу в областта на гърдите. На другия ден Гергана била в синини, а насилникът й се извинил и обещал повече да не прави така.

Месец след този инцидент отишли при родителите му в село до Пловдив. Гергана си взела отпуск, за да отиде там да им помага. Пред нея обаче Иван започнал да флиртува с друга жена, поради което на връщане той и Гергана се скарали. Започнали да спят в отделни стаи, но и това не предотвратило агресията.

Иван се напивал, влизал в спалнята й, хващал я и я блъскал в земята, след което й удрял главата в печката. Всичко било в кръв, но това не спряло насилника. Той започнал по цели нощи да си пише с други жени в нета и да тормози непрекъснато Гергана.

Стигнало се до там, че той се опитал да счупи пръстите на едната й ръка, да извива китката й. Излизал навън, напивал се, а когато се приберял посред нощ, я хващал за гушата и почвал да я души, разказва зловещата история "Монитор".

В поредната безсънна нощ, когато Иван отново е пиян, й крещял за климатика. Искал да го сваля от стената, защото той бил дал пари за инвертора. Тя станала и отишла до банята, а Иван вървял след нея, хванал я и я блъснал в стената. Когато Гергана влязла в банята, той я заключил вътре. Жената се развикала за помощ и съседи се обадили в полицията.

Полицаите насочили жертвата към Консултативния център за превенция на домашното насилие на фондация "Джендър алтернативи" – гр. Пловдив, откъдето й оказват психологическа и юридическа помощ.


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Тя и т(.)уй преди 5 месеца
Мисля, все още се намират кибрити, ако не и запалка ще свърши работа.
"Пламенна любов"
127
1
 
3
 
! Отговори
Aно преди 5 месеца
Имам едно малко брадва с него спя!!!
126
7
 
11
 
! Отговори
Киро Борча преди 5 месеца
Тоя си е *** щом е тръгнал с 10 год по-голяма от него.нема коя да му върже на тоз ***
125
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Народен съд за тия, живи ще ви закопаем ей
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Адв. Милен Нейков е юрист с повече от 17 години професионален опит, 13 от които в областта на защита на човешките права на жените.
Яница Стоилова е завършилa право през 2006 г. и психология през 2011г. Понастоящем е психолог във ФДА.
Адв. Жанета Борисова е юрист с 14 години професионален опит, от които шест в областта на защита на човешките права на жените.
Адв. Веселин Ковачев има 12 години професионален опит, от които 6 в областта на защита на човешките права на жените.

Адв. Мариана Кавар
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Адв. Милена Кадиева е изпълнителен директор на ФДА. Тя има над 12 години професионален опит, от които 10 в областта на защита на човешките права на жените.

Адв. Татяна Рискова е юрист с 13 години професионален опит, 10 от които в областта на защита на човешките права на жените. Тя е член на управителния съвет на ФДА.

Рада Еленкова е филолог с 8 години опит в управлението на проекти, свързани със овластяването на жени и момичета и насърчаване правата на човека. Тя е член на управителния съвет на ФДА и координира дейността на организацията.

Адв. Милен Нейков е юрист с повече от 17 годи
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледам екипа на тия алтернативи, ми че той е пълен с бездарни адвокати, крънкащи някой лев
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако е истинска тази история - съжалявам за нанесения физически и психически тормоз. Само дето не ми стана ясно защо тази жена, която няма брак и нямат деца с този мъж - насилник ,защо след като е разбрала, че този същият е осъждан не си е събрала партакешите и не се е изнесла навреме?! Разбрала че е съден, но не е подавала жалба в полиция,прокуратура. Освен това полицията няма право да я насочва към джендър - организации, а да подава жалба в полиция, прокуратура. Нещо не е истинско .
120
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако хората имат малко повече акъл, само като чуят името на фондацията " джендър алтернативи " ще бягат с двеста.
119
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Мила селска картинка.
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"джендър алтернативи" всичко е ясно, а дали тази сълзлива история е въобще вярна
117
2
 
24
 
! Отговори
мислещ преди 5 месеца
Аха - лек намек колко е полезна джендър конвенцията къде ни пробутват.Няма нужда от нея - има си закон за домашното насилие и той следва да се прилага срещу насилниците.Полицията и съдилищата да си влязат в ролята и да си изпълняват задълженията.
116
6
 
22
 
! Отговори
133 преди 5 месеца
Тия за боядисани врабчета ли ни вземат, кой нормален човек ще търпи да го размазват от бой. Ако това е вярно, а съм сигурен, че не е, тая или е луда или е мазохист, няма нормален човек да търпи подобни извращения.
115
6
 
1
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 месеца
на 16 000 км от събитието съм, точно от другата страна на Планетата! Цяла Планета разтояние
114
4
 
32
 
! Отговори
ivailo преди 5 месеца
Поредната статия , имаща за цел да внуши колко нужна е Истанбулската Конвенция...
113
3
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 месеца
нормално...
112
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Каква драма ...
111
19
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 месеца
Ха-ха-ха-ха-ха :))) Прочетох отговорите на моите писания, разбира се, писани от социалисти пенсионери и стигнах до извода, че тук пишем само финансово независими и богати хора като мен и пенсионери, дето нямат друга работа. Аз също не работя де, ама защото имам кинти. Обаче след малко се къпя, обличам и отивам при моята любима прoстиtутка и оставям полето за изява тук на вас, другаре :))))
110
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джендър алтернативи= нетрадиционен пол

Изро///дии , има само два пола -мъжки и женски !

Тоя сигурно я е пребил защото е била за конвенцията подписана в Истанбул.
109
1
 
5
 
! Отговори
До Гошу преди 5 месеца
Ето още една статия:

Само НПО ще разпределят държавни пари за граждански инициативи