Борисов за хората с увреждания: Става въпрос за много пари!

Желанието му било и трите закона да влязат едновременно, увери той
28 юли 2018 17:20,
118
Борисов за хората с увреждания: Става въпрос за много пари!
Снимка: Facebook

Срещам се и говоря всеки ден. Ще се срещнем и с тях. Това са една част от хората. Други пък имат други изисквания и желания. Това каза премиерът Бойко Борисов в Нови пазар, където министър-председателят присъства на церемония по откриване на обновените административни сгради на полицейския участък и пожарната, предаде "Фокус". 

"Накрая, който каквото и да приказва, става въпрос за много пари. Днес кметът цяла сутрин ме обикаля и ми мрънка за 3 млн. лв. за реката в Нови пазар, защото лятно време миришело. Върви и ми обяснява, че вашата спортна зала също се нуждаела от ремонт. В края на краищата, един бюджет затова се прави в парламента по наше предложение и трябва да обхване цялата част, всяко едно нещо от държавата. Ще се видя с тях, ще преценим. Желанието ми е трите закона, ако могат да влязат заедно, за да видим за колко пари става въпрос", заяви Борисов. 

По думите му става ясно, че наведнъж не могат да се дават. 

"Да направим някакъв план в следващите години. Ако всяко правителство досега си е вършело работата, нямаше да се налага да правим по три сгради наведнъж", посочи той.

Премиерът отбеляза, че за последните години над 20 милиона са влезли в Нови пазар, включително полицията, пожарната, общинска сграда - нещо, което не е било пипано с десетилетия. 

"Сега знам, че се работи по 3-4 проекта. Сега се строи още един гръцки завод, винарната промишленост се развива много добре. До една-две години доста неща още ще се направят. Ако искаме да вдигаме БВП, да върнем хората в България, трябва максимално бързо да развиваме инфраструктурата - това, което правим. В тези пожарни, полицейски управления, общини и блокове живеят и работят българи, когато им създаваш нормални условия за работа - те си идват", подчерта Борисов и продължи: "Кажете ми един град и започвам веднага да ви кажа какво е направено в него - няма значение чий кмет е".

Той уточни, че от Ябланица надолу толкова са напреднали и толкова се строи, че след 3-4 години смята, че ще вържат автомагистрала "Хемус" с Варна. По думите му първата копка може да се очаква в средата на месец август. 

"В средата на август някъде ще я натиснем здраво, защото всичко е готово и тук до Търговище е сравнително по-лесно. Ще напреднат бързо", увери Бойко Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Децата с тежки увреждания са около 30 000"Около колко процента хляб си купуваш в магазина? Или знаят колко точно са или излиза че парите събрани от данъци и програми за хората с увреждания отиват за ОКОЛО там си някакви човека ..ама колко са точно и министъра не знае .Къде отидоха парите? Около някой джоб.
70
3
 
13
 
! Отговори
трябва контрол преди 5 години
Хората с увреждания са скромни и не искат повече от коричка хляб и добра дума.Фалшивите ТЕЛК и докторите барабар със социалните работници са хиените които искат увеличение на бюджета за да има от къде да влачат.Трябва контрол и нещата ще си отидат на място.Като се затегне контрола и социалистите ще завият на умряло.
69
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари има, но воля в управляващите няма. Децата с тежки увреждания са около 30 000. Отделно поне 100 000 са хора в пенсионна възраст, на които незнайно защо се прави трудова експертиза и остават около 550 хиляди души с различна степен на увреждания. Ако на половината се намери работа, на останалите може да се вдигнат двойно помощите. Аз получавам 400 лева пенсия, а внасям около 500 и всеки зает инвалид на практика не тежи на системата. Трябва работодателите да осигурят 5% работни места за нас
68
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Георги Ламбуроввикаш..-"ТОВА Е ПЪТ КЪМ ГРОБА ЗА ВСИЧКИ НИ"...?Предпочиташ "Пътя към гроба" за споменатите 670000....Ти си отличника на гробарите..
67
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Накрая, който каквото и да приказва, става въпрос за много пари" Бойко БорисовДа беше го казал преди 10 години това като се правеше на спасител,ама при такова мислене едва ли щяха да те изберат? Всички вие го правите за пари като про, сти/тутки. Тръ/тло банкянска ,хората свързват двата края той заеми ше взима ,ще ни вкарва в дълг. "Няма пари " как да има ?Вие едната част си я откраднахте от КТБ ,ДРУГОТО ПО ПРОГРАМИ СПЕСТИХТЕ и накрая народа плаща лихвите с десетилетия напред (защото държавите със заем не плащат заема а само лихвата и така до безкрай )
66
3
 
23
 
! Отговори
christo_m преди 5 години
Т.н. министър председател Бойко Методиев Борисов и кликата му така и не разбра, че майките на деца с увреждания не искат подаяния, а съдействие за подготовка на техните деца за реалния и безмилостен живот. Тези помощи, "интеграционни" добавки и т.н. са опит да се купи индулгенция заради невъзможността да се свърши нещо полезно. Трябва да се даде шанс на тези деца да бъдат полезни и "самоиздържащи" се!
65
2
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
нищо не се е усетил!!!!...-Просто му се заклатиха яко краката и тоя инстиктивно започна да лъже и маже....Ама само се заслушайте в бръщолевиниците му!Ако тоя не изчезне до 6 месеца от "политическия живот" изобщо,не само от "управлението на държавата",с България е свършено.кога тенекето стане бакър,тогава и Мутрьо ще стане държавник.
64
4
 
14
 
! Отговори
факт преди 5 години
В Европейският съюз на когото сме член се дават безвъзмездно огромни пари за инвалидите а хората с увреждания в Западна Европа като процент от населението са повече от тези във БългарияКато на Бойко Борисов не му харесва да прави от ГЕРБ-антиевропейска партия и да я пришие към ПутинТаванът на пенсиите във България се взима от офицерите от армията и ДСА това не са много паритъй ли?
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги Ламбуров СТАВА ДУМА ЗА ОПГ, НАРЕЧЕНА ГЕРБ!
62
0
 
4
 
! Отговори
джейнджер преди 5 години
От това мероприятие аванта не получавам ЗАБРАВЕТЕ .....
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги Ламбуров А кой се ламбуреше и ревеше преди години ?Ние можем ,ние ГЕРБ знаем как ,имаме кадри,500 лева минимална пенсия ,800 лева минимална ,1600 средна заплата ,ние ,ние ,инвалиди . И първата работа, да вземат на инвалидите нещастните 15 лева, транспортни.Зощо ламбуреха ,лъжеха ,като на муждупланетно ? Е дойде време да плащат ? Ако трябва и с ,,главите ,,си !Били шай ка нещастници ,назначени на власт .Да плащат !
60
0
 
22
 
! Отговори
До Ламбуров преди 5 години
А за всичко друго милиони как има. 1000 лв на *** мигрант има. За високи депутат заплати има. За субсидии на наши и ваши има. А за болни, ми няма. За детски на български майки, пак няма. За пенсии няма. Като е за обикновените хора и странно, ама все няма. И все работещите са виновни, че не работели да ги изкарат. Брей, логика. Нищо съмнително в нея.
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за почивни станции ,по 5 лева за ден ,има а ? За социялизъм по време на демокрация ,а?Пардон ,по време на чу *** .
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Магийката Не е дедо ,а митичен ПРАДЕДО ,дека го утепали овчерите ,щото крадел ягнета им.Верно ,след 9ти ,ама неколко года ,после 9ти .
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За лимузини, за ваканции, за партиите и да си вдигате заплатите, има винаги пари а?!!Продажници! Тоя *** говори все едно е на пазара! Отвращаващо е почти всичко в България вече
56
1
 
26
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Tук е имало яко цензура, от 73 коментара се виждат 57. Продажни медии.
55
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върни острова в Гърция и пари ще има за майките
54
2
 
41
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Аз веднага намирам пари. Боце, слушай. Всичките политици, министри, депутати се отказват от преференциите си и им се намаляват заплатите, както и се отказват от охраната си и готово, ЩЕ ИМАМЕ поне по 100 - 200 милиона годишно повече пари, може и повече. Алчни ***, начело с този.
53
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, Бочкоооо ти хубаво откриваш заводи ама като няма кой да работи в тях к'во правим? А Бочко? Ти до като им режеш лентичките бъдещите им работници са на летищата купили са си еднопосочен билет за някъде и бягат от твоята държава и никой не се връща. Ти освен да крадеш и да режеш лентички нещо друго да си направил? Управлението ти е пагубно.Подавай оставка взимай си мафиотската партия и да те няма.
52
0
 
30
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Естестве че става въпрос за много пари - повече пари повече гепене. Лесно е!