Държавата отказа лечение в чужбина на майка с левкемия

Можела да се лекува и у нас, а само германска клиника й дава шанс
Обновена: 27 юли 2018 11:31 | 27 юли 2018 11:30, Камелия Цветанова
27
Държавата отказа лечение в чужбина на майка с левкемия
Снимка: Facebook

Млада майка, болна от левкемия, има нужда от помощ, за да се пребори с тежката диагноза.

Шанс за живота й дава германска клиника, но държавата отказва да финансира скъпоструващата трансплантация в чужбина.

Болестта взима много от Анастасия Арикова. Отнема й всичко, което я прави щастлива. Левкемията остава дълбока рана и у любимия й.

След три месеца чакане Комисията за лечение в чужбина отказва да плати за животоспасяваща трансплантация в Германия. Мотивът - тя може да бъде направена и в България, съобщи Нова тв.

Анастасия разчитала на подкрепа от държавата, сега последната надежда на Анастасия остават хората.

Апел за помощ семейството отправя и от социалната мрежа - на него откликват мнозина. Анастасия е трогната от съпричастността, която проявяват към нея десетки български творци.

Те даряват своите картини, гоблени, ръчно изработени вещи и бижута, за да помогнат на младата майка.

Детската стая на детето й едва побира всички произведения на изкуството, които ще бъдат дарени на благотворителния базар в полза на Анастасия. Онлайн базарът ще се проведе в следващите три дни, а мястото е Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Съседа преди 5 години
В БГ най-добре лекуват здрави пациенти. Болните само внасят в касата и се превръщат в SMS просяци. Здравната каса е за издръжка на некадърни служители и лекари.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека види интервюто на Berg със Seyfried в Ютюб.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Силвана 22Знам и се дразня че е така. Прогониха всичко което беше кадърно. Всичко у нас е преувеличено и фалшиво!
21
4
 
12
 
! Отговори
Силвана преди 5 години
До АнонименНе е вярно че имаме специалисти,нямаме никаква медицина,няма наблюдения на онкоболни,нищо ново не се учи.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснах дмс - пуснете и вие !а иначе "комисията " е за наши хора близки до власта ,тях ги лекуват и тук и в чужбина с Нашите пари ! обикновенния човек е нищо за олигархията -само средство за ограбване!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо в чужбина??! Нали бяхме много напреднали??! И защо отказват лечение на жената??! Нали бяхме много социална държава и сме били постигнали много??!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите ще се съберат, но дали е нужно да се ходи в чужбина , след като и тук се лекува? Не бива да подценяваме българските лекари! Все още имаме изключителни специалисти!
17
1
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
И унас може,ми направете я!
16
8
 
9
 
! Отговори
gost преди 5 години
Държавата трябва да вземе да спре порочната практика на всички гастари да си плащат тук здравните осигуровките и да се лекуват безплатно навън.Работят в чужбина да си плащат по стандарта в държавата, която им дава заплата. Така ще има достатъчно пари да се лекуват всички живеещи в България.
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато същата операция може да се направи и в България и очевидно държавата я поема проблем тук не виждам! Ако тук не можеше и се откаже финансова помощ, за да се отиде другаде. Тогава да.
14
6
 
2
 
! Отговори
уау преди 5 години
*** за цял Афганистан само $500 хил ли, лелеее, аз мислех че повече
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ни - подари на Сирия - 3 500 000$ безвъзмездна помощ....на Афганистан - 500 000$ .... но *** ( без да познават конкретния случай отблизо...за каква точно левкемия...) се лезят по форума..."ТАЯ САМА ДА СИ ГИ ПЛАТИ!" Има наистина нещо много сбъркано в 80те процента!Те сигурно нямат болни - майки, бащи,братя и сестри!*** - нямат нищо против - да работят за 510лв...да взимат 300лв. пенсии... и да дават на афганистанските навлеци в Харманли по 1050лв. месечно на чaлмa!Сакън
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя германската клиника може да си дава шансове колкото си иска, но срещу това даване на шансове повече я интересува да вземе парите.Той и Серджо Маркионе(шефа на Фиат-Крайслер и Ферари) влезе само да му оперират рамото в клиника в Швейцария ама не излезе.
11
7
 
13
 
! Отговори
до т.п преди 5 години
Наистина си такъв!Много и то!Левкемия - викай да не ти се налага!Тогава - друга ще я хъхриш
10
15
 
19
 
! Отговори
т.п. преди 5 години
В този доста сложен Свят би било по лесно ако пишете нещата по разбираем и *** начин.Държавата отказвала? Как отказва? не и разрешава да пътува? конфискували са и паспорта? Не я допускат до болница? Няма лекар? какво?Реалното заглавие е че жената е болна (да не дава господ) и под някакви въздействоя е решила да ходи в някаква клиника някъде си по света и иска някой да и плати за това.Тя една скоро не ходи ли до Бразилия по същата работа? А за М. Горсова колко милиона се дадоха в Израел?
9
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много българи се излекуваха в Израел, Турция и Германия, бог да ги прости.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали ще ремонтират блока на тея от парламента той е по - важен от лечението на децата! тая скапана държава за нищо нестава вече ! засрамете се бе !!!!!!!!
7
8
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Същата тая държава има достатъчно пари да храни например убийци по затворите, вместо да се охарчи с няма и левче за един патрон !!! За "държавата" живота и на най-долния изpод е по-важен от живота на един нормален човек, в случая на една МАЙКА !!! Само заради това дори нормален народ би вдигнал революция.
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът ми си прави такава трансплантация в София, в клиниката по онко-хематология в Дървеница преди години. Всичко мина както трябва. Факт е, че се правят тук и % на успеваемост е еднакъв на този в западните страни, правила съм много детайлни проучвания. Всичките 9 пациенти, които влязоха с мъжа ми за трансплантация са живи до ден днешен. Изборът в случаят е на жената, пожелавам й да намери парите, ако това ще я накара да се чувства спокойна, това е най-важно в борбата с тази болест. Успех!
5
8
 
37
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
За болните хора пари все няма , но важното е , че ще има за нови коли и за нова сграда на дупетатите!