София прайд към БСП: Приемете Истанбулската конвенция!

Питат защо се отдалечават от лявата позиция по въпроса
20 юли 2018 18:43, Боряна Павлова
302
София прайд към БСП: Приемете Истанбулската конвенция!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Организационният комитет на София Прайд посреща с разочарование твърдата позиция на БСП по отношение на Истанбулската конвенция – позиция, оформена под влиянието на агресивната медийна кампания срещу ратификацията, основана на неистини и спекулираща със страховете на хората, зоват от комитета в писмо, изпратено до Dnes.bg.

От там се чудят защо БСП, като социалистическа партия, "се отдалечи от лявата позиция по въпроса с Истанбулската конвенция".

Още по темата

"Лявото със сигурност не може да бъде позиция, която допуска такъв национализъм и социален консерватизъм, какъвто БСП излъчва от 49-ия си конгрес насам. Лявото е перспектива, която винаги се занимава с неравенствата и която изхожда от интересите на потиснатите и маргинализираните групи", изтъкват организаторите на София Прайд.

Те смятат, че позицията на БСП е единствено в услуга на статуквото, което търси да запази порочните неравенства в обществото.

"Поведението на БСП не просто срива международната ѝ репутация и репутацията на България, която остана единствената държава на Балканския полуостров, нератифицирала Истанбулската конвенция, но руши дългогодишни постижения на партията в сферата на защитата на жените жертви на насилие и я превръща в един от най-влиятелните пропагандатори на хомофобия и трансфобия в българския парламент", настояват от НПО-то.

Организационният комитет отправя призив към членовете на партийните органи на БСП да се върнат към основите, залегнали в устава на партията, и изразява надежда, че ще преосмислят сериозно ксенофобията, хомофобията и трансфобията, които оформят лицето на БСП днес, в посока към сътрудничество и диалог с общностите, които в момента са мишени на тази враждебна политическа линия.


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
3
 
3
 
! Отговори
Краснъй гей-чекист преди 7 месеца
БСП е нашата единствена надежда,
БСП е нашата несбъдната мечта!
Красната ни армия зад него ни поглежда,
и ни обещава рой грабежи на света!
213
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България винаги си е била изостанала в развитието си благодарение на бсп
212
5
 
30
 
! Отговори
Браво БСП преди 7 месеца
Само БСП се противопостави на геейове и джендъри
Браво!
Добра заявка за изборите
211
2
 
24
 
! Отговори
extremist преди 7 месеца
АЗ СЪМ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ И НИЩО ДРУГО НЕ ПОДКРЕПЯМ В ИНСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
210
10
 
3
 
! Отговори
Е преди 7 месеца
София Прайд и БСП-ръка за ръка.За разбирателство и прогрес!
209
3
 
28
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Какъв прайд сте бе? Сбирщина меки китки!
208
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рано или късно тия извратени джендъри ще гризнат дървото,откъм дебелия край.
207
7
 
25
 
! Отговори
Морски преди 7 месеца
Няма ли кой да отстреля нашия премиер и да се приключи с тия извращения.
206
1
 
8
 
! Отговори
страшничко е! преди 7 месеца
До Тралала - Честит СПИН!
205
2
 
18
 
! Отговори
111 преди 7 месеца
Зора е веднаж да ги почнат с дебелия край на дървото!И това ще е добре,тия простотии вече не се траят!Лошото е,че веднаж тръгне ли спиране няма!Ама тия са такива и-ди-оти,че дори не ги и съжалявам!
204
3
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Извратеняци, БСП няма да ви помогне! Не си играйте с търпението на нормалните хора!
203
1
 
11
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 7 месеца
До Тралала//Ами браво,следващия път почнете с лява ръка и след това с дясна и предполагам,че ще ви се привидят травестити от цяла Южна Америка
202
3
 
48
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
джендърите се гаврят с толерантността и търпението на хората, които също имат права и в пъти повече задълженя от тази асоциална, минимална прослойка от населението, която е подстрекавана с парите на нпо. джендъри, не може да cеpете в уститe на хората и да искате от тях да бъдат толерантни към вас и ще ядете големи шамари. при това напълно заслужено. и върнете дъгата на децата, дангалаци сбъpкани!
201
27
 
2
 
! Отговори
Тралала преди 7 месеца
преди няколко седмцици за първи път направих тройка с травестити, момичета бяха от бразилия и венецуела, беше най страхотното секс преживяване, невероятно , скъсаха ме!
200
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мошеничество е да пробутваш джендер идеологията пририта зад борбата срещу насилието над жени. Двете теми не трябва да се свързват и БСП са прави!! Махаме джендъриите и сме решително против насилието над жените!
199
3
 
28
 
! Отговори
Марги преди 7 месеца
ЛЯВОлибералната идеология защитава малцинствени групи, това важи и за социалистите!(диктатура на пролетариата) Десните консервативни възгледи, се борят за правата и свободата на отделния човек. И никой да не може да черпи привилегии на основата на религиозна, расова и полова принадлежност!(каквото искат гейовете)Тук БСП се явява консерватор, по причина, че избирателите ще ги пометат.
198
1
 
51
 
! Отговори
Waffen SS преди 7 месеца
Едно не разбирам ,защо пе-де-рас-тите искат всички да ги знаят ,че са такива.Според мен не е повод за гордост,а на всичкото отгоре да го манифестират.Да си бъдат едни тихи ,скромни пе-де-рас-ти и да не дотягат на нормалните хора със своите претенции.Много пари получиха от "Америка за България",от Държавния департамент,от Сорос ,усладиха им се,а сега трябва да ги оправдаят
197
1
 
35
 
! Отговори
ани преди 7 месеца
Защо тези се опитват да защитят ИК? Нали тя е за защита правата на жените. Тези бо...ци, какво общо
имат с това? М?
196
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Относно отбора по футбол на Франция.
Виж карикатурата в Чарли ебдо!
Не е ли тя ярък пример за ксенофобия и неприкрит расизъм?
Защо критикувате само бсп-то, София Прайд?
195
7
 
14
 
! Отговори
Енгелс преди 7 месеца
За в бъдеще не се предвиждат различни раси и нации и се върви към модифициране на една обща, смесена, световна, биологически и генно детерминирана популация! Първообраз на това е отборът по футбол на Франция! Наред с това, подобен процес се предвижда за отделния индивид! Вече няма да има мъж - жена, любовни страдания, ревности и предизвикани от тях убийства и самоубийства! Всеки ще си избира днес какъв ще е, ще такова, ще го таковат или сам себе си ще опложда и ражда каквото си пожелае!