Мотористи на пътя! Зачестяват ПТП-ата с тях

Лесно е да се намери бърз мотор, но може ли да спира?
15 юли 2018 15:15, Петя Славова
16
Мотористи на пътя! Зачестяват ПТП-ата с тях
Снимка: архив, Булфото

Зачестяват случаите на инциденти с участието на мотори на пътя. Повече от 20 мотористи, пострадали в катастрофи през последните две седмици, са минали само през столичната болница "Пирогов". Лекарите говорят за завишен травматизъм, съобщава Нова тв.

Още по темата

В периода 31 март - 11 юли са станали 123 тежки инцидента с шофьори на превозни средства на две гуми, сочи статистиката на МВР.

През летните месеци има повече тежки пътни инциденти на пътя, тъй като скоростите, които се развиват прем топлото време са по-високи. Мотористите са едни от най-уязвимите участници в движението.

Причина за пътно-транспортните произшествия най-често стават движението с превишена скорост, предприемането на несъобразени маневри, обратните завои, отнемане на предимство и неспазване на дистанция.

Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов призова мотоциклетистите да внимават с какви машини се движат по пътищата.

"Лесно е да си купим мотоциклет, който е много бърз, но е трудно да намерим такъв, който спира добре", коментира Караньотов.

Според него водачите на две гуми не трябва да разчитат напълно и само на шофьорите на леки коли, защото те не са длъжни винаги да пазят мотоциклетистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво според вас тези индивиди си купуват мощни мотори...???Защото ще спазват ограниченията на скоростта ли или правилата за движение...!?Това са хора с минимум гънки на мозъка...
13
2
 
12
 
! Отговори
Истина преди 5 години
като масово не спазват закона за движение по пътищата да умират, ако може по-бързо! изпреварват от ляво от дясно със скорост доста по-висока от позволеното, в града масово карат както им е удобно, мушкат се между колите, аз като мгоа да мина през тях да не би да карам така, не, а за тях може! да започнат масово да ги глобяват, това е!
12
2
 
3
 
! Отговори
фанима бе... преди 5 години
Такива простотии се пишат кога искат да вдигнат още нещо или да ни забият и още едно данъче ,идват и тол такси ....
11
2
 
13
 
! Отговори
Бакалов преди 5 години
До БобиДа, то лятото и аз не съм падал със ските... Странно защо все зимата падам с тях...
10
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Зачестяват лятото.Зимата ще намалеят
9
0
 
15
 
! Отговори
Бакалов преди 5 години
Абе то и аз карам мотор, ама все се мисля за невидим и голям страх има, та не се възприемам за донор. Но тези с пистовите мотори са с единия крак в гробищата...
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече мотористи - повече донори!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам лека кола с 90 коня , а съседа си купи мотор 120 коня. Аз возя още 4 човека а той се вози сам. Е, кой е по-опасен и чие возене е по-изгодно за страната?
6
4
 
45
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
Ей сега ще ревнат в един глас,как не ги пазели другите водачи, как им отнемали предимството и ред глупости. Скъпи мотоциклетисти няма как останалите шофьори да ви пазят след като карате с 200 и над 200 км./ч. Стига сте ревали,а си спазвайте ограниченията,както го правим ние останалите шофьори и нещата ще си дойдат по местата и няма да има толкова катастрофи с участието на мотори.Докато карате като шантави по пътищата така ще *** един след друг. На никого не го пожелавам това,но бъдете разумни.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не могат да карат така ще е.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупостта българска намира вече мотоизмерения.Не си купуват чопъри,а състезателни пистови моториТова не са рокери а ...... с комплекси..Има още много от тях да се пребият,с филмовите им представи за каране на мотор!
3
1
 
26
 
! Отговори
ined преди 5 години
Важното е органите на донорите да могат да се запазят за използване
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мотористите се мислят за безсмъртни и си мислят че са над закона за движение по пътищата, за тях правила не важат, затова стават донори.
1
1
 
50
 
! Отговори
Шофьор на тротинетка преди 5 години
Я елате ги вижте донористите как карат по околовръстното покрай Суходол. Направо по осевата линия при условие, че трафика е кола връз кола и в двете посоки! И няма нито един лентяй от КАТ да им направи акт. Иначе магистрална полиция нон стоп виси на околовръстното срещу Люлин в района на Хоум Макс за да хванат някой баламурник превишил 90 те км. ограничение примерно с 10 км.