На четири очи с премиера: Какво си казаха Петър и Борисов?

Не обвиняваме вас, казало 18-годишното момче на премиера
Обновена: 30 юли 2018 16:13 | 30 юли 2018 13:00,
98
На четири очи с премиера: Какво си казаха Петър и Борисов?
Снимка: Pixabay

Премиерът прие 18-годишният Петър, който днес беше оставен в приемната на премиера от родителите си.

"Проблемът не е във вас, а е в нежеланието на медицинските служители да си гледат работата. Бил съм и на частни рехабилитатори, където има коренно различно отношение", казало момчето на Бойко Борисов.

Днес момчето, което страда от церебрална парализа, беше оставено пред кабинета на премиера от своите родители.

Още по темата

Родителите му го откараха там сутринта, заедно със сак с дрехи и писмо с указания: Какви грижи трябва да се положат и какви лекарства се дават.

Премиерът прие момчето и баща му по обяд.

"Не обвиняваме вас, дойдохме да ви обясним как стоят нещата", казали баща и син на Бойко Борисов.

"Можем по 105 милиона да даваме повече на година за справяне с този проблем. Ела утре в 9 ще говорим с всички и Манолова", отвърнал на ненадейните си посетители Борисов, цитиран от "24 часа".

"Аз не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари и не обвинявам вас персонално. Искаме тези центрове да работят нормално", настояло момчето от Пловдив.

Премиерът му казал, че хората с увреждания трябва да се чувстват добре. Имал и конкретни предложения за реформата, но не се е ангажирал със срокове.

Петър пък му разказал, че му е нужна рехабилитация и дневни центрове, а хората с увреждания да получат услуги според потребностите.

"Сълзи имаше и вътре, но аз смятам, че сълзите не са израз на слабост, а на сила", каза младежът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
4
 
! Отговори
do 25 преди 5 години
е, ако ходенето с патерица ти се вижда нормално мога само да кажа че не си нормален,та по-важно е такива инвалиди като тебе да лекуваме, не бях чувала скоро такъв цинизъм, ама явно си някой социален работник,дори и платен *** не може да ви стигне в цинизма, а с какво безочие взимате заплати и ядете хляб откъснат от точно тези хора не знам.
83
4
 
11
 
! Отговори
www преди 5 години
ДА НЕ СИ МИСМИТЕ ЧЕ МУ ПУКА КАКВО СЕ СЛУЧВА С НАРОДА - ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ Е ДА БЪДАТ УПРАВЛЯВАЩИ...
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях снимки на това момче в Труд, малко странно е, че са го оставили с лекарства и указания. Момчето, де е живо издраво, за това заболяване е доста добре и може перфектно да се справя само. За съжаление обаче, за мен това е поредната провокация за да се покаже загриженост отвлече вниманието от насрочения за днес протеста на майките с увреждания. Казвам го с моя опит над 30 години по санаториумите, майките с децата приковани на количка са в много по окаяно състояние. Абе разделяй и владей.
81
0
 
9
 
! Отговори
12 преди 5 години
До 1,сигурно не е пропуснал и за отличното придцедателство,начело с министера придцидателство.
80
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
Петър е слушал,самохвалството на другия,колко км.магистрали е направил,колко панелки е санирал, и т.н.Петър си тръгнал с количката,като е разбрал,че неговата работа няма да стане.
79
6
 
15
 
! Отговори
пецата преди 5 години
бойко-*** и шайката му дано някой ден ги видя на стадиона заради геноцида който провеждат, вместо да строят заводи е по лесно дс ни тровят с отровна скъпа храна после да ни продават хапчетата си , да ни доубиват в болниците си и накрая да ни погребват рано и за всичко си плащаме
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80, охоооооо, такава ли била работата... Ако е вярно, значи тези са пълни, ама пълни ***.И пак ромите ще са добре, щото те доходи на хартия нямат.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7472 е партиен ***. Не се хаби с него. Подготвят обвързване на ТЕЛК и добавките с доходите на инвалидите и съжителстващите с тях лица. Тая работа ще я свършат служителите на Социала. Голям терор са подготвили.
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
77, то не е и до парите - аз пари имам. Това, което опитвам да му обясня е, че няма никакъв контрол. Нуждаещи се хора едва минават през цедката на ТЕЛК, а някои и не минават, докато в същото време здрави и прави мошеници имат ТЕЛК в джоба и си получават помощите. Също така, че някои привилегии за инвалиди изобщо не се знае къде отиват. Контрол няма, но Боко иска да изсипе още едни 100 милиона, само и само да оцелее още малко.
75
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тука тия вече прекалиха с количка при премиера да мъчи детето по стълбите и да даде на Боко указания ? Сякаш Боко е като тях цял ден на площада с палатка на протест .. то пък нахалност ама чак пък толкова ..
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72Бабата като удари милионите по- здрава ли ще стане и ще припне като момиченце?В Централата на Партията така ли ви учат- да броите парите на инвалидите? До там ли я докарахте?И Редник Киро има милиони, ако не и милиарди, що тръгнахте да му опрощавате 58 млн.лв? Крайно нуждаещ ли е? Колко още милиони опростихте на ВАШИТЕ редници, а?
73
3
 
22
 
! Отговори
Инв.... преди 5 години
Знаете ли какво е да ходиш с патерици ? Знаете ли колко време ми отнема да отида до тоалетната ?Знаете ли как се къпя? Знаете ли ,че не мога да отида до магазина да пазарувам ? Знаете ли ,че държавата ми дава като на инвалид 60,29 ст ?Не се оплаквам,само питам :,, Знаете ли,,....
72
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не обвиняваме вас, казало 18-годишното момче на премиера"---Е, не! Как може Боко тиквуня да е виновен! Виновни са медицински служители, рехаб. центрове, Орешарски, Станишев, Костов...Само не и Банкянския неграмотен тапигьоз.ЕГАТИ СМЕХОТВОРНАТА ПРОПАГАНДА!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
72, ти въобще четеш ли какво ти пиша, или си тролиш на общо основание?
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ArmagedonСподелям същото мнение. Законът трябва да е един, а не на порции. Точно рамкиран. Да не допуска лавиране, вратички, субективно отношение за някои и т.н.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен70А ако ден след като си беше взела стикера, баба ти беше ударила тотото и беше гушнала 100000лв? Кво правим?Връщаме ли стикера?И понеже имаме доход от 100000 за година, за догодина полага ли ни се стикер?
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Това ли подготвяте от централата на Партията? Да обвържете ТЕЛК и добавките с доходите на инвалидите, за да отхвърлите плащанията за инвалидност? Още не е приет законът, вие правите сондажи за подмолните си помисли. И ще внушите на всички, че инвалидите са богати с луксозни коли.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами принципно не познавам много инвалидиАми, тогава се запознай. Баба ми беше инвалид, почина. Понеже я карахме на процедури, химиотерапия и т.н., се наложи да вземем такъв стикер. Редът за издаването му е много лесен. Контролът може да се заобиколи по много начини, което се и прави. Даже служителката навремето ми каза да го пазя, щото "много ги крадели". Е, какъв контрол е това и кой проверява дали колата наистина се ползва от инвалид, или е схема?
66
0
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
За хората с увреждания,трябва да има един закон които да обхваща всички и всичко. От експертизата та до мобилността,рехабилитацията и трудовата им дейност,като се вземат експертни мнения от няколко министерства и се сравни с чуждият опит, а не да се решава за всеки по отделно и на парче.А това което се случва днес ми се струва че е П-ар акция както се изказаха и други инвалиди.Но все пак е нещо,макар и не окончателно решение.
65
1
 
7
 
! Отговори
лекар преди 5 години
След като е така - да си стои при Него!