Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!

Предложението е на Пътна полиция, трябва да получи одобрението на МС и НС
22 юли 2018 10:00,
84
Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!
Снимка: архив "Булфото"

Пътна полиция предлага нови наказания за нарушителите на пътя. Този път те не са свързани с увеличение на глобите или отнемане на права, а с полагане на общественополезен труд.

Опасните шофьори ще бъдат задължавани да са санитари в болници и рехабилитационни центрове, където се лекуват деца, пострадали от катастрофи.

Още по темата

Това е препоръка в последния доклад на Пътна полиция и е първото подобно предложение от държавна институция, пише "24 часа".

За да може тази идея да стане правило, тя трябва да получи подкрепа от Министерския съвет, а след това депутатите да променят Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

Ако предложението получи зелена светлина от всички институции, нарушителите на пътя ще бъдат принудени да се срещат очи в очи със страданинето на хората, пострадали при катастрофи. Идеята за подобни мерки е лансирана за първи път от покойния шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

"Броят на загиналите деца като пътници е 75% от всички. Това показва занижена култура на поведение на водачите, в чиито автомобили пътуват деца, а така също и на водачите като цяло, тъй като не във всички случаи вината за катастрофата е на водача, с когото пътува детето”, аргументират се авторите на доклада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понятието джигит включва ли и шофьорите на камиони и автобуси които засичат изпреварващите ги леки коли на магистрала? Защото тази група водачи извърши най-много убийства в последните 5 години!
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не *** трябва наистина яки глоби и без книжка докато не я плати. Хванат ли го да кара без книжка година затвор.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките тези от 80-те процента, които подкрепяте идеите на КАТ за нови и по-високи наказания, изобщо не си давате сметка, че тези наказания не се прилагат и вашите щения са напълно безсмислени.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, стига сте писали ГЛУПОСТИ, това няма да стане никога. Времето е доказало,че нищо не се прави по въпроса само си чешат езика.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последните години КАТ санкционира за едно на всеки сто хиляди нарушения и то обикновено след катастрофа и обикновено най-примерните шофьори. Казано по друг начин джигитите никой не ги санкционира. Ще стане ли един примерен шофьор още по-оримерен, ако КАТ го санкционира, а хилядите шофьори около него с много повече и много по-опасни нарушения. КАТ не ги санкционира.
43
5
 
4
 
! Отговори
zdfb преди 5 години
Добра идея, превантивния ефект ще е доста висок!!
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер, значи ще лежа в болница, защото някой ме е блъснал, и после той ще се грижи за моя живот... Идеята е гениална!!!!!!!!!!
41
3
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
До 38 ГoшуСтава въпрос за наказание, а не да правиш кефа на такива джигитки. Защото колите, които карат не са ги изкарали с реален труд, а с оная си работа. И не си мисли, че е било по любов...
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега по света е познат един единствен начин да не се правят нарушения и престъпления и това е когато хората са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат санкционирани за него, като вида и размера на санкцията са несъществени.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ник'ви санитари! В близост до с.Владая имаше (сега не знам) "прекрасно" предприятие за добив на витошки гранит/сианит и производство на ненадминатите софийски павета. Казваха му "кариерата". Да се възстанови, а КАТ ще осигурява "кариеристи" от тия, дето карат силно по магистралите. Там лесно се придобива квалификация. Пък и паветата вървят за износ. Чиста работа!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята е не само да видят какво са направили, а и че могат да са на мястото на пострадалите
37
1
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Световният опит отдавна е доказал, че високите наказания не спират нарушителите. В България КАТ успешно е промил мозъците на 80-те процента да искат все по-строги наказания, вкл. и затвор за леки нарушения.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако премахнем КАТ, нарушенията и катастрофите ще намалеят няколко пъти, а ако създадем работеща структура за контрол на пътя, нарушенията и катастрофите ще намалеят хиляди пъти.
35
7
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аз предлагам пък друго: сгафилите млади и красиви джигитки с множество нарушения да не ги съдят, а да работят в месеца за ден, два като секс труженички, но без пари. Свинян Дебелян И черепа да пуснат томбола за търкане и който спечели, да може да се възползва от тях, в рамките на работния ден :))))) А, КАТ, какво ще кажете?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, вместо джигити да се разхождат с безброй неплатени глоби, ще свършат някоя полезна работа. И без това няма помощен персонал в болниците. А пък тези, които не им пука и си плащат, да видят, че мъпросът не е само до пари, а и здраве и живот.
33
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Единственият начин за подобряване на културата на пътя е затвор без право на обжалване. Изграждане на спец съд. Кара пиян утре в зандана. Кара с над 30 в населено място утре в зандана и тн
32
6
 
1
 
! Отговори
гого преди 5 години
Страхотна идея!
31
8
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Идеята е супер. За тези, които се притесняват, че вместо да лежат в затвора, ще са в болница, да са спокойни. Първо не става въпрос за тежки престъпления, второ- те пак ще ке прибират в затвора, но вместо да бачкат уредени на лека работа някъде, ще са в болниците, трето- по-леките таказания като изпитателен срок и глоби могат да се заменят с тази мярка или да се прилагат и двете....
30
1
 
10
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Глупости под шипковия храст!
29
5
 
5
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Виж какво психично болните не биват осъждани на ефективни наказания - те се лекуват. А лекарите могат да го сложат да лъска коридори до припадък без въобще да припарва до болните или да сменя *** и да къпе мъртвопияни клошари в токсикологията! Така НЕ психично болните, но с его до небето и мислене "аз съм безсмъртен" ще бъдат много отблизо сблъскани с "прекрасната" действителност в спешното...Като видят и два-три пъти смъртта отблизо, може пък друга песен да запеят.