Без осигуровки, без пари... Онкоболен чака надежда за лечение

Живее в мазе в Панчарево, няма баня и има ниски доходи
Обновена: 1 авг 2018 09:19 | 1 авг 2018 09:10,
45


Болници в София отказват лечение на мъж с туморно образувание в гърлото.

Зрител на Bulgaria ON AIR сигнализира за случая на Юрий Сарев, който няма здравни осигуровки, не разполага и със средства, за да ги възстанови.

50-годишният мъж живее на прага на бедността в мазе под наем в Панчарево.

Преди повече от месец заради признаци на задушаване в гърлото му е била поставена тръба. Към днешна дата обаче медицински грижи за него не се полагат.

Пред Bulgaria ON AIR приятелката на Юрий - Росица сподели, че двамата живеят без собствен санитарен възел, нямат и баня. Къпят се най-често при познати.

Мъжът не е плащал осигуровките си, тъй като не разполага с пари. Поради същата причина няма и лична карта.

"До вчера дължимата сума за здравни осигуровки беше 1340 лева. На месец живеем с около 300-400 лева като за мазето, в което живеем, плащаме 150 лева", разказа Росица.

Двамата се надяват добри хора да помогнат със средства, за да бъдат платени осигуровките на Юрий и той да започне своето лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе да бяхте дали сметката на тези хора да им преведем някой друг лев.... Ужас голяма трагедия....
11
19
 
19
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Е не може цял живот да лъжеш държава и общество и да не плащаш здравни и данъци, а на края да искаш пенсия и лечение. А такива тарикати бол.
10
1
 
9
 
! Отговори
Дайте преди 5 години
контакти де
9
28
 
11
 
! Отговори
Иван Димов преди 5 години
Така е...за едни майки с продънени сливи,дето не пропускат да намажат дебелата си филия с мед и масло,за други нема дори животоспасяващи операции. "уважаеми" майки...аз ли Ви направих тези недъгави деца...аз ли ги родих?! Този човек има поне 20г. трудов стаж...Вие колко имате ?! Затова пълна проверка от НАП на всичките протестиращи майки -относно имуществото и доходите им ! Нямате си на идея какво ще излезе наяве ...Аз не съм политик,и мога да говоря това което мисля , а не евтин популизъм !
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е действителноста, която очаква всички ни....
7
12
 
16
 
! Отговори
до 6-ти преди 5 години
Хубаво че е българин и т.н. , но какво е правил до преди да му открият заболяването- все един метач за 5-600 лв щяха да го вземат някъде.... Историята си има начало, което ни премълчават
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е и няма да е единствения, един познат работеше "на черно" за 7-800лв и не си плащаше здравни осигуровки, докато един ден претърпя злополука и като отиде в спешното му казаха , че ако иска да му спасят ръката - става с планова операция, която трябва да си плати или да плати здравните си осигуровки и се започна едно тичане , щото той и пари нямаше заделени, абе цирк.
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ааа.на арабските бежанци по 3 пъти топла храна и здравно обслужване .а този човек е българин и ЕС няма грижа за него
4
15
 
21
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ 29Г КАПИТАЛИЗЪМ.ПРОТОКОЛИТЕ НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ ТОЧНО ТОВА КАЗВАТ КАТО В НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА ....НЕ СЕ ЛИ СЪБУДИТЕ БЪЛГАРЯ ЩЕ БЪДЕТЕ ИСТРЕБЕНИ!!!!!В КОМУНИЗМА КОЙТО СЪЩО БЕШЕ ТВОРЕНИЕ НА ЦИОНИСТИТЕ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА БЕШЕ ХУМАННА НА ПЪРВО МЯСТО БЕШЕ ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР НЕ СЕ ПЛАЩАШЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦИ.А КАПИТАЛИЗМА ЦЕЛИ ИСТРЕБВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!С ПОМОЩ ОТ ВЪН И ШЕПА ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ И БЪЛГАРОФОБИ КОИТО 29Г.ВИ ВОДЯТ ЗА НОСА....
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От грешната боя е.... на българите не им се полагат помощи.
2
3
 
27
 
! Отговори
Кемал преди 5 години
Къде е оня философ който обеснява, че Турция е изостанала а България е европейска Светла страна?Жалко за човека дано да си възвърне здравето си !
1
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек според написаното отговаря на всички условия за "социално слаб", а на такива държавата поема здравните осигуровки, така че да си направи лична карта и да действа.